Reklama

Reklama

Neprivolávaj nič zlého

(festivalový názov)
  • Česko Nepřivolávej nic zlého (festivalový názov) (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dve rodiny sa stretávajú počas letnej dovolenky v Taliansku a zostanú v kontakte aj naďalej. Rodina z Holandska pozve rodinu z Dánska na návštevu a oni sa rozhodnú vyraziť. V žiadnom prípade ale nepôjde o príjemný víkendový pobyt. (Marceloo)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (177)

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Tohle je film kde jsou všechny postavy nesympatické a přejete jim je to nejhorší bohužel se dočkáte jen ve 2 případech z 5 speciálně ta malá holka si zasloužila daleko něco horšího než to co se jí stalo. Tak, že dánský otec je takový idiot , že dvakrát má možnost odjet z tama a pokaždé to podělá jednou dokonce kvůli pos*anému plyšákovi, kterého v tom autě stejně má stačilo jen chvilku počkat a podívat se po něm pořádně ne on si musí hrát na hrdinu a musí tam prostě jet. Je takový idiot, že si nedokáže natankovat ani benzín.  Dánská matka je tak blbá, že volá místo policie lidem o kterých si myslí, že jsou divní a má z nich blbý pocit ačkoliv se tam necítí dobře a několikrát to zmíní nechce z tama odejít a stačí jí ubezpečení , že se dotyční budou chovat lépe. Navíc žádná vegetariánka by maso nejedla tak, že kecy , že ji k tomu nutily nejsou pravda mohla říct ne.  Ta malá holka je prototyp rozmazleného spratka, kterému rodiče dávají první poslední a ona to jen zneužívá. Holandský otec se od příjezdu chová jak psychopat a  dá jim možnost si to o něm i myslet dvakrát jim dovolí ujet přičemž ten druhý únik jim neprošel jen díky náhodě.  Holandská matka na tom není o nic lépe a to postižené děcko je divné už na pohled .  Mohlo klidně na ně upozornit, ale neudělalo to. Ohledně filmu problém je v tom, že se zde tak 70 minut nic neděje máte z těch lidí divný pocit a čekáte co se s nimi stane a pořád nic pak se dočkáte , ale není to ono. Srovnání s Děsivým dědictvím je mimo to mělo děsivé děcko jednu urvanou hlavu a divné scény tady není děsivé děcko jen jedno rozmazlené a jedno němé. Děsivé dědictví měIo důvody proč se dělo to co se dělo tady důvody nedávají smysl pokud jim šlo nechat si od někoho zaplatit večeři tak mohly pozvat někoho místního a vyšlo by je to na stejno pokud jim šlo o to děcko důvody jsou stejné.  Obal filmu je mimo to děcko není vůbec podstatné stejně tak název je mimo. 60 procent za vraždu ukamenováním což se v hororech moc nevidí , když pominu kanibalské horory neviděl jsem ji tuším ještě nikde jinde. ()

Forsberg11 

všetky recenzie používateľa

Absolútne šialenstvo. Toto je najdesivejšia návšteva moderného hororu. Home Invasion naruby, alebo hrozivá hra na mačku a myš. Neveril som kam až to dokázali Dáni vygradovať. Klobúk dole bez poznámok. Takto by to veru šlo. Európsky horor sa proste nezaprie, miestami to bolo mrazivé až strach. A záver je čisté peklo, brutálne dobre nakrútené a fantasticky zahrané peklo. Dlho som také niečo nevidel, veľké odporúčanie, ale pozor, nie je to pre slabé povahy alebo rodinné večery. Toto je poctivý filmový hardcore. 90 %! ()

Reklama

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Často se v životě stává, že první dojem je úplně jiný než ten poslední.. Dokud Tafdrupova cyklící se procházka mezi toskánským nebem, dánským limbem a holandským peklem může stavět na napětí z neznámého vývoje, má předpoklad znepokojovat, jenže když mladší verze Rhys-Daviese a jeho manželka naplno odhalí své tendence, ta snaha odvést diváka z komfortní zóny už prohrává se slabinami konstruktu. Co na tom, že táhnoucí se tenká nit ohledně neschopnosti postavit se adekvátně zlu či třeba odbočka k svazující politické korektnosti (cizinec babysitter) to chtějí dostat někam výš.. Předpokládám, že stejně jako u letošního Molochu se na produkci podílela nizozemská Agentura pro rozvoj cestovního klidu.. ()

TKKMR 

všetky recenzie používateľa

Je jasné, že za trojmiliónový budget sa toho v dnešnej dobe na striebornom plátne vykúzliť veľa nedá, aj tak sa však nemôžem zbaviť pocitu, že to Dáni mohli natočiť aj lepšie. Film je natočený komorným štýlom a nechýbajú tu hluché pasáže. U niektorých scén sa doslova núkalo ich viac zdramatizovať a vyhrotiť, to by však scenár nemohol byť postavený tak, že ústredná dvojica sa bude chovať ako submisívne slabošské ovce, idúce pokorne na porážku. ()

Dakken 

všetky recenzie používateľa

Neviem kvôli čomu má tento film vysoké hodnotenie. Strašná pič*vina. Film úplne postráda logiku a chovanie postáv je pre mňa záhadou. Uveriteľné? Ani náhodou. Herci nesympatickí, tupí a nikomu z nich ani nemôžete fandiť. Ak film postráda akúkoľvek logiku, stráca aj na kvalite. Uznávam, nikto z nás si to neprežil ale človek má istý pud sebazáchovy. Scény si pýtali aspoň náznak obrany svojej rodiny. Nechce sa mi veriť že sa ľudia v takejto situácii len tak “odovzdajú”. Pri prvých náznakoch psychopatie by som balil kufre aj s králikom a zabudol tú malú rozmaznanú mrchu spiacu vedľa cudzieho nahého muža. Čakal som že to aspoň finále zachráni, bohužiaľ. Možno je problém vo mňe, ale naozaj som tomu filmu neveril ani titulky. Ak to mala byť karikatúra dánskej rodiny a otca ktorý sa ani len nepokúsi ochrániť svoju rodinu tak to beriem. Možno to bol aj zámer. ()

Galéria (37)

Reklama

Reklama