Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Sci-Fi

Recenzie (19)

plagát

Cesta prstenu (2020) (seriál) 

Jedná sa o milú taiwanskú romantickú komédiu kde jeden stratený prsteň dokáže rozhodnúť o mnohých osudoch. Herecké obsadenie bolo po výkonnostnej stránke uspokojivé takže si nemám na čo sťažovať. Kategorizoval by som tento film dokonca ako K-drama, pretože všetky jeho aspekty k tomu naznačujú. Ak máte radi romantické komédie a dobré seriály s farebnou škálou postáv pozrite si jednoznačne tento seriál. Navyše sa možno niečo nové a zaujímavé naučíte o matematických funkciách.

plagát

BigBug (2022) 

Do teraz úplne nechápem o čo tu vlastne ide. Máme tu zvláštnu komédiu satiricky zameranú na súčasnosť s pohľadom do budúcnosti ovládanej strojmi. Je to veľmi zaujímavé myšlienka len zápletka a tak vôbec to bolo poňaté za zlý koniec. Yonix mi pripadal ako úplne hlúpy zdroj zápletky a to len kvôli tomu že sa na úkor deja a postavy snažili vyťažiť zo situácie čo najviac humoru. Nuž Briti by si na tomto francúzskom diele humorne zgustli ale skôr na účet tvorcov. Dalo sa to pozerať, malo to aj pár svetlých momentov a niektoré myšlienky sa mi aj páčili. Napríklad pokus strojov učiť sa pocitom prostredníctvom pozorovania bolo vtipné ale aj milé sledovať. Učenie sa chápania humoru a ľudskosti z literatúry bolo veľmi pekné a obohacujúce. Autori však nezabúdali ani na podstatu strojov, a preto bolo ich snaženie márne, napriek tomu si osvojili pár vlastností a stali sa ľudskejšími. Ako hovorím postavy aj scény dobré len dej by bolo trocha prekopať aby to malo lepšiu konzistenciu.

plagát

Klan Gucci (2021) 

Bolo to fajn. Klan Gucci naplnil moje očakávania. Lady Gaga trochu preháňala tanec v úvodnom snímku kde sa Patricia stretla s Mauriciom na párty. Inak myslím že nemám čo vytknúť. Výkony hercov boli ako by to boli samotné postavy. Intrigy, dráma to k postavám a horúcej talianskej krvi proste patrí. Otravný neúspešný bratranec Domenico pil krv nie len svojim príbuzným ale aj mne ako divákovi. Krásna harmónia a hra postáv v životopisnom diele o svetoznámom klane.

plagát

KIMI (2022) 

Poznáte ten pocit kedy vás debata absolútne nudí a uhýbate nie len pohľadom ale aj myšlienkami? KIMI je presne film o tomto. Dovolím si povedať, že až prvá polhodina bola úplne o ničom. Pomalé uvádzanie do deja a zvláštna hra so zvukom. Nie je to mojou šálkou kávy. Avšak ako milovník psychológie som svoju nezaujatú myseľ aspoň na ďalších 15 minút zabavil, tým že som sa snažil určiť problém protagonistu. Vo výsledku to začalo byť zaujímavé až po 45 minútach, kedy to už vlastne len nabralo zvrat a ukončil sa príbeh. Za mňa môžem povedať že ma protagonista štval, dôvody poruchy boli nezmyselné, až do bodu kedy sa ukázalo že je to spôsobené sexuálnym napadnutím. Napriek tomu som od začiatku sympatizoval skôr s vedľajšími postavami. Takže ak pretrpíte ten pomalý ale vážne pomalý začiatok plný minimalizmu, môžete si užiť celkom slušný thriller.

plagát

Čo robíme v temnotách (2019) (seriál) 

Jeden z mojich najobľúbenejších seriálov. What we do in the shadows je podľa mňa proste skvost.  Čo sa stane ak dáte do jedného domu troch upírov z rôznych období a jedného energetického upíra? No pravdepodobne plno kuriozít ale čo sa stane ak majú dôverníka ktorý pre nich všetko zaobstará?  U mňa osobne je Collin Robinson jednička a dosť mu fandím v tom čo robí. Guillermo je celkom tragická postavička tým čo ho v živote postretlo ale osobne mu tiež dosť fandím. Smiešne a premyslené scény zo sveta upírov, ktorí sú už znudení nesmrteľnosťou sú fakt niečo čo by ste si mali pozrieť.  Dúfam že natočia ešte minimálne poslednú sériu s rozuzlením všetkých vecí ktoré, sme mali možnosť vidieť na konci 3. série.

plagát

Encanto: Čarovný svet (2021) 

Za mňa osobne nič moc film. Postavy mali síce charakteristické schopnosti ale charakterovo sa nijak extra neodlišujú. Bruno nemal absolútne žiaden dôvod k opusteniu rodiny a samotný fakt, že ich tam bolo zbytočne veľa mi robil v hlave len zmätok. Vo výsledku to bola len ďalšia typická a radová disneyovka, ktorá bola nabitá spevom a riešením jednoduchého problému. Trochu ma prekvapilo že Bruno nebol antagonista a že sa jedná o jeden z mála projektov od Disney, kde nie je antagonista, ale kde postavy riešia ako zápletku deja rodinný problém.

plagát

Vrásky (2011) 

Vrásky Jedná sa o španielsky animovaný film ktorý určite chytí za srdce a dojme k slzám, no mňa osobne áno aj keď tvrdím že sú moje slzné kanáliky suché ako letná púšť Attacama ;)). Príbeh nás pomaly prevádza a zoznamuje s postavami v domove dôchodcov čo evokuje pokojnú atmosféru rodinného krbu, čo neskôr začne nabúravať zasvätenie sledovateľa do problematiky a chorobopisu staroby. Smutnú a depresívnu atmosféru ešte viac dokresľuje hudba a vývoj deja. Tento film by som nehodnotil nijak inak než kladne, napriek jeho atmosfére a to len pre to že má hlbokú myšlienku, a to úcta k starším a sila priateľstva čo znie ako klišé ale opak je pravdou.

plagát

Terry Pratchett: Farba mágie (2008) (TV film) 

Barva kouzel Považujem sa za náruživého fanúšika tvorby Tarryho Pratchatta, a tak som si nemohol nechať ujsť ani tento kúsok úžasného koláča menom Zeměplocha teda Plochozem. Menším sklamaním bolo u tohto filmu to že zaujímavé pasáže z kníh Barva kouze a Lehké fantastično ani len neboli spomenuté, ale určite by som tento film nehodnotil negatívne, napriek tomu že sledovateľa ukrátil o pár napínavých chvíľ. Pre lepší pôžitok z diela si odporúčam prečítať najprv knihy Barva kouzel a Lehké fantastično, aby ste si mohli vychutnať úžasné citácie a napínavú a vtipnú vizualizáciu príbehov z hlavy Tarryho Pratchatta.

plagát

Stratili sme Stalina (2017) 

Stratili sme Stalina Jedná sa o veľmi peknú sarkastickú komédiu na hry mocných. Po smrti Stalina to vrie ale správna rada si to rieši po svojom najsympatickejší mi je veliteľ tajnej polície keďže sa okolo jeho káuz krúti aj mnoho satiry. Tento snímok perfektne a zveličene ukazuje ako to fungovalo v ZSSR na tých najvyšších miestach.

plagát

Hataraku saibó (2018) (seriál) 

Hataraku saibó  Byl jednou jeden... život (seriál) (1987) bol skvelým francúzskym cyklom o ľudskom tele, Japonci to však poňali o niečo odbornejšie a po svojom. V tomto skvelom náučnom anime sa dá dozvedieť mnoho o funkciách tela a imunitného systému, a ako študent biochemického odboru to veľmi oceňujem ako živo dokázali znázorniť každodenný boj s rakovinou, ale aj autoimunitnými ochoreniami až po bežnú chrípku.