Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V rokoch 1825 až 1841, kedy bola Kalifornia provinciou Mexika, sa ju snažili získať Británia, Francúzsko aj Rusko. Jej obyvatelia ale túžili po slobode, ktorú by získali, ak by sa stala Kalifornia ďalším štátom Únie. Za to sa zasadzuje hlavne Don Arturo Bordega (Cornel Wilde), ale niekto z jeho blízkeho okolia jeho snahy sabotuje a o všetkých plánoch informuje miestneho banditu José Martíneza (Alfonso Bedoya), ktorý prepadáva Bordegových spojencov. Pri jednom prepade zabijú miestneho výrobcu zbraní Lawrenca a ukradnú všetky zbrane. Bordega sa tak vydáva za zlodeja, aby mohol preniknúť do Martínezovho gangu a získať zbrane späť skôr, než nimi vyzbroja vojakov jedného zo štátov, ktorý o Kaliforniu usiluje. A spoločnosť mu robí Lawrencova dcéra Julia (Teresa Wright), ktorá túži pomstiť svojho otca. (Dale)

(viac)

Recenzie (2)

Dale 

všetky recenzie používateľa

Príbeh o Californii v dosť odľahčenom podaní. Či už sa doberajú Cornel s Theresou, ale ešte viac ho odľahčuje Bedoya, ktorého bandita je oveľa viac komickou postavičkou, ako obávaným vrahom. Takže aj keď scenár neponúka nič extra originálne ani zaujímavé, nuda to určite nie je. A aspoň som sa dozvedel, že chýbalo tak málo a California mohla patriť Rusku. :-) ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Boj o nezávislosť Kalifornie je natočená v rýchlom tempe, kde je politika pretkaná akciou, takže sa na to dobre díva. Z historického pohľadu sa divák dokáže niečo nové dozvedieť. Šieste hodnotenie a druhá recenzia. ()

Reklama

Galéria (3)

Zaujímavosti (2)

  • Scéna s bičovaním Cornela Wilda je neobvyklá v tom, že bol bičovaný cez hruď a nie cez chrbát. (westerns)
  • Miesta natáčania: Kennedy Meadows, Sonora, Warner Ranch (Kalifornia). (westerns)

Reklama

Reklama