Reklama

Reklama

VOD (1)

Malý kluk a boháč v letech se sblíží díky knihám i svým prvním iPhonům. Jejich záhadné přátelství pak přetrvá i po starcově smrti. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (136)

borec999 

všetky recenzie používateľa

Kto filmu priradil žáner horor ho na 100% nevidel, pretože horor to nie je ani omylom...  Najväčším pozitívom filmu sú herci: Donald Sutherland (tak ako mu hovorí Martell v 1 scéne) "aj keď je už viditeľne na pokraji síl a zoslabnutý, tak z neho vyžaruje istá sila" a po dlhom čase som ho videl v poriadnej úlohe. A znova potvrdil, že je to kvalitný herec, podobne ako jeho filmový parťák Jaeden Martell (známy hlavne z IT). Páni majú medzi sebou fajn chémiu a ich vzájomné rozhovory sú najlepšími pasážami inak dosť pomalej drámy, ktorá neprekvapuje, nedesí, nešokuje ani ničím extra neinovuje. Proste len tak voľne plynie a dosť povrchne zabrdne do viacerých možných oblastí vývoja, pričom žiadnej z nich sa nevenuje do hĺbky. Ale i keď je to film z kategórie "dokopy sa tu vlastne nič nedeje" nebola to vyslovená nuda a na jedno pozretie ma to nijako nepohoršilo (sám vlastne ani neviem prečo, pretože to ako nuda podľa popisu znie). Čiže ako jednohubka okej, ale film ktorý by som niekomu odporučil Telefon pana Harrigana 100% nie je. 50% ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Toto proste Netflixu vychádza. Spracovanie krátkych kKngových poviedok (1922, In the tall grass, Mr. Harrigan´s phone) patria určite k tomu najlepšiemu čo dokázal vyprodukovať v posledných rokoch. Tú poslednú Netflix pochopiteľne zameral na svojich väčšinových predplatiteľov a užívateľ, deti rodičovských účtov. Pozvoľné rozprávanie príbehu v podaní Grega ako vidieť tunjajších užívateľov príliš nenadchlo, ale presne tak tomu bolo aj v prípade dvoch ostatných spomínaných poviedok a aj oni boli spracované rovnako dobre. Kým Kingov Strašiak nedokázal svojou atmosférou zaujať z môjho pohľadu, ktorý sa od väčšiny užívateľov líši, Harriganov telefón práva vďaka nenútenej atmosfére celého príbehu podčiarknutou solídnym výkonom Jaedena Martella patrí k veľmi príjemným prekvapeniam, ktoré som, úplne zbytočne, na základe tunajšieho hodnotenia odkladal. Raz darmo, riadiť sa hodnotením na čsfd je ako vyberať obchod či reštauráciu na základe recenzií ľudí na google play. ()

Reklama

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Bohatý podnikatel John Harrigan sa skamaráti s chlapcom, ktorý mu chodí čítať knihy. Chlapec mu po výhre v lotérii kúpi rovnaký iPhone, ako má on, a starý muž sa tomuto daru velmi teší. Po smrti pána Harrigana sa mu začnú diať zvláštne náhody a je jasné, že jeho najlepší kamarát rozhodne neodpočíva v pokoji. - Hororoví fanúšikovia z toho nadšení velmi nebudú, pretože sa to až nápadne podobá na tohtoročný nadpriemerne uspokojivý a hlavne akčnejší The Black Phone, ale stále ide o film, ktorý stojí za to vidieť. Duo Sutherland / Martell má medzi sebou velmi príjemnú chémiu a medzigeneračný rozdiel, pri ktorom mladý človek musí staršiemu človeku ukazovať, ako fungujú moderné technológie, to sme si už zažili zrejme všetci. Záverečná pointa mi prišla tiež spracovaná s prehladom a nesie peknú (na Netflix dokonca až trúfalú) hlavnú myšlienku. Po dlhšej dobe Kingovka, ktorá ma bavila a niekedy si ju pustím znova. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V roku 2020 vyšla kniha "Keď tečie krv" (If It Bleeds). Je to zbierka štyroch noviel, ktorých autorom je americký spisovateľ Stephen King. Úvodná, v poradí prvá, sa volá "Telefón pána Harrigana" (Mr. Harrigan´s Phone). Podľa tejto zhruba sedemdesiat stranovej literárnej predlohy vznikla v roku 2022 stopäť minútová filmová adaptácia. Natočil ju režisér John Lee Hancock. Po technickej, filmárskej stránke je to v poriadku. Dokonca aj Donald Sutherland sa výborne hodil do úlohy starého milionára Harrigana. Zato ten vychrtnutý päťdesiat kilový pubertálny Harry Potter, čo bol obsadený do role Craiga mi tam vôbec nepasoval. Oproti novele, ktorú som čítal so zatajeným dychom, ma táto filmová verzia neoslovila. Nemalo to potrebnú atmosféru, prišlo mi to také akési mdlé. *** ()

Pavlínka9 

všetky recenzie používateľa

Dávám lepší 3*. Narovinu jsem nevěděla, že je to povídka od KInga. Hodně mě to vtáhlo, je to zajímavý, hlavní představitel Martell mě hodně oslovil, ten film má hodně zajímavou myšlenku - jak bychom na to reagovali, kdybys mě měli takové možnosti, jako mladý "kluk"? Jak jsem jednou už řešila - štve mě, že ten telefon když zvonil - tak ho nezvedl - mě by vážně zajímalo, co by se ozvalo na druhé straně, když by to zvedl! Myšlenka ohledně toho, že telefony jsou zkáza lidstva - stručně, jasně, ale zajímavě podáno, protože s tím naprosto souhlasím. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (2)

Súvisiace novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (viac)

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (viac)

Reklama

Reklama