Reklama

Reklama

Sisi

(seriál)
Nemecko / Rakúsko, (2021–2023), 15 h (Minutáž: 45–55 min)

Tvorcovia:

Andreas Gutzeit

Hrajú:

Dominique Devenport, Jannik Schümann, Désirée Nosbusch, David Korbmann, Tanja Schleiff, Julia Stemberger, Marcus Grüsser, Pauline Rénevier (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(18)

Obsahy(1)

Skutočný príbeh Alžbety, ktorá sa na konci 19. storočia, ako mladé, bezstarostné dievča zamiluje do rakúskeho cisára Františka Jozefa I. Krátko po svadbe začína zisťovať, že život na habsburskom dvore vo Viedni nie je taký jednoduchý, ako si predstavovala. Seriál sleduje výnimočný život rakúskej cisárovnej Alžbety Bavorskej, v modernom, realistickom prevedení. Predstavuje ju ako módnu ikonu, "influencerku" svojej doby. Ako silnú a odvážnu ženu, ktorá sa rozhodne vziať osud do vlastných rúk tak aby bola nielen vždy dokonale upravenou ženou a dobrou manželkou, ale najmä sebavedomou, osožnou a vplyvnou cisárovnou. (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa Arsenal83 k tomuto seriálu (11)

Sisi (2021) 

Šokujúce a nedôstojné poňatie, priam zahanbujúce, vyšla len jedna časť a to piata prvej série. Hneď prvý záber seriálu a Sisi onanuje. Potom Sisi chodí po bordeloch a učí sa sexuálnym praktikám, lebo to bolo vtedy v polovici 19. storočia úplne bežné, najmä v silne katolíckom a prudérnom Rakúsku. Ešte si aj za komornú vezme kurvu, úplne normálne, jasné, že by to prešlo! Sú tu aj trápne scény, keď sa cisárovná necháva unášať fanúšikmi na rukách ako nejaká rocková hviezda. Dominique Devenport bola inak výborne zvolená, hoci som bol spočiatku skeptický, výzorovo ale sedí. No ale keď už človek po štvrtej-piatej časti má pocit, že seriál sa dostáva do normálu, tak Sisi si nechá vylízať šušku slúžkou, pretože jej zomrelo dieťa. To je až na pľuvanec do tváre úchylákov, čo toto stvorili. Iná výtka sa týka aj dabingu za čo pôvodné znenie nemôže, ale nerozumiem, prečo naši "kvalitní" prekladatelia Uhorsko preložili rovno ako Maďarsko, keď u nás je historicky jasne zaužívaný názov do roku 1918. Ale tak tu by som vzdelanosť asi márne hľadal a scenáre prekladá zrejme google translate. ()

Season 1 (2021) (S01) 

Keď sa užívateľ angel74 priznáva, že netuší, ako sa seriál odkláňa od reality, asi mu nedošlo, že na katolíckom cisárskom dvore asi nebolo bežné, aby cisárovná chodila po bordeloch, masturbovala do vyšúchania brušiek na prstoch a ani jej žiadna slúžka nelízala kundu, keď ona smútila nad stratou dieťaťa. Niekedy stačí len zapojiť mozog. ()

Episode 1 (2021) (S01E01) 

Človek sa teší na super historický seriál, ktorý asi nebude taký romantický ako dielo s Romy Schneider, ale určite je to postavička, ktorá by mala vzbudiť aspoň nejaké sympatie. A hneď prvý záber a ona masturbuje. No do prdele, čo sú to dnes už za sajrajty. ()

Episode 2 (2021) (S01E02) 

Sisi prechádza od masturbácie k chodeniu po bordeloch a kľudne sa nechá skoro aj lesbicky vyprstiť, len aby sa naučila, ako to robiť. Bola však odmietnutá a tak si z tej kurvy urobí rovno dvornú dámu. Okrem okrajových štátnických záležitostí tu tak na 90% sledujeme len Sisin záujem o sex. ()

Episode 3 (2021) (S01E03) 

Konečne diel, kde nešlo vôbec o sex, až na ten jemný záver, ale skutočne o historické udalosti. Keby bol takto vedený celý seriál, možno by to dopadlo aj dobre. ()

Episode 4 (2021) (S01E04) 

A zase sračky. Sisi myslí buď iba na sex a potomka, alebo sa necháva unášať fanúšikmi na rukách ako nejaká rockková hviezda. Čistý historický trapas. Joj a hej, kurva zase hrá jednu z hlavných úloh. ()

Episode 5 (2021) (S01E05) 

Toto bol diel ako sa patrí. Navnadil na poslednú časť, nebol vôbec o sexe, ale naopak, bol surový, politický a aspoň sa pokúsil byť verný dejinám. Až na to grobianské správanie cisára. ()

Episode 6 (2021) (S01E06) odpad!

Sisi zomrie dieťa, tak si nechá od slúžky vylízať kundu? WTF? ()

Episode 3 (2022) (S02E03) 

Sisi chodí jak špindírka umazaná a bozkáva sa pri hnoji s Andrášym, našťastie nejde o jeho grófstvo Olivera Andrášiho, zatiaľ čo cisár nemá problém osobne zabíjať ľudí. Hej, tak to veru bolo, čistá história. ()

Episode 4 (2022) (S02E04) odpad!

Špinavá Sissi sa brodí patokmi a jej poddaní na ňu strieľajú ako na lovnú zver. To je tak brutálne historické a pravdivé! Zvyšok časti je už len o tom, či Sissi pretiahne gróf Andrássy alebo to bude zákonitý manžel cisár. A koho si pri sexe bude predstavovať. Skutočný klenot pre milovníkov nefalšovanej histórie! 🥴 ()

Episode 5 (2022) (S02E05) 

Sissi už masturbovala a chodila po bordeloch, tak bolo na čase aj pretiahnuť Maďara. A potom sa divíme, že o dejinách nevedia naše deti ani hovno, keď v škole učiteľky dejepisu pripomínajú Mengeleho a len mučia žiakov memorovaním rokov a mien bez toho, aby im to vysvetlili so súvislosťami a ako zaujímavý príbeh. No a ten, čo má reálny záujem, si rád pozrie "historické" seriály či filmy a myslí si, že práve toto bola pravda. Preto, rovnako ako stretnutie s Bismarckom, aj tá súlož s Maďarom je vymyslená. Sissy fajčila úplne iné lofásy. ()

Reklama

Reklama