Reklama

Reklama

Reacher

(seriál)
Trailer
USA, (2022–2024), 12 h 46 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvorcovia:

Nick Santora

Predloha:

Lee Child (kniha)

Hudba:

Tony Morales

Hrajú:

Alan Ritchson, Maria Sten, Malcolm Goodwin, Willa Fitzgerald, Serinda Swan, Shaun Sipos, Ferdinand Kingsley, Robert Patrick, Bruce McGill, Chris Webster (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(16)

Obsahy(1)

Když vysloužilého vojenského policistu Jacka Reachera zatknou za vraždu, kterou nespáchal, octne se uprostřed smrtícího komplotu nečestných policistů, pochybných podnikatelů a intrikářských politiků. Jack musí jen s pomocí vlastního důvtipu zjistit, co se děje v Margrave v Georgii. (Prime Video)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (199)

tron 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jack Reacher je skvelá postava. Ostatne, na poli literatúry nefunguje od polovice 90. rokov len tak zo srandy. Je to buldozér a hoc sa Tom Cruise snažil a ja si to vážim, fyzickým zhmotnením „pravého“ Reachera je až Alan Ritchson. Pôsobí dojmom, že obe série Jacka Reachera poňal ako kasting na nového Terminátora. Tvorcovia si našťastie uvedomili, akú šťastnú ruku mali pri voľbe tohto herca a tak mu podriadili množstvo (nielen akčných) scén. Už Childove knihy rapídne ťažia z toho, že Reacherovi to nielen brilantne myslí, ale je to hora mäsa. Akonáhle má zdolať viacero plotov za sebou, trápne sa nezdržuje preliezaním, ale proste v plnej rýchlosti prebehne skrz nimi! V ostrom kontraste s jeho dedukčnými schopnosťami (na aké sa miestami nechytá ani Poirot s Columbom) sú scenáre, ktoré sú miestami také stupídne, že pri nich budete zbedačene krútiť hlavou. V druhej sérii logických lapsusov ubudlo, ale ku koncu opätovne začali mať žiaľ stúpajúcu tendenciu. Čo sa akcie týka, prvá sezóna predstavovala sklamanie, keď po úvodnom vybúchaní na väzenských záchodoch zvyšok nestál za veľa. Druhá séria skóre vylepšila. Skoro v každej epizóde nájdete minimálne jednu obstojnú, hoc nie zázračnú akčnú sekvenciu. Kým v prvej sérii má Reacher za parťákov osadenstvo policajnej stanice, ktoré akoby vypadlo zo sitkomu o Šmolkoch, i v tomto smere druhá séria predstavuje zlepšenie: zasadila Reachera do širšieho kontextu ako „otca svojich mužov a sexoša svojich žien“. V druhej sérii si to užili najmä Robert Patrick, hulvátsky Domenick Lombardozii a Maria Stern. Po istom sklamaní z prvej série som na druhú nemal veľkú chuť, ale musím uznať, že som (napriek miestami fakt natvrdnutým scenárom) spozoroval stúpajúcu kvalitu, takže sa de facto teším na tretiu. ()

HAL 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Je to stejně stupidní a bezmyšlenkovitě zábavné jako předloha... takže vlastně dobrá adaptace. A jak jsou zbytečně dlouhé i ty knihy, tak stejným neduhem trpí i tohle - pořád bezbolestně stravitelná jednohubka, ale větší nahuštěnost by tomu jen prospěla. Cruise každopádně dokázal dostat Reachera ve svém filmu do o dost větších výšin, i když je to trpaslík, a vůbec mnohem víc normální člověk než Reacher tady - který je tak dokonalý že nejspíš dokáže i chodit po vodě a léčit rakovinu dotekem. Ne že by lidi léčil, on je místo toho zvesela fraguje a to takovým stylem že to místy připomíná až Coenovky, což je hezké. A tenhle Reacher má zas jako sidekicka Guillerma z What We Do in the Shadows a roztomilou a evidentně velmi nadrženou policajtku, takže taky dobrý. 7/10 //// Série 2: Nuda. Tohle byl evidentně one-hit-wonder s první sérií, kterou vedle Hulk-smash Reachera táhly hlavně hrozně fajn vedlejší postavy a přímočarý komorní příběh. Škoda že v téhle sérii z nich zůstal už jen ten Hulk. 5/10 ()

Reklama

FrankSusta 

všetky recenzie používateľa

Lidi, já se zamiloval! Prime video mi hned po The boys zaslal do srdce další sondu a to v podobě pořádnýho akčního nářezu, který mě ani chvíli nenudil a já hltal každou vteřinu tohoto majstrštyku (píše se to tak?) jak malý děcko bonbony s citronovou příchutí. Hlavní postava v podobě Alana Ritchsona mi nejen díky svému SKVĚLÉMU hudebnímu VKUSU jednoduše sedla a já jí i přes její některé na pohled zločinecké manýry (píše se to tak?) hltal a fandil jsem jí. Abych byl přesný, sedla mi nejlíp ze všech těch kladných i nekladných postav, co mi sedli (konkrétně všech, až na jednu, a to Reacherovu matku (jméno představitelky neznám), která tam NEMĚLA co dělat! To jí ten latexovej ksicht nějak zatuhnul na místě, nebo co? - jo, a Malcolm Goodwin občas přehrával, jinak byl skvělej). Reacherův charakter (velkej (i když má jen 1,93 m, ale ty ostatní amíci jsou prťavý, takže jeho malý zrůst nevadí) silnej, chytrej) byl napsanej víc jak pouze celkem dobře a já se v něm viděl (do jeho výšky mi chybí pár centimetrů, a i tak jsem stále ve fázi vývoje, takže nakonec i budu vyšší než on (a oslovení obr mě těší)). No, dál ještě zmíním, že režie a producenti mají fakt dobrý hudební vkus, což bylo další plus. Kamera byla dobrá, akce surová a uspokojující. Do seriálu jsem se zkrátka zamiloval a okamžitě míří do mých top 10. Ano, není bezchybný, a i když Reacher říká ,,...furt jde o detaili...'' já to ignoruji. Já jsem prostě nadšen a nikdo mi to nevymluví. Okamžitě jdu schánět knihy a makat na Reacherově postavě... výšku na to mám, teď to chce ještě svaly:)   9,9/10 ()

grogodil 

všetky recenzie používateľa

No, ďalšie Banshee sa nekoná ani len omylom. Kráčajúca skala v hlavnej úlohe má síce celkom charizmu a aj vie občas niekoho sporadicky efektne a efektívne uložiť jednou ranou do limba, ale to je všetko. Fyzičku by tomuto Reacherovi nespochybňoval nikto, ani keby ju nedával každú epizódu na obdiv pri vyzliekaní trička. Nejaký ten rešpekt fyzicky budí. Ale o tom, že je navyše tak trochu chodiaca encyklopédia, ktorá dedukciou a bystrozrakou pozornosťou konkuruje Sherlockovi Holmesovi a vynaliezavosťou MacGyverovi, to ma už teda nedokázal presvedčiť ani len na sekundu. Scény, ako trebárs, keď uprostred noci rekonštruuje udalosti na mieste činu sťa Horacio Caine krížený s indiánskym stopárom a tliacha o tom, že mesiac bol v ten večer o 26 stupňov vedľa, to je proste na smiech. A všetci okolo sú bez neho bezradné tupé stádo, ktoré si nabieha, aby ich Reacher uzemnil slovne, alebo ručne-stručne. Proste taká dnes už trochu prežitá podradná televízna liga nižšej cenovej, čo šuští (symbolicky) hodne starým, zažltnutým prepratým papierom. A nie takým tým odľahčene uvedomelým, pomrkávajúcim a priznaným guilty pleasure spôsobom, ktorý ma vraj chce nostalgicky hodiť späť do minulého storočia. Na to sa v tomto béčku všetci tvária, že to myslia seriózne... Skôr som sa pri sledovaní pýtal sám seba, či mám týmto ďalej zabíjať čas, ked sa mi skôr, než Bourne, ci príbuzný filmový Jack Reacher, pri sledovaní vybavovali mená ako Odpadlík, či Walker, Texas Ranger? A to sú hlupučké vykopávky, za ktorými by som už dnes ťažko zatláčal nostalgicky slzu, že mi dnes ešte čosi také v bedni chýba. Ale tak jedným okom popri práci to neublížilo. Ako taká plochá naivne priblblá chlapáckejšia telenovela, čo beží na monitore ako kulisa, alebo screensaver, to ujde. Ale zoberte pár tuctov najtuctovejších televíznych kriminálok za 20 rokov, povedzte nejakému počítačovému programu "Jáchyme, hoď to do stroje!" a on vám z toho vypľuje takýto šablonovitý šestákový scenár. Dať si poldeci vždy, keď som uhádol repliku pri tom ich rádoby vtipnom buddy hláškování a doberaní sa, tak som pri tretej časti otrávený alkoholom. ()

ywo666 

všetky recenzie používateľa

Konecne poriadna Reacherovina. Nic v zlom, ale Tom sa na Reachera hodil asi rovnako, ako na biografiu o Dwaynovi Johnsonovi. Killing floors bola prva kniha od Childa. A je pracovana super. Serial skutocne zachytava Reachera ako kniha opisuje. Drsny, drzy, moc sa nechce vykecavat. Akcia je fajn. Jedine v knihe Reacher kazdeho rozdrti ala Seagal. Tu obcas dostane aj po papuly. Dej jednej knihy natiahli na 8 dielov, co pridalo dejove linky mimo knihy. Neviem ako to beru nebozkani literarnou tvorbou, ale ja som si to brutalne uzival. A Willa Fitzgerald je hot. Za mna 85% a fakt fakt dobry serial, ktory ma vratil do casov mojej mladosti. Tlieskam. ()

Galéria (111)

Zaujímavosti (26)

  • Ve scéně, kdy Saropian (Joris Jarsky) telefonicky informuje Langstona (Robert Patrick), že se Neagley a Reacher ubytovali v hotelu pod falešnými jmény jako Sarah Connor a Starlin Castro, řekně Langston, že Starlin Castro hrál za New York Yankees asi před šesti nebo sedmi lety, ale na Saropianovu otázku, kdo je Sarah Connor, Langston odpoví ve volném překladu, že ho to nezajímá. A právě představitel Langstona, Robert Patrick, hrál ve filmu Terminátor 2: Den zúčtování (1991) záporného terminátora T-1000, který měl za úkol Sarah Connor a jejího syna Johna zabít. (Koldyn)
  • Oscar Finlay (Malcolm Goodwin) řekne o Reacherovi, že měří 6' 4" (193 cm). Reacher ho razantně opraví a uvede 6' 5" (196 cm). Alan Ritchson ve skutečnosti měří 6' 2" (188 cm). (Rominator)
  • Alan Ritchson v jednom rozhovoru uvedl, že pro roli Jacka Reachera přibral okolo 30 lbs (13 kg). Jeho celková váha tak vzrostla na 235 lbs (106,59 kg). (Rominator)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama