Reklama

Reklama

Tretí príbeh o spravodlivej pomste človeka, ktorý musí pomstiť svoju nespravodlivú smrť. Alex so svojou snúbenicou Lauren sníva o krásnom živote, ale jedného dňa nájdu Lauren zavraždenú a polícia zo zločinu obviní Alexa. Tomu sa nepodarí dokázať svoju nevinu a tak ho odsúdia na trest smrti a popravia. Skutočná spravodlivosť je však daná vyššou mocou a tak mystická vrana opäť privedie Alexa z ríše mŕtvych do sveta ľudí. Ženie ho túžba po pomste a chce zistiť, kto stál za zákerným spiknutím. Nebezpečné pátranie a nemilosrdná odplata ho nakoniec privedie k zisteniu, že musí nielen naplniť vyššiu spravodlivosť a pomstiť mŕtvych, ale môže zachrániť i jedného živého. V pavučine smrti sa totiž ocitla i Laurenina mladšia sestra Erin... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (81)

Xeelee 

všetky recenzie používateľa

Takhle nějak měla vypadat už dvojka, která stála (až na Igiho Popa) ve všech ohledech naprosto za hovno a jen naprosto neumětelsky kopírovala svýho staršího a slavnějšího brášku. Příběh je vcelku originální, soudržnej, temnej až brutální, hýřící černočerným humorem a skvělými nápady. Scénář se sice nevyhnul pár béčkovejm neduhům, ale i přesto jsem z výsledku nadmíru spokojenej. Asi jediná věc, která mi dost vadila, byly záběry s barevnými filtry podobnými vizuálnímu zpracování Města andělů. Vzhled Alexe mi sice ze začátku moc nesedl, ale rychle jsem si zvykl na jiné pojetí jeho masky, přizpůsobené jeho znetvoření, a herecky to zvládl až na pár momentů skvěle. Dokonce i herecký výkony vedlejších postav mi přišly docela dobrý na to, že jde jen o béčkový pokračování s asi nijak oslnivým rozpočtem. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Áno, lepšie ako dvojka. Občas to doslova cituje jednotku, ale nevadí to. Problém je v samotnom hlavnom hrdinovi - príliš sa snaží hrať a to podkopáva jeho nebezpečnosť. Je to škoda, pretože v niektorých scénach je Eric Mabius slušne hustý. Vidno aj nedostatok peňazí - komornosť však pomáha vybudovať solídnu atmosféru. Zaujímavé hlavne preto, že nikto nečakal, že z takejto recyklácie môže byť pozerateľný film... ()

Reklama

Likan7 

všetky recenzie používateľa

Klidně mě zlynčujte, ale pro mě je druhé pokračování Vrány zatím nejstravitelnějším dílem. V porovnání s dvojkou se jedná o masterpiece. Minimálně v první polovině film celkem funguje a dokáže diváka udržet. Jenže v poslední půl hodině se to celý rozsype jak domeček z karet a finále je už jeden velký průšvih, který nezachrání ani cukrkandlovej happy end. ()

Nick Tow 

všetky recenzie používateľa

Už základný príbeh Vrany 1 bol natoľko "čiernobiely" že ho mohla zachrániť iba geniálna Proyasova réžia a vizualita. Už na dvojke bolo vidno, že bez dotyku s bohom nadaným režisérom, to celkom nefunguje, no a hoci sa v tomto pokračovaní dočkáme aj istých dejových inovácií, je to veľmi veľmi vyvetrané pivo. Štvorku som sa už ani neodvážil zobrať do ruky. ()

Puol 

všetky recenzie používateľa

Nejedná sa až o takú tragédiu, samozrejme, že sa len parazituje na pôvodnom nápade a film vpodstate nič nové do konceptu Vrany neprináša. Občas, ale zavanie dusná atmosféra, dočkáme sa zopár drsnejších scén a prekvapí i obsadenie Kirsten Dunst. Tak za 2,5*, ale na 4. časť už odvahu určite nenájdem. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (2)

  • Tak jako oba předcházející příběhy je i tento volně natočen podle stejnojmenné komiksové předlohy Jamese O´Barryho. (Terva)

Reklama

Reklama