Reklama

Reklama

Připoutejte se, začíná nejpotrhlejší vesmírné dobrodružství, které se kdy dostalo na obrazovku! Šílenství začíná, když na planetě Spaceball dojde vzduch a její vůdce chce ukrást atmosféru sousední mírumilovné planetě.
Když princezna Vespa, dcera vládce planety Druidia krále Rolanda uteče ze své svatby s posledním a zároveň nejnudnějším princem Váliem, unese ji i s jejím luxusním Mercedesem XS 3000 ďábelský zloduch Tmavá Helma. Zlí vládcové planety Spaceball v čele s prezidentem Škrobem totiž zničili všechen svůj životodárný kyslík a tak se chtějí zmocnit atmosféry z Druidie. Jenže Druidia je chráněna neproniknutelným elektromagnetickým štítem, jehož kód zná pouze král a toho chtějí únosem dcery vydírat. Ještěže sympatický obejda Lone Starr křižující známý vesmír se svým věrným nohsledem Blafem v prorezavělém Winnebagu dluží zločinci Pizzovi milion vesmírných dollarů, které jim král Roland s radostí za navrácení dcery a nepoškozeného Mercedesu zaplatí. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (444)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ja ani neviem, ako podobný typ takmer už archaickej paródie hodnotiť. Airplane som dal veľmi silné tri hviezdy a mohol som dať aj päť a tu mám ten istý problém. Zuniga a Pullman sú ale vo svojich úlohách parádni a dokážu sa neskutočne uhýbať strelám! Je vtipné, ak vám šéf nakáže prečesať okolie a vy zoberiete obrovský hrebeň a začnete "prečesávať" okolie? Fakt neviem. ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

Chvíľu mi trvalo kým sa sa dostal k tomuto filmu, vlastne som sa na neho nijak zvlášť netešil, výsledok bol však ohromný. Melovi Brooksovi sa podarilo nakrútiť najlepšiu paródiu všetkých čias, pričom nebola založená na ničom menšom ako najslávnejšej vesmírnej ságe, ktorú asi netreba spomínať. Veľmi dobre sa tu ukázali herecké výkony Ricka Moranisa ako Lorda Helmy a samozrejme Mela Brooksa, ktorý okrem Prezidenta vytvoril aj postavu Yogurtha - potom treba spomenúť tiež prvú úlohu vtedy neznámeho Billa Pullmana. Škoda potom, že film nedostal žiadne ocenenia, pritom by si ich rozhodne zaslúžil. Výborných scén, ktorými Spaceballs disponujú je veľa; okrem už spomínanej vesmírnej ságy (prečesávanie púšte - moje obľúbené) pre ktorú je aj celkom umne skomponovaná hudba, je to potom scénka s rozkošným Votrelcom a v závere potom najslávnejšia scéna s Planéty opíc. I keď ma film vôbec nenudil, zvažoval som či dať plné hodnotenie vzhľadom k tomu, že ide o paródiu, avšak zdá sa, že film ho právom znesie nakoľko je vo svojom žánri špičkou a predčí aj horúce či inak bláznivé strely. ()

Reklama

Matty 

všetky recenzie používateľa

Jak správně pochopil slovenský distributor, komedie s "guľama". Ujetá parodie všeho „hvězdnoválečného“ od úvodních titulků, přes vybraná prostředí až k merchandisingu („máme tady trička Spaceballs, vločky Spaceballs, plamenomet Spaceballs: děti ho milují“). K tomu ještě desítky narážek na všechno možné, na Bílý dům, na Sněhurku a sedm trpaslíků, na nahrazování herců jejich dubly („vy idioti, chytli jste jejich kaskadéry“). Prostě neuvěřitelná sranda intergalaktických rozměrů. Přirozeně to má hrozné triky a pár hluchých momentů (zvlášť zbytečně natahovaný konec), ale proč bych si stěžovat, když jsem se skutečně a upřímně bavil, několikrát se od srdce zasmál a nadto si ještě vychutnal lahůdkovou ústřední píseň filmu. A teď sorry, že vám prozradím pointu, ale nemohl jsem si to nechat pro sebe: lord Helma není s Lone Starem ve vůbec, ale vůbec žádném příbuzenském vztahu. To jste nečekali, co? De Švorc s vámi, Yoghurti! 90% Zajímavé komentáře: kinej, kwoky ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Kto je absolútnym fandom série ‘Star Wars‘, tomu mohla táto paródia spôsobiť ozajstný šok a traumu, odporcovia tejto série si mohli na nej naopak skvelo pochutnať. Ja sa radím niekde do stredu, takže aj genialita tejto klasickej oldskúlovej paródie, s ešte inteligentnými vtipmi a inteligentným, sviežim parodovaním, ma trošku obišla svojim účinkom. Niektoré hlášky sú pointou fantasticky vyšperkované, no asi polovicu filmu ma sprevádzal pocit dosť pomalého rozprávkového, až infantilného tempa. Našťastie sa kvalita postupom minút zlepšovala, pretože zozačiatku som myslel, že to bude ťažký podpriemer. Po záverečných scénach však štandardný nadpriemer. 70%. ()

Ajinka126 odpad!

všetky recenzie používateľa

Přiživovat se na práci a nápadech jiných, už to zní dost zavržení hodně, ale ono to ani nebylo vtipný!!! Všechny postavy byly hloupé, nechutné a naivní. Když někdo někoho paroduje a chce to pojat humorně, tak si musí vyčíhnout nějaký zlozvyk dané postavy, nebo přikrášlit její chování. Jenže oni tohle vůbec nerespektovali a ze všech udělali pitomce. Fakt nejjednodušší cesta. Uznávám, že tam bylo pár vtípků, jako když si princezna Vespa sundává sluchátka v podobě slavného účesu princezny Lei, nebo pročesávání pouště, ale to nestačí! To jsou vtipy hodné do mateřské školy. Navíc masky nebyly povedené, nebyly vtipné a když už byla maska Dartha Vadera jenom malinko vtipná, tak to okamžitě pokazili tím, že ji neměl téměř na sobě. Ne, ne ne.. tohle si nezaslouží 70%. Není to originální, nápadité ani vtipné. Škoda času a peněz. PS: k dabingu není ani třeba se vyjadřovat, to je kapitola sama pro sebe. ()

Galéria (112)

Zaujímavosti (37)

  • Pracovní název filmu zněl Planet Moron. (Terva)
  • Když princezna Vespa (Daphne Zuniga) přichází k oltáři, kde si má vzít prince Valia (Jim J. Bullock), zní klasický svatební pochod Richarda Wagnera z opery „Lohengrin“. V Lone Starrově lodi pak zní písnička „Raise Your Hands“, kterou zpívá Bon Jovi. Princezna Vespa odlétá z Druidie ve svém Mercedesu za zvuků písničky „Heartstrings“ od skupiny Berlin. V cele pak Vespa zpívá spirituál „Nobody Knows the Trouble I've Seen“, pocházející z 19. století. (Robbi)

Reklama

Reklama