Reklama

Reklama

Dračí cisár a jeho ríša

(TV film)
  • Česko Dračí císař a jeho říše (viac)
Južná Kórea, 2018, 2x44 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Príbeh cisára Qin Shi Huanga - cisára, ktorý nastúpil na trón pred dvetisíc rokmi a po prvý raz zjednotil Čínu pod jednotnou vládou, so spoločnými zákonmi a spoločným zjednodušeným písmom, ktoré sa používa dodnes. Nariadil vybudovať kráľovskú hrobku, ktorá je väčšia ako Veľký pyramída v Gíze a ktorú stráži obrovská armáda vojakov - z terakoty. Vydajte sa po stopách osudu čínskeho Dračieho cisára. (RTVS)

(viac)

Recenzie (7)

Johny203 

všetky recenzie používateľa

Na monumentálnosť starovekej Čínskej civilizácie sa v západnom svete trochu zabúda čo by čiastočne mohol tento dokument zmeniť. Je plný vizuálnych, hraných či počítačových ukážok, pričom prvý diel sa zaoberá životom a reformami Dračieho cisára a druhý skúma skôr jeho hrobku a posmrtný život, v čele s grandióznou terakotovou armádou. ()

anatheman 

všetky recenzie používateľa

Za mě naprosto excelentní dokument, který mistrně dodržuje všechny osvědčené postupy, když se popularizuje věda. Přehlednost, tematická ucelenost a názornost. K tomu oceňuji přítomnost rozhovorů s historiky/archeology, které mají hlavu a patu a nejsou tedy jen výkřiky do tmy (zdravím Amíky). Zároveň je dobré, že tito vědci i nastíní problémy, které se studiem prvního čínského císaře pojí - hlavně tedy vnitřní antagonismus tyran X osvícenec. Moc se mi také líbily hrané rekonstrukce a hmotové rekonstrukce. Zkrátka takto mají dokumenty vypadat. 5 hvězd z 5! ()

Reklama

rivah 

všetky recenzie používateľa

Úžasné úsilí prvního císaře sjednocujícího Čínu a vše co k tomu náleží. A úžasná hrobka. Skvělý dokument.(90%) ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Výnimočný objav, ktorý nemá obdoby. Kráľovská hrobka väčšia ako Veľká pyramída v Gíze. Čína, zabudnutá veľmoc, ktorá to dnes preberá opäť. Nenápadne. A nestráži ju len takáto terakotová armáda, hoci, najlepšie by bolo, keby všetky armády sveta boli takto nehybné a neškodné. ()

sportovec 

všetky recenzie používateľa

Monumentální  úsilí čínských vědců a neméně klopotná práce korejských dokumentaristů slučující detail s celkem dává obraz alternativního civilizačního okruhu. A současně mimořádně vyspělé civilizace, která ve všech ohledech snese srovnání s antikou a Evropou a obecně budí respekt a uznání pro lidského ducha. O to více to všechno vzbuzuje očekávání dalších objevů a převratných skutečností. ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama