Reklama

Reklama

Obliekate si železný oblek, ste zelený od zlosti, uhryzol vás pavúk, hráte sa na netopiera alebo máte nejaké iné superschopnosti? Tak sa pripravte na to, že komédia Badman si z vás bude celú hodinu a pol nemilosrdne uťahovať. Skrachovaný herec Cedric je lúzer na pohľadanie, odsúdený životom na večný neúspech. Od priateľky dostane kopačky a jeho kamoši, sestra aj vlastný otec už nadobro stratili nádej, že by raz z neho niečo mohlo byť. Keď však Cedric dostane vo filme hlavnú úlohu superhrdinu Badmana, začne sa v jeho živote blýskať na lepšie časy. Teraz konečne nadišla jeho veľká chvíľa a má šancu všetkým to ukázať! Cedrica nová filmová rola úplne pohltí, jeho nezvratný osud večného smoliara však opäť zasiahne do hry. Cestou domov z natáčania má autonehodu a stratí pamäť. Keď sa preberie, je stále oblečený ako Badman a presvedčený o tom, že je skutočným neohrozeným superhrdinom s jasným poslaním – zachrániť svet. Môže sa niekto ako on postaviť zlu, chrániť slabých, nakopať zloduchom zadky a neublížiť si pri tom? Môže konať dobro napriek svojim vrodeným sklonom všetko pokašľať a nič neurobiť poriadne? Tak či onak, Cedric sa vydáva na akčnú misiu plnú bláznivých situácií, trapasov a šialených náhod. Byť hrdinom je super, ale nevinné deti a ženy by sa mali pred ním radšej niekde skryť. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (184)

vyfuk 

všetky recenzie používateľa

Opět velice zvláštní film. Z trailerů to automaticky vypadalo dost béčkově a výsledek byl dost schizofrenický. Půlka filmu je ve stylu originálního příběhu, dobrých vtipů i dobrého zpracování a pak se to mísí s někdy nedomyšlenými a chybějícími scénami, které by leccos dovysvětlili. Připočtěme megalomanské scény s přehnaným humorem ve stylu Velkých bijáků, Epic Movie a podobných kravin a máme zaděláno na dost divný film. Oceňuji nekorektní vtipy, které ku příkladu nejednou v českém dabingu dost vyšuměli. Především si myslím, že film ukázal potenciál Philippeho Lacheau, který by se mohl stát novou komediální hvězdou Francie, i když už je na to docela starý. ()

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Pri tejto komédii je nutnosť poznať aspoň trocha Marvel a DC, pretože potom sa budete váľať od smiechu a plakať na zemi. Takéto niečo tu ešte snáď nebolo, urobiť si srandu naozaj zo všetkých superhrdinov a do toho znova nechať vypáliť Notre dam ? No prosím, Badman má všetko. A pozor, on nevykráda a neparoduje len filmy ale aj soundtracky a tak tu zaznejú hity Avengerov, Kick Ass a mnohé ďalšie. Správne krátke, sprosté a extrémne vtipné. Highlighty písať je nemožné, celá táto komédia je highlightom. Hrozne by som chcel dvojku lebo takto som sa už dlho nenasmial. 5* top komédia a na túto partiu sa pozriem aj v iných filmoch. ()

Reklama

anatheman 

všetky recenzie používateľa

Velmi milé překvapení! Neskutečně zábavný film, a to i přes skutečnost, že mnoho vtípků nepadne vyloženě na úrodnou půdu. Nicméně několik momentů je vskutku zabijáckých a oceňuji především skutečnost, že je zde otevřená snaha o nekompromisní nekorektnost. Některé aluze odkazují na kontroverzní místa, o kterých jsem si myslel, že je nebude možné v kině odprezentovat. Tento film se toho nebojí a vůbec s nikým se nemaže. Je jisté, že s postupujícím časem bude síla tohoto snímku slábnout, jelikož paroduje velké množství soudobých fenoménů. Na druhou stranu je třeba podotknout, že tato satira byla zapotřebí. A tento film v tomto ohledu nezklamal. Možná představuje pomyslný signál (asi mě nakazil Fiala), abychom řadu věcí nebrali až tak úplně vážně a abychom za každým rohem nenacházeli domnělé urážky. :-) Že má takovou sílu parodie na Batmana a Marvellovky? Také se nestačím divit. Silné čtyři hvězdy! ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

Francúzi zatúžili po svojom "kikesovi" a musím konštatovať, že potenciál tu bol. Ustúpil však fekálnemu humoru a výsledok je adekvátne tomu polovičný. Ak sa na tomto filme naozaj niekto smial od začiatku do konca, považoval by som to za príznak, ktorého sa treba obávať. Pár vtipných momentov sa ale našlo. Preto za tri deravé pláštenky. (26.6.2022) ()

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Po Alibi.com druhý najlepší zárez od bláznov okolo Philippa Lacheaua, ktorý Nickyho Larsona odsúva až na tretie miesto. Brutálne gagy, pri ktorých mi až ksichtom trhalo od toľkého smiechu, premakané pomrkávanie na najslávnejšie komixové značky od DC a Marvelu, dokonca aj akcia stála za to, jednoducho must-see titul ako sviňa. Odporúčam všetkými desiatimi a musím znovu skonštatovať, že v poslednej desaťročnici niet lepšej komediálnej party ako je Philippe Lacheau, Tarek Boudali a spol. a to myslím v rámci celosvetovej produkcie. A mimochodom je to ďaleko lepší komixový film, ako posledný Batman a to som skalný komixový fanúšik, ktorý väčšinou napere komixom plné palby. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (16)

  • Uvažovalo sa, že scéna zahŕňajúca náhodnú streľbu na natáčaní, kde je postrelený Tom Cruise do zadku, sa vystrihne, pretože sa podobala na incident z roku 2021, keď Alec Baldwin náhodne zastrelil kameramanku Halynu Hutchinsovú pri natáčaní filmu Rust. Scéna však zostala zachovaná, keďže bola napísaná v scenári dva roky pred incidentom. (Arsenal83)
  • Cédric (Philippe Lacheau) během filmu používá telefon Apple iPhone s Face ID. Aby však dávala smysl věta sestry Éléonore (Élodie Fontan) o skutečnosti, že Cédricův telefon patří jemu, jelikož se odemkne na jeho otisk prstu, je jeho telefon od vyřčení této věty Apple iPhone starší generace s Touch ID, místo Face ID. (machonza)

Reklama

Reklama