Reklama

Reklama

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Skupina mutantů využívá svých nadpřirozených darů k ochraně světa, který je nenávidí a bojí se jich; čelí výzvám jako nikdy předtím a jsou nuceni čelit nebezpečné a nečekané nové budoucnosti. (JasonCZ)

Recenzie používateľa Artogon k tomuto seriálu (7)

Ke mně, moji X-Meni (2024) (E01) 

Seriál si je dobre vedomý toho, že väčšina jeho súčasných sledovateľov budú tí ľudia, čo ho pred 20 rokmi sledovali na Jetix-e. Dnes sa už veľmi nesnaží schovávať za to, že chce byť pre deti a otvorene rieši témy smrti, vrážd, vzťahov, rasovej segregácie a politiky. Na ďalšie epizódy som zvedavý, zatiaľ som ale nadpriemerne spokojný. ()

Úsvit svobody mutantů (2024) (E02) 

Druhá epizóda ma potešila ešte o niečo viac. Okrem tém smrti, genocídy a politiky tu dostáva značný priestor filozofia, a síce epické monológy Magneta, ktorého český dabing je pohlcujúci. Akurát mi trošku unikla pointa zakončenia epizódy, ale dozvieme sa o týždeň. ()

Z ohně zrozená (2024) (E03) 

Dosť dobrý horrorový feeling príbehu. O hviezdu menej dám ale len za to, že sa rozhodli každú epizódu zakončiť brutálnym cliffhangerom. Aspoň keby to vysielali trebárs 2x za týždeň. ()

Motendo / Život a smrt – část 1 (2024) (E04) 

Okay, toto nie. Po skvelých úvodných dieloch plných filozofie, smrti a dark feelingu, tak prichádza prvá veľmi zlá epizóda. Pokiaľ by mala len druhú premisu "Lifedeath", bola by super, ale debilná bonusová predepizóda ten diel úplne zabíja. Nielen, že scenárista si nedal veľa práce a prakticky vykradol epizódu Mojovision z pôvodnej TAS, ešte ju aj totálne posral. 16-bitový parodický feeling je otrasný, nasilu vtipný, a proste absolútne som nepochopil význam takého blbého filleru, keď mala séria našliapnuté tak skvele. Pochopil by som, ak by sa aspoň jednou epizódou chceli zapáčiť aj deťom, ale potom nechápem to krátke prepojenie s príbehovou časťou epizódy, ktorá atmosféru vracia na vlnu temnoty a horroru. ()

To si pamatuj (2024) (E05) 

Po minulej prakticky teen movie epizóde som čakal, že sa seriál všeobecne bude chcieť opäť zapáčiť skôr deťom, ale naopak hneď ďalšiu epizódu skutočne deťom nepúšťajte. Hlavným motívom tejto epizódy je skrátka a jasne smrť. Po úžasných úvodných dvoch epizódach sa seriál tak trochu hľadal. Videli sme hororový žáner, videli sme teen movie žáner, v polovici epizódy som chcel dať priemerné 3 hviezdy, pretože som čakal, že to je ďalšia skúška žánru, tentokrát romantického. Od polovice dielu som ale dostal presne tú dávku zúfalstva, utrpenia, akcie a smrti, kvôli ktorej som bol unesený z úvodu série. ()

Život a smrt – část 2 (2024) (E06) 

Spoiler alert: Profesor Charles žije a stáva sa cisárom kozmickej civilizácie. / No spoiler alert: Je to pičovina... Mimo toho je ale hororová linka o zhmotnení strachu zo smrti skvelá. Každopádne, ale komu sakra napadlo deliť príbehy na dvojdiely? Ako kvalitný príbeh môžu predstavovať desaťminútové sekvencie, ktoré sa v obmieňaní vo vysielaní striedajú po dvoch-troch týždňoch. Samotné ústrižky príbehov sú často dosť dobré, ale v takejto nadväznosti nemôžu fungovať na sto percent a ja už sa teším, až bude séria dokončená a ja si budem môcť vybrané príbehy pustiť znovu v priamej nadväznosti, bez dvojtýždňových prestávok a bez pretkania hlúpejšími príbehmi. ()

Tolerance je vyhynutí – část 1 (2024) (E08) 

V roku 1997 sa X-Men púšťalo naozaj pomerne malý deťom ešte na Fox Kids. Ak by ste finálny príbeh pustili deckám, asi by sa úprimne rozplakali. Finálny príbeh obsahuje desiatky odkazov na politické hry, smrť, vraždenie, horrorové kulisy a predovšetkým genocídu. (PS: Monológ Sinistera obdivujúci Mengeleho je niečo, čo by ste asi nečakali zrovna na Disney. Dosť sa divím, že to prešlo do scenáru). Skrátka, príbeh je teraz už úžasný a vyladený úplne vo všetkom a rozhodne chápem, že Disney nepromuje X-Men 97 ako nejaký animák pre deti, ale necháva ho žiť si vlastným životom v sekcii Animované seriály pre dospelých. ()

Súvisiace novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (viac)

Reklama

Reklama