Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prozkoumejte každý aspekt Yankovicova (Daniel Radcliffe) života, od jeho raketového vzestupu ke slávě s ranými hity jako „Eat It“ a „Like a Surgeon“ až po jeho vášnivé milostné aféry mezi celebritami a proslule zhýralý životní styl. (KGBelik)

Zaujímavosti (69)

  • Keď je Weird Al (Daniel Radcliffe) opitý a bez košele na pódiu pred veľkým davom ľudí, povie: "Idem to vytiahnuť." Je to paródia na film The Doors (1991). (Pat.Ko)
  • Vo filme môžeme počuť pieseň "Ricky", čo je pieseň zo seriálu I Love Lucy (od r. 1951), tiež je ukázaný prvý album Weird Ala s logom srdca z tohto seriálu. (Pat.Ko)
  • Heckler: "Pekná havajská košeľa, Trapper John!" Je to narážka na seriál M*A*S*H (1972). (Pat.Ko)
  • Prvý záverečný záber ukazuje fotografie 'Weird Ala' Yankovica, pričom niektoré z nich sú skutočné, iné sú fotomontáž s inými celebritami alebo udalosťami, aby sa hodili k tónu filmu; napríklad Weird Al polonahý s fľašou Jack Daniels alebo Madonna, ktorá ho bozkáva, pričom Dr. Demento sa na to pozerá. (Pat.Ko)
  • V strede záverečných titulkov je scéna, v ktorej je Madonna (Evan Rachel Wood) zobrazená pri Weird Alovom (Daniel Radcliffe) náhrobku, kde kládla červenú ružu, ale ruka z pôdy sa chytá jej ruky, podobne ako vo filme Carrie (1976). (Pat.Ko)
  • Al vytiahol dva "fake outs" (tj. vytvoril dojem, že pieseň skončila, a potom ju oživil) vo svojej piesni a aj v záverečných titulkoch. (Pat.Ko)
  • V záverečnej scéne je žena sediaca vedľa Tonyho Scottiho (hrá ho 'Weird Al' Yankovic) Suzanne Krajewski Yankovic, manželka 'Weird Al' Yankovica. (Pat.Ko)
  • V jeho predchádzajúcom filme UHF (1989) Weird Al Yankovic napísal rolu Phila pre svojho priateľa Joela Hodgsona. Hodgson však musel túto rolu odmietnuť, aby mohol začať pracovať na Mystery Science Theater 3000 (1988) ako jej tvorca a pôvodný testovací subjekt. V tomto filme sa objavuje Jonah Ray, jeden z aktuálnych testovacích subjektov v tejto relácii. Ray tiež vydal album s cover verziami piesní od "Weird Ala". (Pat.Ko)
  • Záverečná pieseň s názvom "Now You Know" obsahuje text, v ktorom sa uvádza, že pieseň je oprávnená na získanie Oscara. Nakoniec sa však ukázalo, že to nie je pravda, pretože podľa pravidiel Akadémie musí byť film v losangeleskom kine minimálne jeden týždeň, aby to bolo oprávnené. Napriek tomu sa to odmietlo. Pieseň a film sú však stále oprávnené na Emmy. (Pat.Ko)
  • Veta "Ak peniaze nevynútia šťastie, asi si ho budem musieť prenajať," ktorá je na zrkadle v spálni 'Weird Ala' Yankovica (Daniel Radcliffe), je z jeho originálnej skladby "This Is the Life", ktorá bola použitá ako súčasť zvukovej stopy k filmu Johnny Dangerously (1984). (Pat.Ko)
  • Pri pohľade na letáky na konkurzy do kapely jeden leták inzeruje „Kuni's Karate School“. Kuni bola postava z UHF (1989), ktorý viedol školu karate a nadával svojim žiakom za to, že sú "hlúpi". (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

20.01.2022

Zatímco by se herec Daniel Radcliffe měl brzy v našich kinech ukázat díky hvězdně obsazené akční komedii Ztracené město se Sandrou Bullock, Channingem Tatumem a Bradem Pittem v hlavních rolích,… (viac)

Reklama

Reklama