Reklama

Reklama

The Accursed

  • Veľká Británia The Accursed
Trailer

Po smrti svojej matky prijíma Elly (Sarah Grey) prácu, pri ktorej sa má starať o dôchodkyňu, ktorá je pripútaná na lôžko. Po príchode zisťuje, že v dome sa dejú čudné veci, ktoré súvisia s majiteľkinou minulosťou, a že jej práca bude pre ňu obrovskou výzvou. (Marceloo)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (18)

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Škoda že film nemá povedzme 70 minút, nakoľko ako to spomína Marceloo z tohto mohol byť naozaj veľmi slušný kraťas, pretože takto je to zbytočne natiahnuté a v úvode to má príliš veľa hluchých miest a záver je síce veľmi dobrý, ale celkový dojem z príbehu to nevykompenzuje. Aj vďaka zaujímavej hudbe v závere som zvažoval aj tretiu *, ale to by bolo trochu neobjektívne vzhľadom pomalému úvodu. ()

Reklama

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Po smrti svojej matky prijíma Elly prácu, pri ktorej sa má starať o dôchodkyňu, ktorá je pripútaná na lôžko. Po príchode zisťuje, že v dome sa dejú čudné veci, ktoré súvisia s majitelkinou minulosťou, a že jej práca bude pre ňu obrovskou výzvou. - Tomuto projektu som dosť veril, pretože takéto fajnové ženské herecké kombo sa v hororoch neobjavuje velmi často. Výsledok je ale trpkým sklamaním, pretože film má strašne pomalý dej, ktorému by podla mňa ovela viac svedčala 20-30 minút trvajúca krátkometrážna forma. V závere to síce výrazne ožije, ale divákovi je dávno jasné, ako to celé dopadne, takže finále so strašiakom, ktorý je síce celkom slušne spracovaný, už výsledný dojem nezlepší. Režiséra odpisovať ešte nejdem, pretože už teraz pracuje na troch ďalších hororoch, pričom každý z nich má iného scenáristu. A práve v scenári tkvie podla mňa najväčší problém The Accursed, takže na režisérovu ďalšiu tvorbu som stále zvedavý. ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Začátek byl parádní a celkem navnadil. Po úvodních titulcích už to ale taková sláva není. Alespoň co se týče hororový stránky. Děj je pomalejší ale né vyloženě nudnej. Ale člověk by v hororu očekával přece jenom víc napětí a hutnější atmosféru. Vše se mění v poslední ďábelské půlhodince. No co si budem. Nejde asi o nic extra ale mě se to celkem líbilo. Prostě taková koukatelná jednorázovka. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Začiatok ma dosť navnadil i naštartoval. Bol vizuálne premakaný a tiež celkom atmosféricky, trochu mi pripomenul filmy od Sama Raimiho. Lenže potom to začalo byt až neznesiteľne rozťahane a otravne. Od toho začiatku, do posledných desať minút sa tu nič nedialo. Je fakt, že tu bolo niekoľko dejových liniek. Jedna sa zameriavala na detektívnu činnosť kamarátky, druhá zas na problémy v dome a tretia na nezaujímavé a zbytočné postavy u ktorých som nepochopil načo tam boli. Mohlo byt z toho oveľa záživnejšie dielko, len režisér by sa musel predtým trocha odviazať a to neurobil. I keď vizuálne mi to pripomínalo produkciu Sama Raimiho, tak prevedením vobec. Jedna dosť efektná ruka  s drápami bola solídne prepracovaná, ale len tá nemohla tomuto filmu zvýšiť razanciu. A  ani originalitu, keď niečo veľmi podobne som už videl v Kliatbe z temnot. Koncový Démon bol ťažký frajer čo sa týka vizáže, ale už ani on nemohol zastaviť vlažne pocity z premárneného potenciálu. Slabé 3*. ()

Reklama

Reklama