Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalý vedec, dnes vysokoškolský učiteľ Ira Kane (David Duchovny) a jeho kamarát, vedec a športový tréner Harry Phineas Block (Orlando Jones) trávia svoje všedné dni márnym čakaním na niečo, čo by zmenilo ich život. To sa však stane rýchlejšie, ako sa stihnú nazdať - na Zem totiž dopadne záhadný meteorit, obsahujúci zárodky vesmírnych organizmov! Evolúcia, ktorá by vo vesmíre trvala desaťtisíce rokov, prebehne na Zemi za jediný mesiac, následne na našej rodnej planéte nastane obrovský chaos a ľudstvo sa pripravuje na koniec sveta... Jedinou jeho záchranou sa stanú vedec s pochybnou minulosťou Ira, ktorý kedysi pracoval pre armádu, ale po jednom z nevydarených experimentov bol prepustený, jeho bláznivý kamarát Harry, netalentovaný požiarnik Wayne Grey (Seann William Scott) a svedomitá biologička Allison Reedová (Julianne Moore). Práve Allison, pôsobiaca v štátnom výskume, spočiatku absolútne nedôveruje Iraovým schopnostiam. Ide ale do tuhého a jej nezostáva nič iné, ako to risknúť a spojiť sa so skupinou bojujúcou s nebezpečnými votrelcami... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (457)

mzss1 

všetky recenzie používateľa

Tak je to celkem zábavná komedie. Je sice dost střeštěná, příběh mohl být lepší, ale nápady jsou dobré - humorně až šíleně pojaté, což ani tak nevadí. Herecké obsazení je na tom dobře, nejvíc mě bavil herec Seann William Scott. Film nemohl dopadnout hůře. Lepší nadprůměr. Takže to vidím tak na 69% = *** ()

campix 

všetky recenzie používateľa

Evoluce je překvapivě dobrým mixem komedie a fantasy. Duchovny objeví v jedné jeskyni podivuhodné živočichy, které se neustále více adaptují a evolují, aby nás postupem času vyhladili. Občas překvapivě vtipné, především Jones a William Scott. Navíc jsou zde velmi dobře vymyšlené typy kreatur. Nebýt velmi špatného závěru bavil bych se královsky. ()

Reklama

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Ačkoliv rozhodně ne ikona žánru, přesto velmi zdařilá komedie plná zdařilých vizuálních efektů (možná až na monstrózní závěr filmu) s výborným, svoji nejvýraznější roli s gustem parodujícím Davidem Duchovnym, naprosto k sežrání roztomilou Julianne Moore a ani ne moc trapně směšnými postavičkami Orlanda (nikoliv Blůmy, ale) Jonese a S. W. Scotta. Prvky parodie na klasické sci-fi horrorové snímky dodávají jistou přidanou hodnotu pro diváka s oněmi díly obeznámeného, ale i ten, kdo nikdy Věc nebo Vetřelce neviděl (ubožátko...) se pobaví podstatně víc než u dojče romantiše komedý am Sonntag Nachmittag. I kdyby vám to nesedlo tak jako mně, alespoň si nebudete chtít jít vykloktat všechno včetně očí a uší;) Evoluce si u mě svou zábavností bez jakéhokoliv hlubšího smyslu vysloužila 80%. ()

monolog 

všetky recenzie používateľa

už jen kvůli té zrychlené evoluci. na to muselo padnout nápadů, že je průměrný tvůrce hollywoodských bijáků ani nestihl zahlídnout. není to sice kdovíco, ale už jen ta evoluce je nádhera. a kde jinde by šampon proti lupům zachránil svět? a i když Julianne Moore vůbec nikde nemusím, lépe řečeno je mi tou roztomile myší tvářičkou absolutně protivná, tak tady jí to celkem jde. duchovny je dobrej jako vždycky, vojáci jsou klišovití jako všude. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Preboha! Smeruje to k nohe! Amputujte mu nohu!“ – „Doktor, je to nutné?!“ – „Postupuje to k miešku!“ – „Režte nohu, režte nohu!“ Krotitelia duchov 3 alebo Niekedy banda vyšinutých hrdinov a pestrá galéria monštier nestačí. Ivan Reitman sa bohužiaľ vystrieľal už v 80. rokoch a nezachránia ho ani najmodernejšie počítačové efekty. Napriek tomu je EVOLÚCIA solídna triková zábava s vtipnými dialógmi i scénami (košeľa v reštaurácii, traja chlapi s brokovnicou) a zaujímavo skombinovanými hercami: David Duchovny („Keby som bol nechutný obrovský vták, kam by som letel?“ – „Do oddelenia s bielizňou?“ – „Nie ja, ale nechutný obrovský vták.“ – „Do oddelenia s bielizňou.“), Stifler („Môžeš to zopakovať?“) a Orlando Jones („Päť rokov je to pre belocha. Mňa by obesili.“). ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (9)

  • Protože se natáčelo v prosinci, požádalo studio DreamWorks místní obyvatele, jestli by nepočkali s vánoční výzdobou. Postupem natáčení zaplatilo studio zaměstnancům města přesčasy, aby byla vánoční výzdoba připravena včas. (Cheeker)

Reklama

Reklama