Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na splnenie sna vám niekedy stačí byť v správny čas na správnom mieste. Alebo aspoň: o splnenie sna usilovať. Rudy sa jednoducho rozhodol, že bude hrať za Notre Dame futbal za každú cenu. Aj keď jeho výhliadky nie sú nijak ohromujúce. Nemá vhodnú postavu a má zlú kondičku. Keď sa však chce, tak to skôr, či neskôr príde. Najmä, ak si Rudy nájde také miesto v tíme, kde sa vie dokonale realizovať... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (81)

golfoxovox1 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mých top sportovních filmů podle skutečné události, parádní zážitek, tento film totiž není o talentu, ale neuvěřitelném dříči, jež si jde za svým snem a jemuž snad ani nelze v jeho boji nefandit. Tento film je důkazem, že občas se vyplatí jít proti všeobecnému očekávání, neboť život je nejen o tom, abychom sny snili, ale i abychom se je snažili (částečně) uskutečnit. A ten zápal, to nasazení, boj proti překážkám, dělají z Rudyho člověka, který vzbuzuje úctu i v mnohem lepších a tvrdších spoluhráčích. + Tento film má jednu z nejhezčích filmových melodií vůbec, Jerry Goldsmith prožívá příběh společně s hlavním hrdinou a povyšuje snímek na vyšší úroveň, finále je nezapomenutelné :-) ()

Juto 

všetky recenzie používateľa

Tento film ukazuje, že sny sa naozaj môžu stať skutočnosťou. Ak do toho dáte svoju myseľ (a telo) a ak máte dostatočne veľké srdce, aj vy dokážete čokoľvek! Film má všetky tie správne momenty, skvelý príbeh inšpirovaný skutočným príbehom, dobrú réžiu, fantastický hudobný soundtrack, skvelé futbalové scény a emotívny úder. 8/10 ()

Reklama

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Dojemný příběh o lidském snažení. 1) Film je v prvním plánu o americkém fotbale. Ve skutečnosti ukazuje sílu odhodlání a vášně a zarputilou urputnost v boji s nepřízní osudu. Snaha nakonec vždycky plody přinese, i když mohou vypadat jinak, než jak si člověk na začátku představoval. Z tohoto hlediska je lhostejné, jak věrně jsou zobrazeny skutečné události. Není to životopisný film, toto je film o myšlence a úsilí, které hory přenáší. Poselství, které snímek přináší, je čitelné pro každého a to se počítá. 2) Pokud vás zajímá, jak to bylo doopravdy. 3) 22letý Sean Astin (hlavní postava Rudy) se mi líbil. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Aj keď je film plný klišé, neprimerane veľkého pátosu a iba priemerných hereckých výkonov, jeho jadro tvorí silný príbeh o nevzdávaní sa za žiadnu cenu, prinášaní obiet a prekonávaní veľkých prekážok. Nemá síce áčkovú produkciu, dokonca spracovaním by ho prekonali aj niektoré televízne snímky, ale to je v tomto prípade vedľajšie, pretože stredobodom je jedna zrastom nevysoká postava. Postava, náture ktorej nebude asi veľa ľudí rozumieť - škola, drina, škola, drina, ... Vypichnúť musím podmanivú hudbu, ktorá musí dostať asi každého. ()

PALINO 

všetky recenzie používateľa

RUDY je jedným z mnoha filmov točiacich sa okolo amerického futbalu, no aspoň jeden originálny prvok v sebe nesie. Samotný RUDY nie je ani tak veľkým futbalovým talentom, ani nerozhodne rozhodujúci zápas v poslednej sekunde, ale práve naopak, je skromným chalanom s bojovným srdcom, ktorého snom je aspoň raz vybenhúť na trávnik v majstrovskom zápase po boku prvého mužstva. Celkovo je RUDY pekným filmom, no zároveň v ňom driemu všetky atribúty priemernosti. Až na jednu vec! A tou je nádherná hudba Jerryho Goldsmitha. Ústredný hudobný motív je vôbec jeden z najkrásnejších a najdojemnejších, aké som v priebehu svojho života počul a nebyť toho, že sa mi jedného dňa naskytla možnosť si ho vypočuť, asi by som si RUDYHO s najväčšou pravdepodobnosťou nikdy nepozrel. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (14)

  • Pravý Daniel E. "Rudy" Ruettiger promoval na univerzitě Notre Dame v roce 1976. Pět Rudyho mladších bratrů šlo na vysokou školu, kde všichni obdrželi diplom. (boul)
  • Ve skutečnosti Rudy (Sean Astin) nemá bratra Franka. Postava Franka (Scott Benjaminson) představuje všechny, kteří Rudymu říkali, že to nedokáže. (Herr_Flick)
  • Skutečný Dan Devine, které ve filmu ztvárnil Chelcie Ross, byl rozzlobený kvůli scéně, ve které několik hráčů položilo své dresy na jeho stůl jako formu protestu. Podle Devina k případu nikdy nedošlo a kdyby ano, byli by dotyční hráči z týmu vyhozeni. (Herr_Flick)

Reklama

Reklama