Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Steve Martin si s chuťou zahral seržanta Bilka, ktorý si z vojenského priestoru urobil lukratívny obchod. Jeho mašinka na peniaze je však jedného dňa ohrozená, pretože na toto miestečko sa derie jeho dávny nepriateľ major Colin Thorn (Phil Hartman). Ten plánuje zničiť Bilkovo podnikanie a ešte mu aj  prebrať snúbenicu! Bilkovi dôjde trpezlivosť a svojmu nepriateľovi vyhlási vojnu! (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (10)

  • Fiktívna vojenská základňa Fort Baxter sa musí nachádzať niekde v Kalifornii. Je v dojazdovej vzdialenosti od jazera Tahoe a Las Vegas a v jednej zo scén sa hovorí o návrate koňa na farmu Berryho Knotta, ktorá sa nachádza v južnej Kalifornii. V televíznom seriáli, z ktoré ho film vychádza, sa Fort Baxter nachádzal v Kansase. (m.a.t.o.)
  • Portrét na stene za stolom plukovníka Halla (Dan Aykroyd) je portrét Johna J. Pershinga. Pershing bol veliteľom amerických expedičných síl (AEF) v Európe počas prvej svetovej vojny. (m.a.t.o.)
  • Herci, ktorí hrali vojakov, absolvovali skutočný výcvikový tábor u kapitána Dalea Dyea. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od 27. marca do 21. júna 1995 v Kalifornii v mestách Sierra Madre, Simi Valley, Los Angeles a v Nevade v meste Las Vegas. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama