Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Topmodelka Alison se se svým přítelem právníkem Michaelem nastěhuje do nového domu. Náhle ji začínají přepadávat noční můry a návaly pocitů hrůzy. K těmto jejím stavům nepřispívají ani podivní nájemníci, v čele se slepým a senilním knězem. Záhy začíná přicházet na tajemství jejich nových sousedů. Již několik let nejsou mezi živými. Alison začíná pátrat po tom, proč ona a zrovna v tomto domě se dostala do této absurdní situace. (Chatterer)

(viac)

Recenzie (76)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Sedemdesiatkový horor so zaujímavo prepracovanou mytológiou a hutnou atmosférou. Tá je dosiahnutá predovšetkým výberom lokácií. Úžasný byt v New Yorku s nádherným výhľadom na Central park v kontraste s jedným z najstrašidelnejších domov v hororovej histórii. V tomto baráčiku, ktorý stráži z vrchného poschodia slepý predstaviteľ cirkvi, by som sa bál prechádzať aj cez deň. Prvá Alisinina nočná prechádzka po dome dá skutočne zabrať a nasleduje šok, ale je podaný trochu iným spôsobom než lacné ľakačky známe z dnešných hororov. Naopak finále, síce s vydarenými maskami, dnes až tak veľa hrôzy nevyvolá, ale užijete si práve tú dobovú prácu so žánrovými proprietami. A takmer všetko je nám tu vysvetlené a skvele vypointované. ()

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

Svojim komentárom a hodnotením sa jednoznačne ako je už zrejmé, zaradím ku skupine uživateľov, ktorí Sentinela v dobrom slova zmysle prirovnávajú už k menovaným klasikám a ťažkým peckám hororového žánru s náboženskou tematikou. Aj keď nie tak úplne. Nemyslím si totiž že sa k nim len blíži, ale že sa im plnohodnotne vyrovná (aj Exorcistovi!!!). TRUE HORROR! ()

Reklama

EdaS 

všetky recenzie používateľa

Ti, co přirovnávají The Sentinel k Rosemary má děťátko nebo Přichází satan!, museli být dočasně nepříčetní (nebo posedlí), jinak si to neumím vysvětlit. Přiběh není nezajímavý, ALE neobratná režie, velice špatné herecké výkony, nulová atmosféra a velmi nevhodná hudba mi opravdu žádný silný zážitek zprostředkovat nedokážou. P.S. Ale abych nebyl jen negativní, masturbační výstup Beverly D´Angelo a přehlídka budoucích i bývalých hvězd náladu trochu zlepší. :o) ()

Pítrs85 

všetky recenzie používateľa

Kdepak, tohle prostě není šálek mojí jacobsky, zase jednou rádoby horor, co ve skutečnosti vlastně žádným hororem není. Kostra příběhu sice zajímavá a ten závěrečný cirkus zrůdiček byl fajn, ale jinak, prepáčte mi, že sa takto vyjadřujem (díky za SK titule :-), to byla prostě chujovina ako cyp. Plusovým bodem je pak snad ještě ten fakt, že už vím, odkud Ti West čerpal inspiraci pro svoje skvělý hororový kousky, škoda jen, že jeho filmy mají větší sedmdesátkovou atmosféru než sedmdesátkový Sentinel sám... 2,5* s odřeným krucifixem. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Kým zo začiatku to vyzerá ako klasický napínavý 70s satan horor, ku konci sa to zmení na smiešnu frašku s afektovanými hercami a banálnymi dialógmi. Nemožno sa ubrániť dojmu, že film vykráda Rosemary's Baby. Základnú schému dopĺňa o niekoľko zaujímavých línií. Problém je v réžii, vo filme sú minimálne dve odhalenia, ktoré by mohli pôsobiť zaručený liek na ospalosť, no kvôli mizernému prevedeniu vyšumia do ovzdušia. Vrcholom je záverečná pointa a celkovo finále, ktoré je smiešne a je úbohé, že režisér musí strašiť telesne postihnutými ľuďmi. Nakoniec je najzaujímavejším casting, kde sa v drobných rolách predvádza viacero budúcich hviezd, no do pamäti sa vryje len masturbujúca/nahá/lesbická Beverly "Griswold" D'Angelo. ()

Galéria (81)

Zaujímavosti (5)

  • Krátko po uvedení filmu režisér Winner prezradil, že mnohé z deformovaných osôb vo finále boli v skutočnosti ľudia s telesným postihnutím a abnormalitami, ktorých obsadil z nemocníc a rôznych cirkusov či karnevalov. (Sunwheel)
  • Film je založen na stejnojmenném románu od Michaela Winnera. (Chatterer)
  • V Universal Pictures doufali, že se režie ujme Don Siegel, ale ten odmítl točit tento žánr. (Chatterer)

Reklama

Reklama