Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kiara a Kovu, zástupcovia najmladšej generácie vládnucej levej dynastie spoznávajú, že sú jedinou nádejou na uzmierenie medzi dvoma znesvárenými kráľovstvami. Príbeh tvrdohlavej Simbovej dcéry Kiary dejovo završuje filmovú sériu o Levom kráľovi.
V Serengeti pokojne vládne mierumilovný Mufasov syn Simba. Avšak za hranicami jeho kráľovstva žije vo vyhnanstve levica Zara, družka zlého Skara a pripravuje sa na svoj krvavý návrat do Simbovej ríše. Nástrojom jej pomsty a zároveň Simbovým vrahom sa má stať jej syn Kovu. Simbova krásna dcéra Kiara, budúca dedička trónu, je veľmi tvrdohlavá. Rozhodne sa tajne ujsť z domova, aby na vlastnej koži spoznala a preskúmala prísne zakázanú Vonkajšiu krajinu – zem za hranicami Simbovej ríše. Na svojej výprave sa stretne s rozmarným Kovu, ktorý ju zachráni z plameňov a zamiluje sa do nej. Kiara a Kovu poznávajú, že len oni môžu urovnať svár medzi dvoma znepriatelenými kráľovstvami a zároveň obhájiť aj svoju lásku. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (159)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Technicky je to takmer na rovnakej kvalitatívnej úrovni a tak to nepôsobí ako videopožičovňový lacný animák, ale ako niečo, čo by uspelo a zapôsobilo ( v tej dobe ) aj v kinách. Príbeh je ale jedno klbko klišé, ktorého kritiku ale treba brať s určitou rezervou. Tu nešlo o to zaujať drsných kritikov, ale hlavne divácku obec a to hneď tú, ešte obávanejšiu, decká. ()

novoten 

všetky recenzie používateľa

Pravý opak toho, jak zbytečně někdy mohou působit sequely klasických disneyovek. Žádné náhledy do dětství hlavních hrdinů ani rozmazávání legendárního happyendu. Simbův příběh vypráví osudy nové generace a jestli byl původní Lví král dětským Hamletem, sahá druhý díl po Romeovi a Julii. I s odstupem času navíc legendárnímu animáku nedělá jakoukoli ostudu a naopak jeho příběh dokonale doplňuje. ()

Reklama

iamek 

všetky recenzie používateľa

Skvělé pokračování legendárního prvního dílu. Samozřejmě druhý díl není tak kvalitní jako předchozí díl, ale u dvojky se nebudete nudit a druhý díl Lvího krále vám dokáže vykouzlit úsměv na rtech. O humor celých 80 minut se především stará Timon a Pumba. Jejich hlášky nemají prostě chybu a celý film docela slušně táhnou. ()

swenyx 

všetky recenzie používateľa

2. díl Lvího Krále nemá na klasickej první díl, ale furt má svý kouzlo a funguje, rozhodně bych neřekl, že dělá nějakou ostudu. Nový postavy jsou super, hlavně Kovu a písničky jsou opět v topu. Chápu že po takové podívané jako je první díl budou tohle lidi pošpiňovat, ale mě se to prostě líbí. Timon a Pumba zase perlí a dokážou rozesmát, Hakuna matata. ()

koty2201 

všetky recenzie používateľa

Je to naozaj veľký paradox, ale toto pokračovanie ma bavilo viac ako prvý diel. Ale moje hodnotenie je skreslené vplyvom nostalgie, bohužiaľ. Pretože až dnes pri pozeraní som si spomenul na detstvo. Zistil som, že jednotku a trojku som nevidel, ale Levieho kráľa 2 poznám až príliš dobre. Na VHS som si to púšťal skoro stále dookola. Nemám k tomu čo nové povedať ako som povedal v prípade prvej časti. Jednoducho je to dokonalé, pretože síce je príbeh z väčšej časti okopírovaný z prvého dielu, len o generáciu neskôr. Ale všetko je zároveň lepšie. Viac sa mi páčia pesničky, väčšia romantika, lepší súboj medzi dobrom a zlom…. Všetko na mňa funguje lepšie. Vidím, že som veľká výnimka oproti ostatným názorom. Lenže som ovplyvnený nostalgiou a tým, že toto bola jediná časť, ktorú poznám z detstva. Aj tak si myslím, že sa to minimálne deťom bude páčiť rovnako ako jednotka. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (13)

  • Lví řev použitý ve filmu je ve skutečnosti řev tygří. Lví řev není tak silný. (Matros)

Reklama

Reklama