Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V nie príliš vzdialenej budúcnosti sa odohrala katastrofa. Sofistikovaný program na výrobu najmodernejších zbraní zlyhal a samotné stroje prevzali kontrolu nad najmodernejším smrteľným arzenálom. Výsledkom je totálny kolaps nášho sveta, zničené mestá a vyhubenie 99 percent ľudskej populácie. V tejto zúfalej situácii sa mala skupinka tých, ktorým sa podarilo prežiť, pokúša o zvrátenie osudu a záchranu ľudstva. (beso74)

(viac)

Recenzie (13)

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Scénárista a režisér K. King je viditelně fandou hororového žánru a oba své prozatímní filmy věnoval právě jemu. Bohužel jeho nadšení už tolik nesdílí fandové toho žánru, protože ani jeden z nich příliš velkou díru do světa neudělal a ani neudělá. Jde totiž o nízkorozpočtové záležitosti, které popravdě moc kvality nepobraly a to nejen co se scénáře týče, ale ani samotného zpracování. Snad jen Zombie Hunter (2013) snese trošku přísnější měřítka a není to vyložená ztráta času.   Tady se viditelně někdo shlédl v Terminátorovi a Šíleném Maxovi a pokusil se natočit scifi hororový mix čehosi, co by se jim mohlo alespoň vzdáleně podobat. Leč marně. Samotný příběh stojí za starou bačkoru, stejně tak i většina dialogů, tempo příběhu či charakteristiky jednotlivých postav. Občas se tu však dá alespoň narazit na několik scén, které sebou přinesou mírné náznaky atmosféry a několik jakžtakž povedených gore scén. O většinu z nich se postarají právě samotní Kyborgové (jejich vzhled nevypadal vůbec marně) – stejně jako dekolty některých dam. To je však tak to jediné, co dokážu u tohoto céčka kladně ohodnotit. Většina speciálních efektů totiž vypadala hrozně lacině, stejně jako hláskující Trejo, který tu byl jen do počtu – viditelně jen pro své jméno a vzájemné kamarádství s režisérem, si tu střihl alespoň střelbu na digitální ptáky a ani ne moc úsměvnou přestřelku s kyborgy na pár metrů.   Obdobné kousky jsou vážně dobré leda tak jako kulisa při deštivém dni, kdy zrovna nemáte nic jiného na práci. Moc filmových zážitků vám totiž nepřinesou! ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Učebnicový príklad béčka s typickými chybami ako sú napríklad: nezáživný príbeh poskladaný dokopy z iných filmov, slabé vizuálne efekty a triky alebo aj isté logické nedostatky: napríklad, že samopaly nemajú nekonečnú kadenciu a sem tam treba aj vymeniť zásobník. Na druhú stranu sú tu aj svetlé body, ako napríklad sympatická hlavná hrdinka, podarené praktické efekty a masky, dostatok akcie, či to, že film sa neberie až tak vážne a preto ponúka aj nejaké tie zábavné momenty(nezmyselná streľba Treja na digitálne vtáky kvôli ktorej by preživšiu partičku pravdepodobne vystopovali, záverečný showdown a streľba s kyborgami na vzdialenosť 5 metrov guľometmi bez akéhokoľvek krytia alebo aj niektoré hlboké posolstvá generála o pití vlastného moču a jedení vlastných sračiek). Kyborg X je skrátka béčko nie príliš vysokej kvality. Dopozerať sa dá, ale vidieť ho určite nemusíte. 30% ()

Reklama

Ryuuhei odpad!

všetky recenzie používateľa

Překvapivě dobrá kamera, masky, gore efekty, nebo i fajnová rádoby Gal Gadot. Zbytek bohužel minutu od minuty blbější. Příběh nebyl ničím originální, takový Terminátor zasazený čistě do dvou malých oblastí kdesi v poušti. Hlavu jsem měl v dlaních poté, co postavy ustavičně střílely jako šílené a to třeba i do železných vrat bez toho, aniž by něco trefily. Seržant se v jednu chvíli probral jen s půlkou těla, očividně nezasažen ztrátou krve, a měl ještě dostatek síly, aby si utrhl naprosto zbytečnou, sebevražednou scénu. A to vyvrcholení, kde postavy stály pár kroků od „červeného tlačíka“, ale než aby se prostě jen natáhly a zmáčkly jej, blbě koukaly a ještě se nechaly zmasakrovat? Třešnička na dortu, vážně. Dialogy stály taky za prd a vesměs nedávaly smysl („Proč tu základnu nezničíme?“ - „Protože ji musíme najít.“). Co mi zbylo? Akorát utrpení, ve kterém jsem si snažil užívat každý pohled na upocená, vnadná, ženská těla (jež se šovinisticky omezila nakonec jen na jedno). Řemeslně se film přikláněl béčku a dokonce si mohl dovolit obsadit i legendárního „Mačetu“. Jenže od béčka si představuju alespoň dobrou zábavu, když už ne něco chytrého, a to tady rozhodně nehrozilo. ()

beso74 

všetky recenzie používateľa

Mocná korporácia špecializujúca sa na výrobu najmodernejších zbraní menom Skynet, pardon X-Corp, vyvinula zbraň na báze umelej inteligencie a tá sa ujala moci na Zemi za pomoci Terminátorov, pardon len nejakých cyborgov, ktorí ju čistia od pliagy menom ľudstvo. Spoločnosť Arrowstorm Entertainment, založená skupinou filmových nadšencov, plniaca budget svojich filmov cez Kickstater sa rozhodla trochu oprášiť sériu Terminator, dodať tomu vizuál najnovšieho Mad Maxa (samozrejme len trošku - rozpočet 1 milión dolárov zas nie je nič moc). A aby to bolo atraktívnejšie, za babku sa angažoval známy ksichtík Danny Trejo a niekoľko herečiek, ktorých určite nevyberali podľa hereckých kvalít s zručnosti v narábaní so zbraňami, ale aby keď budú pobehovať len tak v tričku, ich horné partie tela odlákali pozornosť mužského publika od tak nepodstatných vecí ako prostredie a dej. Aj vďaka tomuto malému triku film celkom odsypáva (SPOILER - a dokonca nevadí že v polovičke to odsype aj Trejovi, navyše tu scénu som si postil asi trikrát), sem-tam prekvapia aj obstojné špeciálne efekty (určite to neplatí o dronoch, tie vyzerajú ako spred 50 rokoch), akurát že to všetko už bolo videné, v omnoho lepšom prevedení a nie raz. Pre milovníkov apokalyptických filmov a Dannyho Treja to ujde, pre ostatných asi trošku pôstu a počkať si na nového Terminatora či Mad Maxa... ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Takový celkem klasický béčkový film, který se snaží o sci-fi námět a nakonec končí u něčeho, co by se při dobré vůli dalo nazvat hororem, ale bez toho, aby se zde budovala nějaká atmosféra, je to spíše dáno monstry a trochu i krvavostí. Danny Trejo fajn, má i víc minut, jsou zde celkem pěkné ženy, jen ten příběh je tak nějak o ničem. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (1)

  • Když se poručík Lopezová (Angie Papanikolas) vyzbrojuje na akci, je to jasný odkaz na Johna Matrixe (Arnold Schwarzenegger) z filmu Komando (1985). Hraje přitom i podobný klávesový motiv. (Fenk)

Reklama

Reklama