Reklama

Reklama

Dom pri močiari

  • USA A House on the Bayou
Trailer

VOD (1)

Manželia Jessica a John Chambersovci sa po odhalení mužovej nevery rozhodnú zachrániť svoj vzťah aj rodinu. Jessica sa nechce rozviesť, ale má tri podmienky – manžel preruší kontakty s milenkou, o jeho nevere sa nikdy nedozvie ich dospievajúca dcéra Anna a všetci traja pôjdu na spoločnú dovolenku do odľahlého sídla v Louisiane, aby obnovili narušené vzťahy a zblížili sa ako rodina. Keď ich však jedného večera navštívia nepozvaní a podozrivo priateľskí susedia, víkend naberie zlovestný spád. Na povrch vyplávajú temné tajomstvá a ich krehké vzťahy, jednota, súdržnosť a solidarita sa začnú rozpadávať. Jedno je však isté - na túto dovolenku v Luisiane nikto z nich do smrti nezabudne. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (46)

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Moc pěkně řemeslně zpracovaný a konceptuálně zajímavě vymyšlený hororový home invasion thriller, který se do vyvanulého subžánru snaží přinést něco trochu nového. Zároveň je ale podle mne příliš doslovný - působivější by bylo nechat to mystérium v náznaku. A postavy mi nepřišly jako živí lidé, spíš jako figurky, které se chovají tak, jak scenárista zrovna potřebuje. V rámci letošní konkurence ale určitě mírný nadprůměr. ()

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Nemělo by být připsáno v žánru i mysteriózní vzhledem ke konci? Ženská zjistí, že jí chlap zahýbá  se svou studentkou (ne, že bych se mu divil ta studentka byla proti jeho ženě překrásná) a jelikož nechce rozvod navrhne mu dovolenou kdesi v baráku. Tak tam dojedou poznají jakéhosi dědka co tam prodává a jeho syna pozvou je na večeři a ti  je pak přepadnou (dál nebudu spoilerovat). Námět je dobrý bohužel to kazí herci kromě toho kluka za nic nestojí dcera vypadá divně a neumí si ani nalakovat nehty otec je takový nemastný neslaný a manželka je v permanentním módu, že je nasraná na všechno dědek je tam vyloženě do počtu. 60 procent ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku sa “House on The Bayou” javí ako nejaký “Funny Games U.S.”. Dvaja darmožráči sa nanútia rodine do baráku, človek by povedal, že sa to bude uberať smerom snímkov ala “Last House on The Left” a podobne, lenže to je len také, akési krátkodobé pohrávanie sa s mysľou diváka, pričom skutočnou podstatou či zámerom je záhadnosť a mystika, ktorá sa postupne vkráda do deja, zahmlieva, dostatočne klame telom, vďaka čomu samotný film pôsobí naozaj originálne. Ja si fakt nepamätám, kedy naposledy som sa stretol s námetom, ktorý je tak nejasný, pričom človek netuší “kto s kým vlastne proti komu” kope. Ja skrátka musím hodnotiť pozitívne, lebo napriek tomu, že sa divák príliš násilia nedočká, toto je prekvapivo netradičné spracovanie “home invasion” žánru, mimo zaužívanej, otrepanej šablóny. Silné tri, či slabšie 4 .. neviem. ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Scenár je síce prepchatý až príliš nezmyselnými zbytočnosťami, rodinní členovia nehrajú veľmi presvedčivo a občas sa neviete rozhodnúť komu z ústredného páriku prijebať skôr, ale v tomto prípade to ani veľmi nevadí, pretože má to grády, má to šmrnc a po celý čas to prichádza so stále novými a nekonvenčnými (aj keď súčasne strašne hlúpymi) nápadmi, že sa človek nestačí ani chvíľu nudiť. Zdanlivo nešikovné prevedenie originálneho námetu sa tak razom mení na snímok, ktorý je de facto vlastne celkom zábavný a občas aj nepredvídane prekvapivý. U mňa spokojnosť. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

- V Ďábla nevěřím. - Ale Ďábel věří ve vás. - Když uděláte něco zlého, pootevřete Ďáblu dveře. A pokud ho navíc pozvete, pak se nesmíte divit.  John podvádí Jessicu se studentkou Vivienne. Jessica nevěru odhalí, avšak nechce rozbít rodinu nejen kvůli čtrnáctileté dceři Anně. Je makléřkou, a tak si vyhlédl jeden nóbl dům pro pracháče, co by se měl za měsíc prodat. Je na samotě, tudíž ideální místo pro společnou dovolenou, co by mohla zahojit rány. John na její podmínky i výlet přistoupí. John je ovšem větší parchant, než by se zdálo. Když přijde na návštěvu mladík Isaac se svým dědou a Jessica je s Johnem pozvou do domu, není už cesty zpět. Poněkud netradiční home invasion je psychologickým thrillerem s přesahem do fantastiky. Je o dobru a zlu a ošklivých lidských vlastnostech...řekněme na rovinu, o sedmi hříších.... Přitom se nejedná o lacinou moralitu, ale v prvním plánu jde o ohrožení rozpadající se rodiny. Johne, ty hajzle! Velmi pěkný vizuál a skvělá hudba. A krev tu vůbec nechyběla, byť nějaké ty kapky a střeva ven se najdou. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo od 22. marca do 19. apríla 2021 v New Orleans. (Arsenal83)

Reklama

Reklama