Reklama

Reklama

Série(2) / Epizódy(24)

Obsahy(1)

Je to drsná parta ztracených existencí, z nichž se stali nájemní žoldnéři. Vox Machina se zajímá spíš o snadný výdělek a levné pivo než o ochranu země. Když však království ohrožuje zlo, naše divoká parta si uvědomí, že jedině oni jsou schopni znovu nastolit spravedlnost. Co začalo jako jednoduchá fuška, je nyní příběhem o původu nejnovějších hrdinů Exandrie. (Prime Video)

(viac)

Recenzie používateľa Motinski k tomuto seriálu (3)

Legenda jménem Vox Machina (2022) 

Fantasy ktoré sa nebojí explicitného obsahu. Má svoje chyby (hlavne prvá séria) ale je to jazda. Vox Machina je sympatická partička ktorú som si zamiloval hneď od začiatku a bavilo ma sledovať tento svet. Občas je to priamočiare a s nie úplne vyladeným humorom, no akčné súboje a animácia boli bezchybné. Príbehovo sa striedajú silnejšie momenty s klišé, no seriál postupne zreje jak víno. A vďaka tomu mu viem odpustiť slabší rozjazd. Drsná, nápaditá a rýchlo ubiehajúca zábava čo predstaví množstvo lokalít aj zvratov. 1. séria 7/10  2. séria 9/10 ()

Série 1 (2022) (S01) 

Svojím spôsobom láska na prvý pohľad, no nevyužívajúca ambície naplno. 1. séria neodokrýva všetky karty a ajkeď predstaví sympatickú partičku hrdinov, okrem jedného z nich sa nijak veľa vecí o žiadnom nedozvieme. Čo mi ale vadí najviac je nejasnosť okolo fungovania mágie. Kúzla tu hádžú ako sa im zachce a väčšinou z každej situácie postavy vyviaznú na poslednú chvíľu vďaka tomu že niekto spraví niečo o čom divák absolútne netuší že dokáže. Prvé dve časti boli na mňa zbytočne rýchle, hlavná zápletka tiež nič moc originálne nepriniesla, dosť bolo ale o negatívach. Vox Machina funguje ako zábavna oddychovka čo sa nebojí ukázať krv a akčné súboje sú pekfetné. Tie boli pre mňa alfou a omegou celéj série. Animácia tiež super a vďaka ani nie polhodinovým epizódam sa nemáte kedy nudiť. Keď máte radi podobné veci dajte tomu šancu. Postavy niekedy hláškujú zbytočne moc aj vtedy keď sa to nehodí, ja som si ich ale obľúbil a teším sa čo seriál prinesie ďalej.  7/10 ()

Série 2 (2023) (S02) 

O triedu lepšie ako 1. séria. Väčšina vecí čo mi predtým vadili sa tu napravili. Postavy dostali príbehove oblúky aké si zaslúžili, ubral sa humor v napätých situáciách a zápletka je väčšia. Desivejšia aj nebezpečnejšia. Všetko pôsobí vyzretejšie a som rád že mám nový seriál čo môžem odporučiť. 9/10 ()

Súvisiace novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (viac)

Reklama

Reklama