Reklama

Reklama

V tomto modernom monštruóznom príbehu o Draculovom vernom sluhovi sa Nicholas Hoult predstaví v úlohe Renfielda, večne oddaného pomocníka najnarcistickejšieho šéfa histórie, Draculu (Nicolas Cage). Renfield je nútený zaobstarať svojmu pánovi korisť a splniť každý jeho príkaz, bez ohľadu na to, ako veľmi sa cíti byť ponížený. Teraz, po stáročiach otroctva, je však Renfield pripravený zistiť, či existuje život mimo tieňa Kniežaťa temnôt. Keby tak dokázal prísť na to, ako ukončiť svoju spoluzávislosť. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (310)

MrHlad 

všetky recenzie používateľa

Renfield sloužil Drákulovi dlouhá léta a nechal se jím terorizovat. Teď má ale šanci vzít roha a být konečně šťastný, jenže ve světě zkorumpovaných poldů, gangsterů a naštvaných upírů to nebude mít snadné. Stejně jako vy, pokud vyrazíte do kina. Renfielde je přeplácaná nuda, která neví, čím chce být, a tak zkouší být hororem (neděsí), komedií (nebaví), akční podívanou (blbě sestříhanou) i psychologickým dramatem (nepříliš funkčním). No a Nicolas Cage tu jede na půl plynu, takže to není ani zábavně divné. Odfláknutý film, který stojí za to vidět snad jen proto, abyste mohli sledovat, jak se to celé tvůrcům sype pod rukama. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Toto je tá upírska pecka, ktorú som čakal od filmu Day Shift a nedostal som ju. V skratke niečo ako mix filmov Kick-Ass a Blade. Najprekvapivejší a najoriginálnejší je ten vzťah medzi hlavným hrdinom a Drakulom, ktorý je podaný ako toxický vzťah medzi narcistickým tyranom a jeho obeťou. V tých momentoch je film dosť vážny, ale do filmu to dokonale sedí. Humor obstaráva hlavne prehrávajúci Cage ako Drakula. Tentoraz jeho extrémne prehrávanie filmu prospieva. Najviac som sa obával často otravnej Awkwafiny, ale aj ona je v tomto filme dostatočne sympatická. Len tá romantika medzi ňou a Houltom dvakrát nefunguje. Hoult je v trpiteľskej polohe skvelý ako vždy. Dlhodobo je to môj obľúbenec. Dosť ma ale šokovala akcia. Jednak jej množstvo. Nechápem prečo nebol film v traileroch prezentovaný ako akčná pecka. Je skvele natočená, prehnane brutálna do takej miery, že je to strašná zábava. Krv prúdi v hektolitroch podobne ako napríklad v Evil Dead 2. Dočkáme sa kopy originálnych krvavých fatalít. Proste v každom ohľade film funguje skvele a tvorí takmer dokonalý celok. Už predošlý McKayov film Tomorrow War bol vydarený, ale toto je ešte lepšie. Teším sa na jeho ďalšiu pecku. Za mňa najvtipnejší akčniak tohto roku, ktorý strčí do vrecka všetkých Wickov alebo Zbesilých a Nemožných. Dodatočný edit: Druhý Vyproštovák má holt o niečo prepracovanejšiu akciu. 9/10. ()

Reklama

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

7/10 Príjemná remeselne zručne nakrútená zábava s fenomenálnym Nicholasom Cageom, ale po príjemnej úvodnej dvadsaťminútovke sa ten námet (a žáner) trochu obohral. Bol by som rád, ak by si nejaké väčšie štúdio (napr. Universal!!!) čas od času našlo čas aj na priamočiaro hororovú a dobovú adaptáciu hororových monštier. A nemusí to byť rigidný prepis knihy. Len poprosím bez akcie a humoru. Ďakujem. ()

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Renfield je jednoduše nenáročná, neseriozní a úplně odlehčená gag jednohubka kombinující drákulu, černý humor, mafii a přímočarý příběh do svižné 90minutovky, která skončila dřív, než jsem kouknul na hodinky. Překvapivě si zde hlavní roli krade dvojka Nicholas Hoult (Xmen) a Awkwafina (Shang-Chi!!!) a Nicolas Cage je spíše jen vedlejší postavička, ale jinak jde o “oukej” souhru humoru, hromady dynamické akce, urvaných končetin a levné falešné krve. Renfield určitě není žádná pecka, ba naopak jde spíš o levný béčkový průměr, ale oscarový kousek zde asi nikdo ani nečekal a pokud chce divák jen vypnout a nemá do čeho píchnout, je tohle dobrá volba. I tak se ale nemůžu ubránit pocitu, že je Renfield až moc obyčejný, humor jsem čekal daleko údernější a celková nevýraznost z něj dělá jen (pod)průměrnou jednorázovku, na kterou si po týdnu nevzpomenu a u které jsem se momentálně sice zabavil, ale kino návštěvu bych nejspíš nedoporučil a počkal si až na online verzi. ()

Omnibus 

všetky recenzie používateľa

Zchroustni chrousta, potemníka, krve spousta, pro zvrhlíka.“ Dracula leaving Las Vegas, resp. New Orleans. Nemrtvý hrabě má už stovky let problémy s pitím, ovšem anonymní závisláky navštěvuje mrtvý a neklidný sluha Hould. Vyzubený Cage a konečně film, kde se na něj dalo koukat. Škoda, že mu to nevydrželo a brzy z něj zase bylo monstrum. OKÉNKO RAKVE: [][] Co mi zubící se Cage způsobil? 1) Trauma. Z opětovného vítězství dobra nad zlou přirozeností lidské duše. 2) Zmatek v hlavě. Neměl bych se polepšit a taky se stát hrdinou? Prý na to holky letí. 3) Hlad. Lednička vyžraná, musím do koupelny, na rybenky, co nám tam furt odněkud lezou. Žena bude ráda. [][] Chcete-li upířinu zábavnou, proleťte se nocí v Drákulovinách, chcete-li mrazení hrůzou, položte se do rakve a do role jako Willem Dafoe  v Shadow of the Vampire. Máte-li chuť na střeva, ukopávání hlav a gejzíry umělé krve, otevřete truhlu s ukecaným Cage. Světovládné kydy vs. sluha v toxickém vztahu, toužící po uznání. Hodně kýčovitého gore, vtipu jen co by se za tři upíří drápy vešlo. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (19)

  • Zámok z filmu sa nazýva Neuschwanstein a nachádza sa v Hohenschwangau v Bavorsku v Nemecku. Objavil sa aj vo filme Bang Bang (1968) a je otvorený pre verejnosť. Nie je taký starý, ako vyzerá, bol dokončený až okolo roku 1886. (Arsenal83)
  • Renfield je i přes svoji velkou odlišnost součásti pomyslného „Dark Universe“ studia Universal. (UhLee)

Súvisiace novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (viac)

Obchodník se smrtí se vrací

Obchodník se smrtí se vrací

08.05.2023

Oscarový herec Nicolas Cage v těchto dnech baví diváky na plátnech kin coby narcistní hrabě Dracula v akční fantasy komedii Renfield, nicméně na horizontu se pro něj namísto vycházejícího slunce… (viac)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (viac)

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (viac)

Reklama

Reklama