Reklama

Reklama

Hry o život: Balada o hadoch a vtáčatkách

  • Česko Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (viac)
Trailer 16

VOD (1)

Začínajú desiate Hry o život. Pre osemnásťročného Coriolana Snowa znamenajú jedinečnú príležitosť ako zažiariť v úlohe mentora jedného z vyvolených. Tvrdo drel, aby dokázal naplno využiť svoj šarm, znalosti a zručnosti, ktoré môžu doviesť vyvoleného k víťazstvu. Bohužiaľ, šťastena mu nie je naklonená. Dostane ponižujúcu úlohu - viesť najväčšieho outsidera z chudobného Dvanásteho obvodu. Dievčina menom Lucy Gray však publikum uchváti a Coriolanus vycíti svoju šancu. Aj v ňom začínajú prebúdzať city a on sa bude musieť rozhodnúť, či bude dodržiavať pravidlá alebo sa bude riadiť pudom sebazáchovy, ktorý mu radí niečo iné. V aréne bude prebiehať boj na život a na smrť a už čoskoro sa ukáže, kto je nevinné vtáča a kto had, čakajúci na svoju príležitosť zaútočiť. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (17)

Trailer 16

Recenzie (249)

italka63 

všetky recenzie používateľa

Každý, kdo má oči takhle daleko od sebe, je podezřelý a není radno mu věřit! No, rozhodně se mi více líbila druhá polovina filmu, aréna mě moc nebrala, nesedla mi, všechno v ní působilo nevěrohodně a moc urychleně. Posléze děj nabral na zajímavosti a horkotěžko to vydrápnul na čtvrtou hvězdu, neboť to pěvecké halekání mi rvalo uši. Takže závěr neurazí, nenadchne, nebo jen malinko. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Cieľovka tak 12-14 rokov a z Hier o život sa stala Pocahontas, ktorá je na castingu Glee. Zegler si robí promo, ako keby chcela tou gitarou a utrápeným výrazom presvedčiť Jardu Slávika, aby jej dal zlatý buzzer, ale smola, natrafila na nesprávneho, Jardovi sa v hlave ešte stále preháňa jeho herecká balada o hadoch a vtákoch a rôznych hrubočrevných činidlách. Dosť zbytočný a naťahovaný film práve kvôli spomínanému. Zaoberá sa hlasovým vibrátom a na postup deja či akciu sa akosi pozabudlo. ()

Reklama

Hees 

všetky recenzie používateľa

Zábavné a dobre napísane. Herecké výkony hlavnej dvojice sú naozaj nie na dobrej úrovni a čo je najviac vtipné Tom Blyth hrá dobre len, keď má dlhšie vlasy, asi mu nejdú tie emotívne scény, ale skôr tie chladnejšie. Rachel Zegler naopak zbytočne niektoré scény totálne afektuje a pridáva im viac emotívny charakter svojím prejavom a je to až rušivé. Ak by ma toto nerušilo tak lepšie ako séria, ktorú toto prequeluje. ()

Vidly10 

všetky recenzie používateľa

Největším problémem nového přírůstku do série Hunger Games je fakt, že hlavní pointa není uspokojivě zpracovaná. Přerod samotného Snowa se odehrává ve třetí části filmu, která je oproti svěžím a zajímavým prvním dvěma třetinám pomalá a roztahaná. Paradoxem ovšem je, že ten přerod samotný je v této části urychlený až to působí pitomě a směšně jednoduše. I přesto musím říct, že se Balada povedla. Film má svěží nádech, rozšiřuje povědomí o historii her a působí, že organicky zapadá do světa, ze kterého vychází. Samotné hry jsou zajímavé a vztahy dobře rozhozené. Výborně se taky pracuje s foreshadowingem, a to hned několikrát. Musím i uznat, že jsem měl větší pocit znechucení systémem než u původní tetralogie. Je ale na druhou stranu fajn vidět, že i já mám hranice. XD ()

BrooksW.Here 

všetky recenzie používateľa

Obrovské prekvapenie, ktoré ohromným skokom prekonalo všetky moje očakávania! Už v úvodných minútach ma to pevne vtiahlo do sveta Panemu a v podstate si to moju pozornosť dokázalo udržať až do úplného konca. Okrem toho tento film nepôsobí nijako zbytočne a do sveta Hunger Games veľmi dobre zapadá, pri čom daný svet výborne rozširuje a istým spôsobom aj šikovne oživuje (predlohu som nečítal, takže s ňou to porovnať neviem)... Ako najväčšie mínus mi však príde samotná premena Snowa v tretej časti filmu, ktorá bola zbytočne urýchlená a oproti zvyšku filmu mi prišla o kúsok menej zaujímavá... Avšak, aj napriek pár drobným chybám som si Baladu skutočne užil (čo ma veľmi príjemne prekvapilo) a s čistým svedomím udeľujem 8 fľašiek vody z 10... _____________ "Snow lands on top." ()

Galéria (91)

Zaujímavosti (24)

  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • Francis Lawrence sa rozhodol obsadiť Violu Davis do role záporáčky po tom, čo videl meme na internete. Povedal: "Bol to kus fan artu a niekto si, myslím, nafotil obrázok, ako stojí pri okne. Môže to byť zátišie z filmu Farba citov (2011), ale mala taký zlovestný malý úsmev a vytvorili falošný hororový plagát, ako keby v tom bola ona darebákom. Vtedy som si povedal, že ona by v tej polohe mohla byť dobrá." (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Nové Hunger Games jsou v přípravách

Nové Hunger Games jsou v přípravách

10.06.2024

Čeká nás opětovný návrat do dystopického světa Panemu. Bylo to jasné už po úspěchu loňského snímku Hunger Games: Balada o ptácích a hadech, který měl premiéru v polovině listopadu a s rozpočtem 100… (viac)

Warneři už zvažují odsuny premiér

Warneři už zvažují odsuny premiér

21.07.2023

Čeká nás nová vlna odkladových novinek tak jako za časů pandemie covidu? Soudě dle reakcí stávkujících herců a scenáristů zřejmě ano, k dohodě se studii se totiž údajně v dohledné době nikterak… (viac)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (viac)

Reklama

Reklama