Reklama

Reklama

Včielka Maja

(seriál)
  • Česko Včelka Mája (viac)
Japonsko / Západné Nemecko / Rakúsko, (1975–1980), 43 h 20 min (Minutáž: 25 min)

Predloha:

Waldemar Bonsels (kniha)

Hrajú:

Mičiko Nomura, Ičiró Nagai, Kazuko Sugijama, Ken'iči Ogata, Hiroko Marujama, Čijoko Kawašima, Noriko Cukase, Akiko Cuboi, Kazuja Tatekabe, Keaton Jamada (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(104)

Animovaný příběh včelky a jejích přátel. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (214)

fleker 

všetky recenzie používateľa

nehorazna mystifikace...kdyz sem byl malej, visel sem na tomhle serialu jako nudle znosu...pak sem ale potkal vcelu...ochocil sem si ji a dal ji meno Subduralni hematom; a rozhodne teda nevypada jako Mája z televize...moje vcela hematom má 6 nozicek.. Maja 2 ruce, 2 nohy.. moje vcela hematom ma voci cerny..a kouka na me, jako dybych byl naka mozajka neboco, mája je ma bily jako pcp... Navic má blond vlasy a průměrná včela se doživa 23 dnu. Ja rikam ze mája neni ten za koho se vydava a klame svet. podle mejch prirodovednich zkusenosti se rozhodne o vcelu nejedna a vsadil bych na to delozni cipek dybych nakej mel. muj osobni tip je žirafa....nic to ale nemeni na tom, ze spolu s mym oblibencem, mirně retardovanym maniodepresivnim fobiotikem a na metadonu zavislym Vilíkem tvoři dokonalej tym ()

Zagros 

všetky recenzie používateľa

Až nyní jsem zjistil, že je Včelka Mája původem japonský seriál a jsem překvapený. Ale zpět k hodnocení. Vlastně jde o vcelku průměrný seriál, který do nadprůměru pozvedl výtečný dabing a svým způsobem ke kulturním kultům minulého režimu jej vynesla titulní píseň a zpěv Karla Gotta. V budoucnu si Včelku Máju rád zopakuji se svými dětmi a jsem zvědavý, jak se jim bude líbit. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Včielka Maja, Vilko alebo lúčny koník Flip, to bol hlavný hrdinovia kresleného seriálu o dobrodružstvách malého hmyzu odohrávajúceho sa na lúčke, kde sa stále niečo dialo prípadne sa riešili všelijaké problémy, veru bolo na čo pozerať, sestra sa vždy na konci keď sa diel skončil rozplakala, nuž je to kreslený kult. ()

Mythago 

všetky recenzie používateľa

Něco tak depresivního, ponurého a temného nedokáží vytvořit snad ani ve skandinávii. Japonský animák pro úchylné japonské dětičky. Když se zpětně podívám do svého dětství, docela se divím, jakto že jsem neskákal z našeho okna úmístněného něco kolem metru nad zemí, dokud bych se nezabil. Vážně už nikdy tohle nechci vidět. ()

poli00 

všetky recenzie používateľa

V každém díle se dozvíme něco o světě broucích, někdy třeba skrytě, ale určitě je to poučné a v celém seriálu se promítné široká škála všehomožného hmyzu. Máju a Vilíka jsem sice nikdy moc nemusel a tento seriál nebyl zrovna jeden z mojich nejoblíbenějších ovšem po zhlédnutí několika dílu nyní na čt1 mě vcelku potěšil. Akorát ta uječená Mája mě pořád deprimuje. Možná trochu nadhodnoceno, ale přece jen: 80% ()

Galéria (303)

Zaujímavosti (17)

  • Eva Večerová dostala po nadabovaní seriálu trojročný dištanc v dabingu, nakoľko si každý jej hlás spájal práve s Majou. (corona)
  • Postava Vilka sa v pôvodnej knihe z roku 1912 nevyskytuje. Pribudla až po druhej svetovej vojne a v anglickej verzii je dokonca Májiným bratom. (Raccoon.city)
  • Na naspievanie titulnej piesne prehovoril Karla Gotta skladateľ Karel Svoboda v Mníchove na ulici. Ani nepotreboval zmluvu, dali mu honorár za polhodinový výkon, ale nikto mu nepovedal, koľko rokov sa to bude vysielať. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama