Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kiara a Kovu, zástupcovia najmladšej generácie vládnucej levej dynastie spoznávajú, že sú jedinou nádejou na uzmierenie medzi dvoma znesvárenými kráľovstvami. Príbeh tvrdohlavej Simbovej dcéry Kiary dejovo završuje filmovú sériu o Levom kráľovi.
V Serengeti pokojne vládne mierumilovný Mufasov syn Simba. Avšak za hranicami jeho kráľovstva žije vo vyhnanstve levica Zara, družka zlého Skara a pripravuje sa na svoj krvavý návrat do Simbovej ríše. Nástrojom jej pomsty a zároveň Simbovým vrahom sa má stať jej syn Kovu. Simbova krásna dcéra Kiara, budúca dedička trónu, je veľmi tvrdohlavá. Rozhodne sa tajne ujsť z domova, aby na vlastnej koži spoznala a preskúmala prísne zakázanú Vonkajšiu krajinu – zem za hranicami Simbovej ríše. Na svojej výprave sa stretne s rozmarným Kovu, ktorý ju zachráni z plameňov a zamiluje sa do nej. Kiara a Kovu poznávajú, že len oni môžu urovnať svár medzi dvoma znepriatelenými kráľovstvami a zároveň obhájiť aj svoju lásku. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (159)

novoten 

všetky recenzie používateľa

Pravý opak toho, jak zbytečně někdy mohou působit sequely klasických disneyovek. Žádné náhledy do dětství hlavních hrdinů ani rozmazávání legendárního happyendu. Simbův příběh vypráví osudy nové generace a jestli byl původní Lví král dětským Hamletem, sahá druhý díl po Romeovi a Julii. I s odstupem času navíc legendárnímu animáku nedělá jakoukoli ostudu a naopak jeho příběh dokonale doplňuje. ()

Bogrant 

všetky recenzie používateľa

Nemám nič proti tejto pohodovej, ale zároveň dosť temnejšej dvojke, ale až taká veľká pýcha to oproti skvelej jednotke samozrejme byť už nemôže. Nové postavičky a radikálnejšia zmena príbehu však nie sú sklamaním a hlavne oveľa lepšie a výbušnejšie pesničky mi v tomto prípade prekvapivo dobre sadli, zachránili to a vyzdvihli z pôvodných troch, na dnešné štyri hviezdy. ()

Reklama

iamek 

všetky recenzie používateľa

Skvělé pokračování legendárního prvního dílu. Samozřejmě druhý díl není tak kvalitní jako předchozí díl, ale u dvojky se nebudete nudit a druhý díl Lvího krále vám dokáže vykouzlit úsměv na rtech. O humor celých 80 minut se především stará Timon a Pumba. Jejich hlášky nemají prostě chybu a celý film docela slušně táhnou. ()

patrik1177 

všetky recenzie používateľa

Podobne ako Levieho kráľa 1, tak pred zhliadnutím hraného remaku som sa rozhodol znovu si po dlhšej dobe pozrieť aj sequel. Zatiaľčo pôvodný Leví kráľ na mňa s odstupom času veľmi zapôsobil a hodnotenie som zmenil zo 4 na 5*, pri tomto filme je situácia presne opačná, zmenil som zo 4 na 3*. Dôvod je jednoduchý, sequel sa na svojho už dnes legendárneho predchodcu veľmi nechytá. Svojim spôsobom bolo pokračovanie zbytočné, predpokladám ale, že v Disney sa nechceli stať zlatej bane, ktorou Leví kráľ 1 nepochybne bol. Dej je tentokrát inšpirovaný dielom Rómeo a Júlia. Scenár tu nebol ani z ďaleka tak dobre vyšperkovaný ako v prípade prvého filmu, je tu kopec dejových nelogickostí. Stretávame staré známe postavy, samozrejme aj plno nových. No zatiaľčo v 1 bol hlavnou postavou výsostne Simba, tu sú v podstate hlavné postavy 4, pričom všetky dostávajú viac-menej rovnaký priestor (Simba, Kiara, Kovu, Zira). Hudba a piesne na slušnej úrovni. Animácia sa mi zdala byť o niečo horšia, než u prvej časti. Film hodnotím ako taký lepší priemer. 65%. ()

eMeMko 

všetky recenzie používateľa

Na jedničku to rozhodně nemá, přesto se však jedná o velmi povedený animák. Lví podíl na tom mají samozřejmě postavy známé z prvního dílu. Příběh má hlavu a patu, animace je opět skvělá a hudební stránka kvalitní. Záporáci jsou pořádně odporní, ale zároveň mají charakter, takže je divák ve výsledku chápe. Finální hodnocení. Pokračování kultovní klasiky rozhodně nezklamalo a čtyři hvězdy si zaslouží. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (13)

  • První díl byl založen na Hamletovi, toto pokračování v sobě zase nese znaky jiné Shakespearovy hry Romeo a Julie. (HappySmile)
  • Během tohoto filmu spolupracovali Neve Campbell (Kiara) a Lacey Chabert (Vitani) na seriálu Správna pětka (od r. 1994). Namluvení postav však bylo náhodné. Herečky navzájem nevěděly, že budou spolupracovat i na tomto projektu. (newpage)

Reklama

Reklama