Reklama

Reklama

Kde raky spievajú

  • Česko Kde zpívají raci (viac)
Trailer 4

Obsahy(1)

Tajomná dráma natočená podľa celosvetovo úspešného knižného bestselleru „Kde raky spievajú“ z pera spisovateľky Delie Owens, rozpráva príbeh o mladej žene Kyi, ktorú v detstve opustila celá jej rodina a až do dospelosti vyrastala sama v nebezpečných močiaroch Severnej Karoliny. Celé roky sa šírili v pokojnom mestečku Barkley Cove strašidelné historky o „Dievčati z močiara“, ktoré izolovali Kyu od miestnej komunity. Keď sa v Kyinom živote objavia dvaja mladí muži z mesta, začne sa postupne otvárať novému, neznámemu svetu. Lenže vo chvíli, keď v mestečku dôjde k vražde jedného z nich, miestna komunita ju bezdôvodne označí za hlavnú podozrivú... (Itafilm)

(viac)

Videá (3)

Trailer 4

Recenzie (220)

Skeksis 

všetky recenzie používateľa

Kde raky spievajú, žaby hrajú na bicie a ryby na gitaru. Hotová kapela v močiari. Ďalšia bestselleráčová blbosť, ktorá je absolútne nerealistická, ale má pôsobiť realisticky. Dievčatko by v močiari prežilo asi rovnako, ako keby som ho vystrelila na Mesiac. Možno by si z krátera urobilo domček, vyhrabalo zdroj vody, začali by rásť podivné rastliny a po ich zjedení by sa sama rozmnožila a založila celú mesačnú civilizáciu. Koho zaujíma nejaká vražda? Navyše okrem toho, že neznášam plahočenie sa v močiari a hmyz, pre mňa strašná nuda. ()

Colby Sawyer 

všetky recenzie používateľa

Vyprávět příběhy je hlavním posláním filmů a čím zajímavější příběh máte tím lepší by měl být i výsledný film. Bez ohledu na to, kdo ho točil, kdo v něm hraje a jestli to má velký rozpočet. Zpívající raci mají příběh dostatečně zajímavý, poutavý i napínavý, aby celé ty dvě hodiny utáhnul. Po formální stránce se jedná o poctivé řemeslo, které sice neuchvátí, ale je dostatečně funkční, aby příběhu neubližovalo. Přes i možná trochu nafouklou stopáž jsem se ani chvilku nenudil, příběh sice není nejpřelomovější, ale je velice pěkný, v tom nejlepším slova smyslu. Hezky se tu kloubí jistá unikátnost s přízemností, takže to cele vypadá velmi realisticky a nejede se tu žádné přehnané fantazírování. Romantická linka je vkusná a organická, ta detektivní je zase napínavá do poslední chvíle a relativně překvapí. Rozhodně takovéto “příběhové” filmy v kinech chybí a jsem rád, že se občas nějaký na velká plátna dostane. ()

Reklama

spageta 

všetky recenzie používateľa

Film je celkem věrně převedená kniha na plátno, ačkoliv značně osekaná. Zejména začátek, jak se jako dítě musela sama o sebe postarat a zajistit si přežití je tu jen tak okraj. Také mě nepotěšili koncem filmu, kde je v podstatě jasně ukázaný vrah, kdežto v knize to není tak jednoznačné a je to ponecháno více na fantazii čtenáře. Myslím, že kdo knihu nečetl, film si užije víc. ()

elanius 

všetky recenzie používateľa

(83/2022) / Po dlhšej dobe môžem konštatovať, že ma film príjemne prekvapil. Kto by chcel, nejaké detaily by sa nájsť dali. Ako ucelený filmový zážitok ale v zásade bez výhrad. Pri filmoch sú spravidla dôležité dve veci. Príbeh a scenár. Príbeh je síce z jednoduchších ale scenár, takmer dokonalosť. Knihu som nečítal, ale kto ju pretvoril do filmového scenára si dal riadne záležať. No nestratil som pozornosť snáď ani v jednej scéne. Herci sa výborne hodili do svojich úloh, samozrejme hlavná herečka to potiahla neskutočne. Krimi zložka je trochu poslabšia ale dáva aspoň vyniknúť vývoju postáv. Veľmi veľmi pekný filmový zážitok. (9/10) ()

Harpy 

všetky recenzie používateľa

Mysteriozne to skoro vobec nie je, skor melancholicke a romanticke drama, ale musim ocenit velmi pekny pribeh prelinany sudnym procesom. Ako vela ludi tu, aj ja som cakala nieco uplne ine, ale nakoniec som spokojna, udrzalo to moju pozornost az do konca filmu. Hudba, kamera, strih, casting, vsetko spolu ladi a prostredie prirody je naozaj nadherne. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (16)

  • Keď sa Chase (Harris Dickinson) pýta: "Zaujímalo by ma, čo robí oblohu modrú?", Kya (Daisy Edgar-Jones) odpovedá: "Modé a fialové vlnové dĺžky slnečného svetla... odrazia sa od plynových častíc v atmosfére a rozptyľujú sa." Vo fyzike sa to nazýva Rayleighov rozptyl. Podobný fenomén, nazývaný Tyndallov efekt, spôsobuje, že modré oči sú modré, aj keď v ľuďoch nie je modrý pigment. (Pat.Ko)
  • Jeden z policajných člnov počas naháňačky po močiari má LED svetlá s nízkym profilom a vysokou viditeľnosťou modrej farby. Tieto svetlá by v 50. rokoch neexistovali. Navyše, polícia vtedy nepoužívala modré svetlá. Polícia by používala červené "gumball" svetlá. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (viac)

Reklama

Reklama