Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šerif Wyatt Earp sa už počas svojho života stal legendou a jedným z najobávanejších pištoľníkov, ale aj najrešpektovanejších ochrancov zákona na divokom západe. Spolu so svojimi bratmi pôsobil v mestečku Tombstone, kde ich relatívne pokojný život navždy zmenila prestrelka pri O.K. Corrale, ktorá rozpútala krvavú vendettu... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (222)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Dlouhá životopisná sága o Earpovic rodině, kterou Costner s Kasdan jako poctu tomu největšímu šerifovi všech dob. Wyatt Earp je velkolepá rozmáchlá podívaná, která přechází do akce jen občas a v určitých momentech je určitě lepším filmem než o rok starší Tombstone, ale zase vinou své délky jí chybí svižnost. Tombstone byla přecijen jinačí akční jízda. Kilmer podává mnohem zajímavější herecký výkon. Costner pojal svého Wyatta Earpa až dokumentárně přesně. Zkrátka oba filmy jsou určitě povedené. Záleží zda chce divák životopisný film nebo akční. 65% ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Hodne povedenej western, kde ani nejak zvlast i pres misty pomalejsi tempo nevadi trihodinova delka. Film se zabira prakticky celym Wyattovo zivotem, od detstvi az po dobu, kdy uz nebyl serifem, ale az uplne do smrti to tu zpracovany neni, coz se neni ale co divit, kdyz se dozil 80 let, takze konec je jen uzavrenej textovejma informacema. Kdyz pominu uplny detstvi, tak vse ostatni hraje Costner a zvlada jak mladyho, lehce naivniho a spokojenyho manzela, kterej miluje zenu a hrabe se v zahonku, pres vaguse, ozralu a lupice az po nejslavnejsiho a vecne zamracenyho serifa vsech dob. Akorat mi prislo, ze je tu trosku prehnany, jak kazdej furt Wyatta s necim otravoval a i kdyz udrzoval poradek a byl to vcelku slusnak, tak ho furt kde kdo kritizoval. Taky je skoda, ze za tri hodiny, tu prakticky neni zadna vetsi prestrelka, rvacka a podobne a nejzasadnejsi rezba u O.K Corralu je odbyta ubohou minutovou prestrelkou. Takze pak clovek nak zvlast ani netusi, proc ze je Wyatt takova legenda a o nejakejch jeho velkejch skutcich se tu spis jen mluvi. Na druhou stranu musim rict, ze tu absenci prestrelek sem si uvedomil az po skonceni film a film i bez toho nijak nenudi, taky diky hercum, coz je docela hvezdna sestava obsahujici jmena jako Hackman, Madsen a Pullman, ale mym favoritem, kterej prekonava i samotnyho Costnera je vyhublej, pobledlej a vecne chrchlajici zabijak Dennise Quaida, jehoz to je jedna z nej roli, takze celkove slabsich 5*. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Wyatt Earp je film, ktorý vďaka svojej nekonečnej dĺžke uvidíte asi iba raz. Ako ja. Bol som síce spokojný, ale po dopozeraní aj dosť vyčerpaný. Bolo to už dosť dávno, ale kvôli "viac k veci" komentáru skutočne nevládzem si ho pozrieť znova, aj keď chodí dokola na MGM. Keď si pozrieme Costnerovu filmografiu od Tanca s vlkmi do roku 1994, tak vidíme samý skvost za druhým. Je mi dosť ľúto, že si toto tempo neudržal. VIDENÉ ZNOVA: Tak tie obávané tri hodiny ubehli ako voda a to sa mi už dlho pri filme, uvedenom v televízii, nestalo. Wyatt nie je vykreslený ako rozprávkovo kladný hrdina, má aj svoje chyby a aj chyby väčšie a nemusí byť napriek svojmu šarmu každej diváčke sympatický a má to svoje konkrétne dôvody. Čím ďalej, tým tu máme viac mŕtvol, viac drsnosti a filmu to tak po trochu patetickom úvode svedčí viac. ()

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Další z četných vyprávění o legendárním šerifovi Wyattu Earpovi a rovněž legendární přestřelce u O.K. Corralu tentokrát zaujme především délkou. Ani tříhodinová stopáž ale nedokáže podle mě diváky dostatečně vtáhnout do děje, zejména díky sice rozvleklému, ale přesto nedotaženému scénáři. Nicméně jako jeden z nemnoha westernů 90.let je i Wyatt Earp příjemným zpestřením v té době neprávem opomíjeného žánru. Zásluhu na tom v jedné z mála vydařenějších rolí od Tance s vlky má Kevin Costner, ale také charismatický Dennis Quaid a i některé další známé tváře. ()

Desperado 

všetky recenzie používateľa

Veľkolepý westernový epos Lawrenca Kasdana, ktorý znamenal dve zásadné veci v hollywoodskej kinematografii: definitívny koniec nákladných projektov tohoto žánru a zároveň odstavenie vynikajúceho režiséra na vedľajšiu koľaj (rozkošné béčko Pavučina snov za veľký návrat Kasdana nepovažujem). Príčina týchto neopominuteľných bodov však bola jediná: obrovský prepadák! To sa však týka len z finančného hľadiska, nakoľko samotný film nie je vôbec zlý. Výprava, réžia, herci, hudba, kamera - to všetko na nadštandardnej úrovni. Malinkým problémom sa mi zdal scenár, kde mnohé významné, záchytné body v biografii Wyatta Earpa neboli patrične dotiahnuté a taktiež koniec filmu na takýto ambiciózny počin vyznel do prázdna s tradičnými barličkami vo forme záverečných slov v titulkoch. A to aj napriek vyše úmornej trojhodinovej dĺžke filmu. Predovšetkým pohnútky samotného Wyatta boli vykreslené laxne, či už to bolo náhle úmrtie milovanej prvej ženy alebo neadekvátna náčrtka začiatku priateľstva s Docom Hollidayom, tak zásadného pre jeho životopis. V tomto prípade to zamrzí dvojnásobne, lebo práve Quaidov Holliday bola najživotnejšia a v tom dobrom slova zmysle najnákazlivejšia postava v príbehu, ktorá vyčnievala aj nad samotným Costnerovým Earpom. V každom prípade sa však jedná o poctivú westernovú drámu, kde druhá polovica filmu zatieňuje dramatickými momentmi tú prvú, ktorá len predpripravovala množstvom viac či menej významných bodov v Earpovej kariére pôdu pre hlavnú dejovú líniu filmu - vrcholový stret s Clantonovým klanom v Tombstone. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (17)

  • Dennis Quaid zhubl o 30 liber kvůli své roli Doca Hollidaye, který trpěl tuberkulózou. (liquido26)
  • Původně se mělo jednat o šestihodinovou minisérii. (liquido26)
  • Film existuje ve 3 verzích sestřihu: sestříhaná verze – 183 minut, 2dílná nesestříhaná DVD verze – 191 minut a speciální VHS verze – 212 minut. (Meli_854)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (viac)

Costnerova malá velká válka

Costnerova malá velká válka

14.02.2010

Nějakou dobu o něm nebylo slyšet. Tanečník s vlky se však vrací na scénu, a opět ve filmu, který hodlá i sám režírovat. Nikoho asi nepřekvapí, že akční dobrodružství A Little War of Our Own bude… (viac)

Reklama

Reklama