Reklama

Reklama

Neprivolávaj nič zlého

(festivalový názov)
  • Česko Nepřivolávej nic zlého (festivalový názov) (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dve rodiny sa stretávajú počas letnej dovolenky v Taliansku a zostanú v kontakte aj naďalej. Rodina z Holandska pozve rodinu z Dánska na návštevu a oni sa rozhodnú vyraziť. V žiadnom prípade ale nepôjde o príjemný víkendový pobyt. (Marceloo)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (175)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tafdrup si zrejme robí svojskú srandu z dnešných beta chlapov, ktorí ani nedokážu poriadne ochrániť svoju rodinu. V podstate mohol svoj film nazvať Len silnejší prežijú, možno by to bolo výstižnejšie než pôvodný názov. Tie náznaky, o čom sa skutočne rozpráva, je viac, muž nechá obhajovať ich odchod z domu radšej ženu, než by sa za ňu poriadne postavil a z hľadiska chovania hlavných postáv celkom wtf záver nebudem radšej spoilerovať. Z hľadiska trilerovej schémy tu nič nové nenájdeme, čiže pôjde skôr o to, nakoľko vás uhranú herci a dostane atmosféra. V tomto smere som bol skôr sklamaný, herci síce hrajú skvele, ale nepociťoval som k nim žiadne emócie a tak ústrednej rodinke ani obzvlášť neprial happy end, ak nerátam samozrejme výrazné antipatie voči Holanďanovi, to bol vážne nechutný chlap. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Dve rodiny sa stretávajú počas letnej dovolenky v Taliansku a zostanú v kontakte aj naďalej. Rodina z Holandska pozve rodinu z Dánska na návštevu a oni sa rozhodnú vyraziť. V žiadnom prípade ale nepôjde o príjemný víkendový pobyt. - Keď som včera videl, že tomu kolega domirovec napálil plný počet, myslel som, že to bude príjemné nedelné potešenie, ale velmi ma to nezaujalo. Ano, atmosféru to má mrazivú a človek fakt netuší, čo sa z toho vykluje, ale keď príde záver, všetko, čo sa dovtedy vybudovalo, podla mňa vyšumelo do prázdna a film nevyjadril nič, čo ním zrejme režisér vyjadriť chcel. Možno by to fungovalo lepšie, keby to malo lepšie odprezentované charaktery a ich rodinné vzťahy, ako tomu bolo napríklad v Hereditary, ale tu ide proste len viac-menej neznáma rodinka na výlet, ktorý nedopadne dobre. Už ma tieto horory, kde sa viac ako hodinu nič nedeje a v poslednej pol hodine sa to tvorcovia snažia dobehnúť, prestávajú baviť. Našťastie Sidsel Siem Koch svojím hereckým prejavom načisto pripomína Toni Collette, takže aspoň za priemerné tri hviezdičky to musí byť. ()

Reklama

Dakken 

všetky recenzie používateľa

Neviem kvôli čomu má tento film vysoké hodnotenie. Strašná pič*vina. Film úplne postráda logiku a chovanie postáv je pre mňa záhadou. Uveriteľné? Ani náhodou. Herci nesympatickí, tupí a nikomu z nich ani nemôžete fandiť. Ak film postráda akúkoľvek logiku, stráca aj na kvalite. Uznávam, nikto z nás si to neprežil ale človek má istý pud sebazáchovy. Scény si pýtali aspoň náznak obrany svojej rodiny. Nechce sa mi veriť že sa ľudia v takejto situácii len tak “odovzdajú”. Pri prvých náznakoch psychopatie by som balil kufre aj s králikom a zabudol tú malú rozmaznanú mrchu spiacu vedľa cudzieho nahého muža. Čakal som že to aspoň finále zachráni, bohužiaľ. Možno je problém vo mňe, ale naozaj som tomu filmu neveril ani titulky. Ak to mala byť karikatúra dánskej rodiny a otca ktorý sa ani len nepokúsi ochrániť svoju rodinu tak to beriem. Možno to bol aj zámer. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Tak nevím. Povahové rozdíly jistě, ale ty kulturní, o kterých se zmiňuje perex i řada komentujících, ty jsem tu nějak nepostřehl. Ostatně z Dánska do Nizozemí je to kousek, takže čekat něco zásadního není na místě. V tomto ohledu se to klidně mohlo odehrávat výhradně v dánských kulisách. Ze samotného filmu jako takového jsem poněkud rozpačitý. Na jednu stranu jsou tu fajn herci a režii se daří budovat plíživé napětí s vrcholem v podobě sice poněkud samoúčelného, ale i tak příjemně drastického finále. Na druhou stranu si nemohu pomoc, ale dánská rodinka se chová občas až neskutečně idiotsky a i když několikrát balí kufry, tak nakonec nepochopitelně zůstávají. Navíc tvůrci zůstali dlužni motivaci, což je v posledních letech móda, za kterou bych většinu filmařů nejradši nakopal. Kouknout se na to dá, ale druhé Hereditary se nekoná ani náhodou. 50% ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Psychologické slow burn Hororové Drama nepatří mezí mé nejoblíbenější subžánry a i zde jsem s hodnocením váhal, ale došel jsem k závěru, že se jedná o povšimnutihodnou záležitost, která i přes pomalejší tempo dokáže vyvolat nekomfort a mráz v zádech. Příběh se zaměřuje na Dánskou rodinku, která dostane pozvání na návštěvu od svých nizozemských přátel, které potkali na dovolené, ale jak je zvykem nejde to dle vysněného plánu. Je to zajímavě vykonstruované, Holanďané jsou zde rozhodně divní, ale zároveň neevokují typické rysy psychopatů, které by divák v podobném ražení očekával, což mi přišlo docela netradiční. Dánský hlavní hrdina mi však byl svým chováním nesympatický ( herecký výkon taktéž žádná sláva), ale filmu se daří držet pozornost ikdyž se zde celý film nic moc extra neděje. Plyne pomalým tempem, atmosféra však houstne a psychický tlak se stupňuje. Finální akt je slušně úderný a nepříjemný ( slabší povahy možná budou film snášet těžce) a snaha šokovat se filmu rozhodně daří, byť opět né v přehnané míře, drží se reálných mantinelů a o to mrazivěji dokáže působit. Pro každého to nebude, někdo se bude nudou kousat, druhý depresemi neusne. Varování jsem dal. Příběh 3/5. Akce 2/5, Humor 1/5, Násilí 1/5, Zábavnost 3/5 Hudba 4/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 4/5, Herci 3/5. 7/10. ()

Galéria (37)

Reklama

Reklama