Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nevlastní súrodenci, černoch John (Wesley Snipes) a beloch Charlie (Woody Harrelson), pracujú ako policajti v newyorskom metre. Kým John žije sporiadaným životom, Charlie je večne zadĺžený hazardný hráč, prenasledovaný smolou. Peniaze, ktoré mu brat požičal, prehrá v kartách s majiteľom nočného podniku Brownom. Pred pádom z mrakodrapu ho v poslednej chvíli zachráni John. Konflikty medzi súrodencami sa prehĺbia, keď k ich jednotke nastúpi atraktívna kolegyňa Grace Santiagová (Jennifer Lopezová), do ktorej sa zamilujú. Múdrejší John síce dievča prenechá bratovi, ona si však vyberie jeho. Ani s peniazmi nemá Charlie šťastie. John mu síce dal 15 tisíc pre Browna, o tie ho však okradla nenápadná starenka, keď v metre zatýkal vreckového zlodeja. Keď sú obaja  falošne obvinení z toho, že ukradli 25 tisíc dolárov z vlaku, kde vypomáhali ako ochranka, Charlieho ho to privedie na myšlienku vlak skutočne vylúpiť. Dostáva sa do stále vážnejších problémov a tak sa rozhodne ísť do akcie aj bez brata. John  pochopí, čo má brat v úmysle a ponáhľa sa za ním, aby ho zastavil... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (113)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Kombo Snipes - Harrelson sa už osvedčilo po čisto komediálnej stránke, tak prečo do toho nezamiešať aj štipku akcie. Nevotrelý humor vydrží skoro až do konca, pomerne slušné hlášky na tému černoch vs. beloch tiež, dokonca nie je problém ani s Lopezkou. Akurát to mohlo ostať pri čistokrvnej zábave a nemiešať do toho psychologický rozmer. Btw, oba filmy majú rovnako percent, ale ja obom dávam za štyri. 75%. ()

Dan9K 

všetky recenzie používateľa

On by to byl býval byl docela zábavný film, kdyby ho po několika desítkách poutavých minut nezačala zabíjet veškerá role tragické Jennifer Lopez a rádoby romantika s ní spojená. Všechny scény s ní byly nulovým posunem děje a čiročirá nuda. Jen role pro nadržené chlapy. Akční scény byly fajn, ale člověk musí zcela vypnout mozek, protože pokud ho používá, může ho napadnout celá řada možných variant řešení problémů, které jednotlivé postavy prostě nenapadnou a sledování tak může být díky tomu trochu úmorné. Zárověň si film upravuje realitu zcela, jak se mu uzná za vhodné. Příklad za všechny: (spoiler) vlak naráží do druhého vlaku každých pět vteřin, když to ale postavy potřebují, trvá to zrovna asi dvě minuty. ()

Reklama

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Nevydarená buddy akčná komédia. Harrelson a Snipes robia policajtov v metre kde chytajú drobných zlodejov. Nejaká väčšia zápletka tu nie je, väčšinou po sebe títo dvaja len ziapu a potom sa objímajú, lebo Harrelson má problém s gamblingom a má zálusk na novú kolegyňu, ktorej sa ale páči Snipes. Toto romantické tokanie s neherečkou Lopezovou len ďalej riedi aj bez toho celkom nezáživný film. Akcie je málo, ale keď na nejakú dôjde je natočená výborne a kineticky (a má ohromný 90’s feeling). Scenár je však tak idiotský a má tak hrozné postavy, že sa o nejakom pozitívnom hodnotení nedá uvažovať. Dokonca aj ten vlak z názvu sa rieši len v posledných dvadsiatich minútach. 5-/10 ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Slusna buddy movie komedia, ktoru drzi nad hladinou priemeru hlavne perfektna chemia medzi Snipesom a Harrelsonom. Scenar je dost slaby a filmu chyba poriadny pribeh, ktory by niekam gradoval. Prilis dlho sa nic nedeje a sledujeme len epizodky so zivota ustrednej dvojky. Az v zaverecnej dvadsatminutovke konecne zacne o nieco ist, ale to uz je neskoro. Vzhladom na dost vysoky 60 megovy rozpocet prekvapi, ze film ani neobsahuje vela akcnych scen. Okrem finale tu je uz len jedna hromadna bitka v ktorej Snipes vymlati skupinku manikov. A aj ked je finale pôsobive, tak za 60 mega by som predsa len cakal nieco este velkolepejsie. Ale pokial mate slabost pre ustrednu dvojku, tak si film celkom uzijete. 6/10. ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně příjemný překvapení v podobě dobře dělaných akčních scén. Ta, jak Snipes vymlatí tu maskérnu, či co to bylo za bordel, je fakt mimořádně povedená. No, vyblbli se kluci v tom metru dobře, mimo metro už to bylo slabší. Ortodoxní neherečka Jennifer Lopez je fakt hezká a než bych se vyspal z herečkou PAZ VEGA, dal bych si klidně rozvičku s Jennifer, i když mě něco říká, že zrovna ona by pak za ten sex chtěla vlak plný peněz. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (7)

  • Vlakový vůz R22 byl po natáčení věnován Automobilovému muzeu v New Yorku. (Terva)
  • Pro natáčení byl použit vlak R22 vyrobený automobilovou a vlakovou společností ze sídlem v Sant Louis. Stejný vlak byl použit i při filmování snímku Přepadení vlaku z Pelhamu (1974). (Terva)

Reklama

Reklama