Reklama

Reklama

Rozhodujúci úder Jackieho Chana

  • Česko První rána (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Hongkonský policajt Chan Ka Kui (Jackie Chan) prijme úlohu sledovať ruskú krásavicu Natashu (Nonna Grishayeva) na ceste do Ruska. Spočiatku to vyzerá na jednoduchú, dokonca príjemnú úlohu - ale iba do chvíle, kým sa dievčina stretne so svojím milencom Jacksonom Tsuim (Jackson Liu), ktorý ilegálne obchoduje so zbraňami. Vzápätí sa totiž v hre ocitne aj ukradnutá ukrajinská jadrová hlavica a Chan Ka Kui má od tej chvíle plné ruky práce! Pokojné sledovanie v službách CIA a ruskej tajnej služby sa mení na životu nebezpečné prenasledovanie Tsuia, Natashe a celej bandy ďalších zločincov... Od zasnežených hôr Ukrajiny až po žralokmi zamorené vody v Austrálii sa Chan Ka Kui musí vyhýbať nielen nebezpečným nástrahám, guľkám a smrtiacim úderom, ale tiež falošnému obvineniu z vraždy... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (135)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Připadám si jako James Bond, ale hezký holky tu nejsou." Kdybych mi někdo dal úkol proletět se na Ukrajinu, zapsat časy sedmi návštěv sledované dámy na WC, dostat miliardu hřiven a užít si den volna, tak bych to asi bral. Neznám sice aktuální kurz hřivny k juanu, ale miliarda zní dobře. Jen by se do toho nesměla vloudit ukradená jaderná hlavice, což už je záležitost spíše pro Jackieho. Mě při jeho pověstné akrobacii nejvíce pobavila bojová ekvilibristika s rozkládacím žebříkem, mavaši-geri chůdou do prvního patra a podvodní kopací masáž doprovázená nechápavými pohledy udiveného žraloka. Tohle je prostě přímočarý útok na prvotní signální soustavu a já jsem se zapomněl krýt. ()

Wormboy 

všetky recenzie používateľa

Jackie ma nesmiernny pohybovy talent a je v podstate aj dobrym komikom. Akonahle je vsak obsadeny do seriozne tvariaceho sa filmu, je to bieda. A ked sa este k tomu prida fakt, ze ten film sa skutocne len tvari byt seriozny, vysledok je tu. Okrem dvoch troch v celku zaujimavych scen a jednej skvelej rebrikovej sceny tento film nema co ponuknut. Jackie to jednoducho vie lepsie. ()

Reklama

Losik 

všetky recenzie používateľa

Další pokračování Police Story, které ale nejde v duchu předešlých dílu. Jackie je tu skoro jako 007. Pěkné souboje a choreografie jak už tak bývá zvykem. Slabší příběh což je také normální, ale zase dohromady to dá super film, který je docela i krátký. Jackie Chan je prostě zábavný a na každý jeho film se dobře kouká. Na konci jsem zase kroutil hlavou co tam předváděli za kaskadérské kousky, ale neni to takové maso jako v prvním a druhém díle. ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

James Jackie Bond Chan zasahuje. Bez technických fičáren agenta 007, ale se zběsilostí absolventa čínské dramatické akademie. Čtvrtý policejní příběh Jackieho Chana je doslova napěchován akcí, ovšem klasických bitek se příliš nedočkáme, ve filmu jsou de facto jen dvě. První s žebříkem hýří pohlednou choreografií a druhá zase originalitou, podvodní souboje za účasti plastikových žraloků se opravdu povedly. Nepočítám slibný náznak Jackieho souboje se světlovlasým obrem, který bohužel nebyl dotažený do konce. Ve zbytku už tu máme jen ničím výjimečnou směsku přestřelek a honiček typických pro hongkongskou akční komedii osmdesátých a devadesátých let a pochopitelně spoustu neškodného infantilního humoru. Klasická trojka. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

USA 83 minutova verzia, ktora vysla aj u nas: Stvrty diel Police Story do serie vôbec nepasuje. Jednak stylom, ktory nie je tradicne temny, ale tentokrat film pripomina pohodovu komedialnu variaciu na Bondovky. A zaroven sa film vôbec nevenuje sukromiu Jackieho postavy, takze nielen ze absentuje Maggie Cheung ale ani Jackieho postava nicim nepripomina Ka Kui Chana (Kevina Chana podla toho ci ste videli USA alebo originalnu verziu predoslych dielov). Dokonca aj meno ma ine a cely cas Jackieho volaju Jackie. Spolocne maju len to, ze je policajt a jeho nadriadeneho hra znova Bill Tung, ktoreho postava sa vola stryko Bill Tung. V HK sa s vymyslanim mien postav prilis nenadreli. Ale samotny film je totalna pecka v tom najlepsom Bondovskom style. Jackie vysetruje zaujimavy pripad ohladom obchodnikov s nuklearnymi zbranami a môzete sa vsadit na to, ze v tom budu mat prsty aj Rusi. Vyprava je velkolepa. Cestovalo sa po celom svete. Jedna akcna scena strieda druhu. Jackie sa vzdy vo svojich filmoch inspiroval Bondovkami a tentoraz to nemusi vôbec skryvat. Uz uvodna nahanacka na lyziach a snowboarde trumfne kopu Bondoviek v ktorych bola podobna akcia. Dockame sa aj skvelych prestreliek a v druhej polovici poriadnej davky bitiek v ktorych Jackie neskutocne vynaliezavo vyuziva vselijake predmety alebo netypicke prostredie. Za zmienku stoji skvela hromadna bitka v ktorej Jackie bojuje s rebrikom, bitka s dvoma obrovskymi protivnikmi, vyuzitie vysokych chodulov a hlavne neskutocne vtipne finale pod vodou v obrovskom akvariu zo zralokmi. K dokonalosti tu chybaju uz len nejake pekne zeny. Namiesto nich sa bohuzial docame len naheho Jackieho. Jackie si na akcnych scenach tentokrat dal fakt zalezat, predvedie kopu skvelych kaskaderskych kuskov a dabler ho zaskakuju minimalne. Takze z filmu bude kazdy milovnik Bondoviek a Chanoviek nadseny. 8/10. HK nezostrihana 107 minutova verzia tentokrat ponuka nielen viac komedialnych scen, ale aj skoro vsetky akcne sceny su dlhsie. Najviac je predlzene Jackieho blbnutie v akvariu. Cez 5 minut skvelych zabavnych novych bitiek. Takisto zistime jak dopadli niektore postavy (smrt jednej a zatknutie dalsej). Jedinym horsim aspektom je tuctova hudba. USA verzia obsahuje novu hudbu, ktora perfektne variuje slavnu Bondovsku temu. V HK verzii sa aspon v zaverecnych titulkoch dockame ustrednej pesnicky celej serie Police Story. Takze koho bavi zostrihana verzia, tak v dlhsej dostane viac zabavy a aj akcie bez toho, aby utrpelo tempo filmu. Stoji za to si ju zohnat. 9/10. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (12)

  • Annie Wu nevedela v čase nakrúcania hovoriť kantonskou čínštinou (v tej dobe sa ju len učila), preto boli všetky scény natočené s mandarínskou čínštinou. (Peter-1307)
  • Film je volným pokračováním série Police Story. (CrypzzXD)
  • Existují dva sestřihy, ale zdroje se rozcházejí v délce: podle IMDB americký 88 minut a hongkongský 107 minut, podle Wikipedie americký 83 minut a hongkongský 110 minut. (Rominator)

Reklama

Reklama