Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temná animovaná komedie o záhadném domě, ke kterému se v různých obdobích vážou životy chudé rodiny, úzkostlivého investora a otrávené paní domácí. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (50)

Rhaegar 

všetky recenzie používateľa

Mám rád animaci a jsem rád, že občas vznikne i nějaké netradiční dílo, ke kterému se dá běžně dostat (ne nějaké festivalovky) . A stop motion animace se už dnes moc nenosí. Proti ní nemohu namítnout nic. Není revoluční, ale funguje téměř bez chybně. Problém je s příběhem tří povídek, které se všechny neskutečně táhnou. Forma funguje, ale nedokáže zvítězit nad obsahem. Takže bych to doporučil jen animačním nadšencům. ()

NorseSword24 

všetky recenzie používateľa

Znova... milujem Stop-Motion takže u mňa to už má body. Ďalej, jednotlivé príbehy sú super a každý ma nejakú filozofiu a svoj nádych, ktorý väčšinou je strašidelne divný a funguje perfektne. Všetky príbehy ma znepokojili a každý trochu inak. Takže nechápem to žánrové označenie komédia. Je to horor, podobenstvo, dráma, odraz ľudí, oslobodenie sa, ale nie komédia. Strašne dobrý film, ktorý by som rád pustil aj dospelým lenže väčšina dospelých, ktorých poznám by si to pozrieť nechcela, ale keby to pustím deťom tak to nie je najlepšie. ()

Reklama

mala_sestra 

všetky recenzie používateľa

Jestli máte rádi divnofilmy, krásnou hudbu, podobenství, melancholickou atmosféru a stop-motion, tak se vám to na 99,9% líbit bude! 😁 Budu upřímná, tohle není objektivní recenze, ale moje soukromá serenáda o tomhle filmu, o čemž vypovídá už jenom fakt, že se na něj průběžně dívám zhruba jednou za dva týdny, abych si udělala příjemnou náladu. 🖤  Jde o triptych alegorických povídek, přičemž každá z nich se zabývá jiným tématem (materialismus, smysl života, žebříček hodnot, pocity zmaru a bezvýchodnosti, neschopnost posunout se dál, osamělost etc.), má filozofický podtext a spojuje je (mimo jiné) “barák”, okolo kterého se zde všechno točí, nádherná hudba, úžasná animace a poetická atmosféra.  Btw. nevím, jak si kdo přestavuje komedii, ale tohle za mě komedie teda určitě není 😃🤨 ()

Buxo 

všetky recenzie používateľa

Stop-motion animácia krásne dopĺňa creepy atmosféru troch príbehov. Každý máme svojské chápanie umenia, a preto vám poskytnem svoj pohľad naň. Film znázorňuje v prvom snímku rodinu, ktorá je svojimi príbuznými zavrhnutá pre svoje majetné pomery. Otec rodiny spolu s matkou sa dostanú do situácie kedy sa môžu všetkého vzdať a spolu s deťmi sa presťahovať do nového. Rodinka padá do pasce šialeného architekta a stáva sa jeho hračkami. V tomto obraze vidím pohľad na nezdravé prepadnutie materialistickým túžbam. Druhý obraz som vôbec nepochopil, preto to zhrniem asi ako osobnú traumu zo životného štýlu niektorých ľudí. Posledný obraz bol optimisticky vzatý a padol po prvom a druhom na úrodnú a upokojujúcu pôdu. Dom ktorý zažil toľko ľudského nešťastia zažije obrodu, očistenie a nový začiatok podobne ako jeho obyvatelia. Vydá sa naprieč novým horizontom a zanechá svoju minulosť za sebou. Takto som film pochopil v jednotlivých obrazoch ja. Bol to zvláštny zážitok a ak nieste zvyknutí na podobnú animáciu, je to trochu nepríjemný zážitok. ()

Asmodin 

všetky recenzie používateľa

Vlastně ani příliš nevím, co si o filmu mám myslet. Rozhodně bych ho neoznačila za komedii a už vůbec ne za dětskou pohádku. Copak tam bylo něco vtipnýho? Jestli jo, tak mi to ušlo. Všechny příběhy spojuje jeden dům. První povídka byla strašidelná a připomínala dětskou adaptaci Domu v růžích nebo Sídlo Winchesterů. Druhá byla o zoufalém myšákovi, který se zbláznil a poslední o kočce, která nakonec dům neopustila. Pokud by rozvinuly první příběh, tak to mohlo být zajímavé. ()

Galéria (49)

Reklama

Reklama