Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pátý a poslední případ nekompromisního policisty Harryho Callahana, kterému nikdo neřekne jinak než Drsný Harry.  Harry Callahan vyšetřuje zvláštní sázecí hru: byl distribuován seznam místních osobností a teď se uzavírají sázky na to, kdo z nich první zemře. Události dostávají spád v okamžiku, když se na seznamu objeví jméno Harry Callahan... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (175)

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

"Sázka na smrt" mě i přes svou jednoduchou a maličko naivní koncepci kupodivu oslovila o něco víc nežli "Náhlý úder". Odpadly zábavné scénky s nádechem trapnosti, které se k drsnému Harrymu až tak moc nehodily a díky nimž předchozí příběh místy ztrácel náležitou údernost a dynamiku. Na druhou stranu finále přece jenom není tak zdrcující a nanejvýš pozoruhodná honička, v níž figuruje maličké závodní autíčko, je při vší úctě k milému Harrymu i k jeho protivníkovi trochu mimo - takže nakonec zůstávám u 3,5* ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

V polovičke 80. rokov, strácal Clint Eastwood, ako herec, kredit. Účinkoval síce vo filmoch, ktoré nemožno pokladať za finančné katastrofy, nejaké tie ´´money´´ prichádzali, ale už to nebolo ono. A sádzka na istotu, bol návrat k jeho najslávnejšej úlohe. Kredit sa ale nezlepšil. Ide o čistokrvný produkt svojej doby, kedy sa takmer každý akčný snímok tej doby strihal do mrte, s minimom charakterných poňatí a cieľom obohatiť kinematografiu. Akčný žáner je niečo, kde sa takéto veci nevedú, ale ak áno, potom sú z toho míľniky. Toto nieje ten prípad. ()

Reklama

Pohrobek 

všetky recenzie používateľa

Drsný Harry se nás snaží znovu přesvědčit o tom, že spravedlnosti vlastně nejlépe rozumí on a jeho rozhodování jsou nutně bezchybná a jediná správná. Tentokrát zabije asi jen deset lidí a pro změnu se mu sebevraha zachránit nepodaří. Jestliže se při filmu nesnažíme přemýšlet, můžeme být upoutáni kvalitní hudbou a celkem plynulým dějem. V opačném případě si však budeme nevěřícně protírat oči, uvidíme-li asi 120kilometrovou rychlostí se řítící dětské autíčko, jež nakonec spíše nechtěně paroduje slavné skákací honičky. Nebezpečný mafián, který nejprve pro likvidaci inspektora Callagana použil všechny možné prostředky a přišel o osm mužů, se nechá k smrti vyděsit infantilním vězněm, kterého by mohl nechat zlikvidovat jedním pokývnutím prstu a raději nechá k Harrymu nasadit i osobní stráž. Logika trpí, ale pudy se pasou. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Hodně se již vaří z vody, tomu odpovídá i stopáž, která svou délkou 85 minut, prostě nedovolí odvyprávět do hloubky příběh. Ten je ovšem slabší, takže delší čas není opravdu potřeba. Celá zápletka se sázkami na smrt mi příjde nešťastná, nezajímavá a nedotažená. Jim Carrey nepřehlédnutelný, jeho podání Welcome to the Jungle je dokonalé. Díky herecké sestavě se z filmu stává koukatelná záležitost. 60% ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V sedemdesiatych rokoch minulého storočia sa americký herec Clint Eastwood štylizoval do postavy svojrázneho policajného inšpektora Harryho Callahana, ktorého pre jeho nekompromisnú povahu a cynický humor volali Drsný Harry. Začalo to rovnomenným filmom z roku 1971 (Dirty Harry). O dva roky neskôr bolo vyprodukované pokračovanie s názvom "Magnum Force". Oba som ocenil plným počtom hviezdičiek. V roku 1976 sa do kín dostal snímok "Násilník". Štvrtá časť, ktorá sa volá "Náhly úder", bola natočená až v roku 1983. Tie odo mňa dostali po štyri hviezdičky. Záverečný diel zo série týchto krimi thrillerov sa objavil v roku 1988 pod názvom "Stávka na smrť". Je to posledný film, v ktorom sa Clint Eastwood objavil ako Harry Callahan. Aj keď mu už pomaly dochádzal dych a tak trocha vymäkkol, i tak je to dôstojná trojhviezdičková rozlúčka s touto kultovou filmovou postavou. *** ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (14)

  • Jediný film zo série o Drsnom Harrym, kde si nezahral Albert Popwell. V predchádzajúcich filmoch stvárnil postupne postreleného bankového lupiča - Drsný Harry (1971), pasáka - Magnum Force (1973), Big Ed Mustafu - Násilník (1976) a Horacea Kinga - Náhly úder (1983). (tiradentes)
  • „Každá postava má omezené možnosti a Drsný Harry již svůj potenciál víceméně vyčerpal“. Takto se rozloučil Eastwood se svou slavnou postavou, kterou si zde zahrál naposled. (ClintEastwood)
  • Píseň, kterou ve filmu ´“zpívá“ Jim Carey, je „Welcome To The Jungle“ od skupiny Guns'N Roses. (korbitch22)

Reklama

Reklama