Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přichází ze vzdáleného světa, aby lovil lidi pro zábavu. Neviditelný a ozbrojený smrtícími zbraněmi nemilosrdně stopuje svou lidskou kořist a zanechává za sebou zmrzačené mrtvoly. Nyní si vybral městskou džungli. Los Angeles, kde právě zuří válka drogových gangů, je perfektní půdou pro Predátorovy smrtící hrátky. Tvrdohlavý policista Mike Harrigan (Danny Glover) se však odmítá vzdát bez boje. (Magic Box)

(viac)

Recenzie (733)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Tento diel je slabší ako jednotka, ale moc by som to neporovnával, pretože je to trošku iný film a je tu aj dosť zmien. Chyba tu síce Arnold, ale drsný Danny Glover je dosť dobra náhrada a taktiež aj Gary Busey, či Bill Paxton je dosť dobrý zo svojimi hláškami. Máme tu ale opäť výborný vzhľad Predatora, ktorý ma so sebou tento krát väčšiu výbavu ako v jednotke. Špinavé ulice Los Angeles vystriedali džungľu a Predator teraz šponuje napätie iným štýlom, stále však zaručene fungujúcim. Vynikajúca Silvestriho hudba to všetko podtrháva. Už vieme kto a čo je Predator zač, ale aj tak tento film dokáže ponúknuť dobré a napínavé akcie, ktoré miestami tromfujú originál. Velké plus je aj strih filmu. Minutáž je takmer identická s prvým dielom a aj tu sa v poslednej trištvrte hodine, nespúšťa noha s plynu. Luxusné finále rovnako kvalitné ako v prvom diely. Obe časti milujem už od dectva a keď vidím kvality AvP, tak s hodnotením musím ísť dopredu. Obľúbený soundtrack: Tunnel Chase. 90% - 5* ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $35miliónovTržby USA $30,669,413Tržby Celosvetovo $57,120,318║ Ako klobúk dole pred týmto pokračovaním, keď si zoberiem čo sa natočilo za obdobie 2000až2011 v tomto žánri, tak toto veselo môžem označiť za jeden zo žánrových klenotov a na pokračovanie moc, moc vydarené, obsadenie sadlo, masky a triky perfektné, príbeh pútavý + obratná akcia, šikovná kamera, ľahký humor sadol. __pôvodne:/70%/ __ naposledy videl cez rok 2011 a mením na __/90%/__ ()

Reklama

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

Tak tento druhý diel mi vážne nesedel. Videl som ho týždeň po výbornom prvom diely, takže som to mohol v čerstvom stave porovnať. No a hlavné problémy tejto dvojky sú: 1 - Že Danny Glover ako postava sa výrazne horšie hodila na tento štýl filmu ako Arnold Schwarzenegger, 2 – Predátor sa zasa moc nehodil do mestského prostredia, svedčala mu mnohokrát viac džungľa. Keď tak aspoň mohli urobiť vesmírne sci-fi, 3 – Postava predátora, ktorému tu nesvedčala jeho tuposť, značné množstvo hlášok, a aj triková stránka mi pripadala v jednotke lepšia. Mňa tento film sklamal dosť. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Pôvodný film je nestarnúca kultová klasika dotiahnutá takmer k dokonalosti, takže ju prekonať, alebo sa jej aspoň dorovnať je prakticky nemožné, ale aj tak si myslím, že v prípade tohto pokračovania tvorcovia urobili to najlepšie, čo mohli a tak s výsledkom som nadmieru spokojný. Dej preniesli do prostredia veľkomesta a tak špeciálne komando nahradila policajná jednotka na čele so špičkovým detektívom neuznávajúcom autority, čo nebola najhoršia voľba a hlavne vsadili na podstatne prepracovanejší scenár, ktorý rozširuje celkové univerzum. Predsa len postava Predátora je už divákovi z pôvodného dielu známa a tak znovu vsadiť na tajomnosť by nebolo najlepšie riešenie, ale aj tak má hlavne prvá polovica výbornú atmosféru a ako vždy je veľmi zaujímavé sledovať detektívov, ktorí sa s niečím stretávajú prvýkrát a navyše je tu doplnená aj jednotka, ktorá o Predátorovi vie, čo je príjemné oživenie. V druhej polovici už film očakávane zakčnie a tak atmosféra a prepracovanosť scenára už idú trochu bokom, ale aj tak je to vydarená zábava až do konca. Film musím určite pochváliť aj po akčnej stránke, nesie sa síce v úplne inom štýle, než v pôvodnom diele, ale pre pokračovanie bola práve toto najlepšia voľba. Zatiaľ čo ten bol atmosférická vyvražďovačka plná napätia, toto pokračovanie má už bližšie k plnohodnotnému akčnému žánru a tak ponúkne viacero dlhších akčných sekvencií, v ktorých sa Predátor postaví skupine protivníkov a tie sú výborne natočené, správne drsné a aj slušne nápadité, pričom poteší aj rozmanitý výber lokácií. Najviac sa mi páči úvodná vojna s kolumbijskou mafiou, likvidácia jamajských zabijakov v mrakodrape, ale zaujímavá je aj celá sekvencia v metre a dokonca aj dlhé finále, v tomto bol prekonaný aj pôvodný diel, toto finále mi prišlo podstatne atraktívnejšie. Veľkým plusom je aj obsadenie, hlavne detektív Danny Glover, zábavný nový člen tímu Bill Paxton, Gary Busey tentoraz v kladnej úlohe veliteľa jednotky, ktorá o Predátorovi vie a dostatok známych tvárí vo vedľajších úlohách. Režijne s filmom tiež nemám problém, atmosféra v rámci možností pokračovania funguje, akčné sekvencie sú kvalitne zvládnuté a technická stránka je bezchybná. A hudba je prakticky totožná s prvým dielom. Takže tomuto pokračovaniu síce plné hodnotenie nedávam, ale aj tak je to pre mňa nestarnúca klasika, ktorú si kedykoľvek pozriem s radosťou. 81% ()

Lateef 

všetky recenzie používateľa

Populace v Predátorově novém loveckém teritoriu značně narostla. El cazador trofeos de los hombres si s oblibou koupí vstupenku do nejvyšší řady na přestřelku jamajsko-kolumbijských drogových gangů s policií a poté si pár přeživších poctivě vykuchá. Svůj zbraňový arzenál rozšířil o několik unikátních kousků, upgradeoval systémy vidění. Ztratil však svoji tajemnost a již ani nenahání hrůzu. Je to takový strejda od vedle s trochu odlišnými zájmy a zálibami. I jeho hlavní pronásledovatel či oponent si od minule lehce pohoršil, už není tolik svalnatý, ale ani příliš charizmatický. A děj se spíš tak nějak plácá na místě. Přes to všechno se ale divák může přenést, buď s pomocí ukecaného Billa Paxtona nebo díky občasným chuťovkám, vyplývajícím z Predátorova hobby. Závěr působí zvláštně. Dobrý lov. 35 miliónů dolarů(rozpočet)/57 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galéria (102)

Zaujímavosti (57)

  • Film bol podľa režiséra Stephena Hopkinsa prestrihaný viac ako 20-krát, kvôli krvavým scénam znetvorených tiel s odrezanými hlavami zanechaných Predátorom. (Nekrofil)
  • Stephen Hopkins prozradil, že se kvůli hlavní roli sešel se Stevenem Seagalem. Seagal chtěl hrát postavu psychiatra CIA, který se vyzná v bojových uměních. Hopkins ale jeho obsazení odmítl, protože chtěl, aby hlavní postava byla typem "průměrného Joea". Nakonec byl do hlavní role obsazen Danny Glover (Mike Harrigan). (VSVB)
  • Premiéry filmu: 21. listopadu 1990 – USA, 10. ledna 1991 – Austrálie, 15. února 1991 – Finsko, 26. dubna 1991 – Švédsko, 30. dubna 1991 – Francie, 30. května 1991 – Německo, 4. června 1991 – Španělsko, 16. dubna 1992 - Československo. (StrYke)

Súvisiace novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (viac)

Klepy, plky a floskule

Klepy, plky a floskule

02.10.2006

Asi takhle by se dala ve zkratce charakterizovat situace okolo údajné přípravy dalšího projektu o populárním vesmírném lovci lebek. Predátor z roku 1987 se pod taktovkou Johna McTiernana (a maskou… (viac)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (viac)

Reklama

Reklama