Reklama

Reklama

Série(2) / Epizódy(18)

Obsahy(1)

Slovenský seriál o nás, predsudkoch, živote, láske, splnených aj nesplnených snoch. Autentický, vtipný, no i kontroverzný príbeh o pôvabnom dievčati tmavej pleti s ambíciou byť iná ako všetci ostatní. (TV JOJ)

Recenzie (43)

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Kdyby Kolečko udržel svůj perimetr jen na Trebišově, Iveta měla potenciál být slovenským Mostem a Jan Hřebejk československým Kusturicou, rozmělněním pozornosti o Blavu, svět modelingu, zákulisí soutěže Miss Slovensko, partnerský trojúhelník homosexuálů, tradiční Hřebejkův aktivismus atd. šly ale tyhle ambice vniveč...tvůrci sem prostě namíchali moc ingrediencí, je to přeplácané, nesourodé, prostě jako v té pohádce bratří Čapků, v níž pejsek a kočička, tedy Kolečko s Hřebejkem, dělali dort... PS: Za první díl ale 5 hvězd, musel jsem si ho pustit 2x, jak jsem se u něj smál... ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Obdivuhodně nevyrovnaný seriál po všech stránkách. Na drama nemá hloubku a na komedii málo vtipu. Zuzana Mauréry hraje dramaticky vážně (to se nijak nebije s tím, že její zpověď je jednou z nejvtipnějších scén), Milan Ondrík předvádí karikaturu homosexuála. Ostatní jsou buď někde mezi, nebo ještě jinak mimo. Jedna postava je definována jako katolička, a pak se dělá „humor“ z jejího pokusu o sebevraždu. Často jsem si kladl otázku, co měla být satira, kdy se tvůrci vysmívají postavám, a kdy divákům. Nicméně se často nějaká hláška povede a pár postav je celkem zajímavých. Nijak mi nevadila ani Alžbeta Ferencová, proti které se řada diváků vymezuje. Východoslovenský dialekt byl zajímavým zpestřením. Podtrženo, sečteno, je to tak na 50%. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ferencová bola obsadená len pre svoj pôvod. To sme všetci vedeli, robia z nej teraz hviezdu, ale hrať nevie, lenže to nevedela ani, keď bola v Kolese šťastia, kde sa krútila ako húsenica. Herecký talent žiadny, teda okrem vulgarizmov a večne nasratých póz. V seriáli sa nájde aj pár vydarených hlášok, no na druhej strane je len karikatúrou východu, z ktorého sa robí diera pre prostitútky, v ktorej nikto nehovorí po slovensky, lenže aj tá východniarčina najatých hercov úplne pokulháva. Mauréry proste na východniarsky slang absolútne nemá. Seriál má mať svoju komickú podstatu opretú o fakt, že Slovensko je plné kriminality, predsudkov a alkoholu. V poriadku. Ale dočkáme sa aj iného seriálu? Napríklad takého, v ktorom naši rómski priatelia usilovne pracujú, dodržiavajú zákony, nedovolia aby sa deti párili, fetovali a kradli? Dúfam, že áno. Aj sci-fi treba. ()

halogenka 

všetky recenzie používateľa

Ukrutne nevyrovnana slatanina. Prvni epizoda byl takovy vlazny, nicmene slibny rozjezd, dvojka trojka byla fakt zabavna, pak tomu totalne spadne retez a mate pocit, ze se divate na uplne jiny serial. Epizody z Rhodu byly priserne WTF, hrozne napsane, hrozne zahrane a k zbliti “poucne”, pak uz se to jenom vezlo. Iveta ma pekne momenty, ktere se ale totalne rozpusti v tech debilnich a nudnych (jako treba vsechny sceny s matkou), mnozstvi postav a bocnich linek absolutne nedrzi pohromade a u spousty z nich netusite, co jimi chteli tvurci rici. Hrebejk uz patrne uplne ztratil nadhled a soudnost a Kolecko je zase ztraceny bez Prusinovskeho. Kluci, poslete ty prachy radsi na dementni delfiny. ()

maramashi 

všetky recenzie používateľa

Povedal som si že dám šancu aspoň jednému slovenskému seriálu a priznávam že to skončilo nad moje očakávania. Prvý diel úžasný, fungovalo všetko, situačný humor originalita aj vyhýbanie sa klišé. Ďalšie diely sa už iba ťahali v tieni prvého a každým dielom to bolo horšie a horšie. Až to prišlo na posledný diel, ten to vyšvihol trošku vyššie a aj napriek kritike ostatných na mňa zapôsobil pozitívne. A jednoznačne hlavným ťahúňom celého seriálu je Milan Ondrík ktorému rola sadla ako vyšitá. Aj pohľad na sociálne témy bol v zdravom pomere a neudieral do očí. Už by som si ho asi nepozrel a dúfam že druhá séria sa nikdy nestane skutočnosťou ale na slovenské pomery ľahší nadpriemer ktorý pobavil 55% ()

Galéria (103)

Zaujímavosti (2)

  • V epizóde počujeme Ivetine (Alžbeta Ferencová) zvonenie na telefóne. Zvonenie je pieseň Alžbety Ferencovej "Is this Love?" pod menom Zea. (adam_majko99)
  • Scény z Trebišova boli natáčané v mestskej časti Bratislavy Východné/Rendez. (hito)

Reklama

Reklama