Reklama

Reklama

Gilbert Galvan Jr. (Josh Duhamel), šarmantný zločinec z povolania, utečie z michiganského väzenia a prekročí hranicu do kanadského Ontária, kde zmení identitu a vystupuje ako Robert Whiteman. Po tom, čo sa zamiluje do Andrey (Elisha Cuthbertová), ktorú nedokáže uživiť, začne vykrádať banky a zistí, že je v tom mimoriadne dobrý. Pod rúškom práce bezpečnostného analytika začne Robert lietať po celej krajine a vykrádať banky v niekoľkých mestách za deň, čím nakoniec upúta pozornosť polície aj celoštátnych spravodajských agentúr, ktoré ho pomenujú prezývkou Lietajúci bandita. Jeho povesť sa šíri po celej krajine a v rekordne krátkom čase sa stane celebritou, čo nahnevá neľútostného detektíva Johna Snydesa (Nestor Carbonell), ktorý sa rozhodne dopadnúť drzého lupiča všetkými prostriedkami. A nezastaví sa naozaj pred ničím... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (50)

YumiOkami 

všetky recenzie používateľa

tyhle životopisný retro snímky o zločincích naprosto miluju. a navíc je josh duhamel strašně sexy! — gilbert galvan jr. jde do vězení za podvody. po 6 měsících uteče a imigruje do kanady. zde započne nový život pod falešným jménem - robert whiteman. najde si ženu a s ní má dítě. robert ale nehodlá žít jako počestný občan a začne vykrádat banky. vždy se převleče za jiného člověka a se svými fikanými plány vykrade až 50 bank po celé kanadě. spojí se s prodejcem šperků a majitelem baru tommym a ten mu jako správný kámoš pomáhá s ilegálními eskapádami. všechno robertovi prochází do té doby, než se rozhodne vykrást obchod se šperky... — natočeno podle skutečných událostí. více info zde: https://www.historyvshollywood.com/reelfaces/bandit (srovnání film vs. skutečnost) || ❝𝐍𝐨 𝐨𝐧𝐞'𝐬 𝐛𝐨𝐫𝐧 𝐛𝐚𝐝. 𝐋𝐢𝐤𝐞 𝐚𝐧𝐲𝐭𝐡𝐢𝐧𝐠, 𝐢𝐭 𝐭𝐚𝐤𝐞𝐬 𝐩𝐫𝐚𝐜𝐭𝐢𝐜𝐞.❞ 🏦💸 ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

podobně jako Gentelman s pistolí další z těch filmů podle skutečné události, jehož "hrdinou" je zloduch, který to ale v jádru myslí dobře a je to dobrák od kosti. Tenokrát ho ztvárnil Josh Duhamel, což je sympaťák a tím pádem je poměrně sympaťák i jeho lupič rekordman (snad dodnes drží rekord v počtu přepadení bank a zlatnictví v Kanadě). Film každopádně nepřináší nic objevného. On je zloduch, pak pozná Elishu Cuthbert, díky níž se chce polepšit. Jenže pak zjistí že bude otec a tak aby zajistil rodinu začne zase přepadávat a nakonec skončí - velký spoiler - ve vězení.Vyloženě nuda to není, ale mít Bandita o půl hodiny méně, nic by se nestalo...55% ()

Reklama

borec999 

všetky recenzie používateľa

Názor za ktorý ma tu asi viacerí ukameňujú: Bandit sa mi páčil ešte o kúsok viac než podľa mňa značne preceňovaný Spielbergov Chyť ma ak to dokážeš. Príbeh podľa skutočnej udalosti, ktorý je až na neuverenie, fajn Mel Gibson a hlavne asi prvý krát charizmatický a kvalitne hrajúci Josh Duhamel v hlavnej úlohe. Samozrejme spracovaním to je béčko, ale osobne ma pri sledovaní nič nevyrušovalo a väčší budget asi ani nebol treba. Sympatická zločinecká jednohubka za slabšie 4*. 70% ()

Wally 

všetky recenzie používateľa

I když jsem na začátku postřehl hlášku 'vychází ze skutečnosti', tak jsem na to v průběhu této odlehčené gangsterky zapomněl a bilancování na závěr mne fakt proto lehce překvapilo... No nebudu lhát, pořád tomu moc nevěřím, že se něco takového ve skutečnosti dělo 😁 Jinak chvilkami mi bohorovost a suverenita hlavního hrdiny lezla na nervy...na druhou stranu bylo hrozně fajn zase vidět Elishu... Krásný průměr 👍 ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Taká B-čková krimi, lebo Kanada. Chápeme sa. Najviac ma sralo, prečo Duhamela (srdiečko) nedaboval Kempa ako v Kasíne, ale Milo Kráľ. Nevedel som si na to zvyknúť. A pár minút som rozmýšľal aj nad aktuálnou kariérou Gibsona, lebo vo zvláštnych projektoch ho stretávam. Pekne to plynie, má to svojský humor, podľa pravdivej udalosti a hlavne sa to nechce hrať na niečo viac. 3 z 5 ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (6)

  • Film sa natáčal v Thomasville, Valdosta, Tifton (Georgia, USA), Los Angeles (Kalifornia, USA) a Ottawe (Kanada) od mája do septembra 2021. (Arsenal83)
  • Nestor Carbonell (Snydes) si při natáčení natrhl achillovu šlachu, ale místo návratu zpět do Los Angeles, kde měl podstoupit operaci, se rozhodl zůstat a natočil všechny své scény. Při chůzi nosil speciálně upravenou obuv. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené