Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Päť mladíkov sa po spackanej "akcii" ocitne na zozname "mŕtvych mužov". Všetko sa pritom začalo nevinne - zaujímavým zamestnaním Jimmyho, ktorý nakrúcal odkazy nevyliečiteľne chorých ich blízkym. Táto práca však nebola ríliš lukratívna a tak bol nútený požiadať miestneho mafiánskeho bossa o pôžičku. Vo svete zločinu však nič nie je zadarmo... (STV)

(viac)

Recenzie (84)

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Kvalit a výjimečnosti Pulp Fiction ani Gaunerů to nedosahuje, ale stejně má dost co nabídnout. Třeba Christophera Walkena coby Zadumaného Muže nebo Steva Buscemiho v jeho jednoznačně nejnamachrovanější roli. A ještě tu je gangsterská láska, zajímavá vypravěčská metoda a leccos dalšího. Rozhodně doporučuju. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Mnozí tu vidí podobnost s Tarantinem, já spíše s bratry Coenovými. Parta rozdílných charakterů a jednoduchý plán, který končí masakrem a dalšími vraždami. Bohužel Fleder není ani jeden z Coenů a scénárista se také nijak nevytáhl. Jediným originálním prvkem, tak je obsazení Buscemiho do role super zabijáka. ()

Reklama

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Díky zvučným jménům jsem čekal více. Srovnání s garážovými Gaunery se nabízí díky zpackané akci, kterou mafiáni zvorali. Tím ale srovnávání končí. I když se všichni snažili co to dalo, bylo to o level níž. Mám rád mafiánské filmečky, ale tohle byl takový filmík na sobotní večer který vám adrenalin moc nenapumpuje.... Průměr. * * * ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Dřív běhal mezi nimi, teď je jakýmsi pěšákem v záloze, takže když si mafiánský boss vzpomene, že zrovna tuhle službičku by nejlépe zvládnul Andy Garcia, na zdánlivě jednoduchý úkol musí kývnout. Domluví se se starou partou násilníků, zlodějů a hlavně loserů (jeden má za boxovací pytel mrtvolu, další je promítačem pornofilmů), ale za deštivého večera se v policejních uniformách leccos zvrtne. Takhle si to místní boss upoutaný na invalidní vozík (v obvyklé démonické show Christophera Walkena) nepředstavoval. Gary Fleder byl toho času nováčkem, snažil se svést na tarantinovské vlně, svému kousku předal auru tajemna a nevyhnutelnosti, s atmosférou je snaživý, ale nikdy vyloženě nestrhne. Ani scénárista Scott Rosenberg, který stojí i za peckami Con Air nebo 60 sekund, nakonec nepřekvapí. Takže nejsilnější je tenhle thriller v hereckém obsazení. A na Gabrielle Anwar se vždycky dívalo skvěle. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

V jadre je to vlastne romantika o chlapíkovi, ktorý vie, že sa konca filmu nedožije kvôli posratej prácičke pre miestneho kápa a tak sa snaží zostávajúci čas, čo najlepšie využiť. Vyrieši si všetky svoje záležitosti a hlavne si naplno užíva svoju životnú lásku s ktorou sa bohužiaľ stretol práve vo chvíli, keď to má spočítané. Práve vďaka tomu ich vzťahu to je ten typ filmu u ktorého by som prijal kľudne aj dvojnásobnú stopáž a čo najviac si vychutnal ich spoločné scény. Chémia medzi charizmatickým Garciom a nádhernou mladučkou Gabrielle Anwar je dokonalá. Pre mňa je to najobľúbenejší film s Garciom v hlavnej úlohe. Ale aj ostatné postavy gangu, ktoré stíha neľútostný trest sú dostatočne zaujímavé a gangsterská línia nie je o nič pozadu za tou romantickou. Rozpadávajúci sa Lloyd, šialený Williams, ktorý si je istý, že hovná nežerie (teda zadarmo určite nie), rodinne založený Forsythe a typický ukecaný černoch Bill Nunn. Z mafiánov si svoje party vychutnávajú hlavný kápo na vozíku Walken a mlčanlivý zabiják Buscemi. Aj keď je tu pár humorných scén, tak k Tarantinovkám by som to neprirovnával. Má to takú melancholickú atmosféru o chlapíkoch, ktorý sú so svojím osudom vyrovnaní, takže záver v nebi na loďke je vlastne perfektný happyend. 8/10. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (3)

  • Velšský hudebník John Cale se filmem nechal inspirovat při psaní písně „Things" (2003). (WernerDMZ)
  • Obleky pro Andyho Garciu vybral a dodal samotný Giorgio Armani. Informace je uvedena na konci závěrečných titulků. (dokec)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (viac)

Reklama

Reklama