Reklama

Reklama

Vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana

(relácia)
všetky plagáty
Publicistický
Česko, 2021, 20 min

Účinkujú:

Miloš Zeman

Recenzie (6)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Hodnotiť štandardnými kritériami filmu je temer nemožné. Ale pokúsim sa. Hlavný hrdina sedí na invalidnom vozíku za stolom, v miestnosti s krbom, oknami zastretými tak, že nevidno vonku ani ň. Nad hlavou obraz krajiny, za chrbtom zdobený vianočný stromček. Na stole  adventný veniec so štyrmi horiacimi červenými sviecami, jedna z nich  trochu nakrivo. Dej: pokľudne prenášaný prejav. Má rácio, snaží sa prinášať riešenia. Celok ďaleko od frázovitých koncoročných posolstiev plných floskúl a ťažko počúvateľného newspeaku. Zemák (kapela Visací zámek o ňom naspievala pieseň: prezident je kunda), hoci prestarnutý a prechorený, nie je žiadny povrchný pajác. Vidí tieto hrozby: zelený údel a energetickú krízu z neho plynúcu, hroziacu vlnu terorizmu a emigrácie z Afganistanu, ponechanému napospas Talibanu, covid a slabé šetrenie v štátnom rozpočte. Skoro na všetko má riešenie. Covid navrhuje likvidovať povinným očkovaním. Rozpočtové príjmy zvýšiť zrušením daňových výnimiek. Energetickú krízu a rast cien energií vzdaním sa Zeleného údelu a podporu jadrového programu. Osobne nesúhlasím skoro so všetkým, čo pán prezident tliacha, no netliacha úplne mimo. Filmovo o ničom, ale myšlienky sú jasne kopasné, hoci vzdialené od ozaj efektívnej zmeny. Všeobecne som bratom Čechom vždy v dobrom závidel intelektuálnu líniu buržoáznych prezidentov, počnúc Masarykom. Pretože tí naši slovenskí - ehm. Len púhe postboľševicko aparátčicko podnikateľsko aktivistické figuríny. S intelektualizmom nemal ani jeden, ani jedna nič spoločné (Husák to bola iná káva, ale teraz nepýšem o boľševických prezidentoch). Pani Zuzka Čaputová je aspoň pozerateľná. No táto dáma síce s príjemným hlasom, no nevyslovila ním zatiaľ žiadnu skutočnú myšlienku. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Zemana jsem většinou bránil a před lety i volil, ale tentokrát mě zklamal. Je na něm vidět, že už toho má dost – starý nemocný člověk, poslední dobou mele samé kraviny a tohle jeho poselství…škoda mluvit. Sorry, očkovat se dobrovolně nenechám – to že Brusel a většina z toho co tam vypotí slavný EU parlament, stojí za hovno, víme už dávno…Tohle že mělo být Vánoční poselství presidenta republiky…? Fuj… ()

Ledkodlaq 

všetky recenzie používateľa

Zeman jako vždy nezklamal a těch pár dobrých myšlenek proložil skrytými urážkami, šířením paniky a sobectvím. Ze srandy se podívejte letošní projev Alžběty, jen ať vidíte ten rozdíl. ()

Ukrizku odpad!

všetky recenzie používateľa

Mistr hrůzného exhibicionismu a pseudointelektuálních slátanin ve vší své narcistní ubohosti má jediné novoroční poselství. Demonstruje prosociální toleranci českého národa k lidem s demencí. ()

Reklama

Reklama