Reklama

Reklama

VOD (1)

Päť cudzincov cestuje v spoločne prenajatom karavane, aby sa dostali do spoločného cieľa. Keď padne noc, na ceste sa objaví mŕtve zviera a v snahe vyhnúť sa mu auto narazí do stromu. Keď ráno precitnú, ocitajú sa uprostred ničoho. Cesta, po ktorej išli, zmizla a okolo nich je len hustý les a malá čistinka. Čoskoro však odhalia, že toto miesto je spojené s hrozivým kultom a ich čaká boj na život a na smrť. (Arsenal83)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (111)

dubinak 

všetky recenzie používateľa

Tomu říkám Klasický špatný Hororový finále. Achjo, kéž by si tvůrci uvědomili, že na papíře to možná fungovat bude, nýbrž na kameře už trošku spíš jako pěst na oko. Do té doby než se rozklíčoval twist a vyjevila se ona pravda, to hrálo na super italskou atmosféru, herecky taky slušné (i když postavy dokázaly být občas otravné), vizuálně lahůdkové a hororově v podstatě taky. Až se člověk diví, že zrovna toto vzniklo pro Netflix. Ale vlastně se před koncem přestane divit, poněvadž to zase tak nějak hnusně zkomerčnělo jak já říkám a zkazilo to veškerou doposud vybudovanou slušnou snahu o přinejmenším velmi atmosférický italský kousek. ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

S tým zvratom to tvorcovia mysleli asi dobre, no zároveň tým pochovali celkom dobre budovanú atmosféru, čo zas až tak veľmi nedomysleli. Inak celkom obstojný folk horor, ktorý je síce predvídateľný jak sviňa a vrámci žánru (až na samotný "twist") nijak zvlásť originálny, no je natočený tak pútavo, že (skoro) ani chvíľu nenudí a občas vie byť aj solídne napínavý a nepríjemný. Horor roku to asi nebude, na to má až príliš slabé vyvrcholenie, ale určite nesklame a bez pochýb patrí k tomu lepšiemu, čo tento rok v hororovom žánri priniesol. ()

Reklama

Praxis 

všetky recenzie používateľa

To byl teda pořádnej bizár. První dvě třetiny filmu jsou prostě skvěle vygradovanou atmosférou o jedné sektě, která se vyžívá v krvavých jatkách. No a ta závěrečná třetina je prostě... ultimátní bizár, která totálně zparoduje tu hutnou atmošku předchozích 60 minut a převrátí ji naruby. Vůbec nevim, co si o tom mám myslet :-D 50% ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Bol som plný očakávania, keď sa jedna o horor z Talianskej produkcie a tú mam veľmi rád. Ale ako to už býva, že nemaj príliš veľké očakávania, aby si potom nebol sklamaný. A to je i môj prípad. Začína to ako pach krvi či hory majú oči, potom to pripomína filmy z uzatvoreného spoločenstva ako The Wicker Man alebo Midsommar . A sú tu odkaz na viacero znamych hororov. čo vzdy len uvítam. Vizuál je bravúrny, ako keby som pozeral taliansky horor z jeho najväčšej slávy. Kamera bola tiež úchvatná a herci ma vyložene nesrali, takže v tomto bolo všetko v pohode. I keď som tušil, kto je za tým pointa i zvrat má trocha prekvapili, bola zaujímavo originálna. Dosť dlho film necháva diváka na pochybách, lebo plynie dosť nejasne a preto tá koncovka bola vynaliezavá. To boli všetko pozitíva a mám len jedno negatívum, zato je, ale podstatné. Film ubieha neskutočné pomaly, chce si pritom budovať atmosféru, ktorá sa mu, ale nedarí vobec naplniť, tak ako by mal. A nielenže atmosféra je tu slabá, nato, že je tu parádny vizual, ale aj krvavosťou sa veľmi šetrilo. Ani by mi to tak nevadilo, keby sa to sem tak veľmi nepýtalo. Je tu niekoľko zaujímavých momentov, ako vyrezanie oči či kovová maska zabodnutá do hlavy. Ale i keď to pekne znie, všetko podstatné sa deje mimo zaber, takže divák si to môže už len domyslieť. Jediná scéna, ktorá u mna rezonovala bola tá, kde bolo odstrelene to dievča. Takých tu malo byt, ale viacej. Ten koniec, keď holčina išla po pláži a udivení ľudia sa na nič ine nezmohli, len ju natáčali na telefón, to bolo celkom trápne. No nič, čakal som o niečo väčšiu divočinu. Takže. len za silne 3* a to som celkom myslel, že by sa mohlo jednať i o 5* záležitosť, čo, ale nemal šancu naplniť. ()

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Přestože film odkazoval na celou řadu již natočených hororů a různé věci si z nich propůjčoval,  Klasický horor pro mě byl stále velkým překvapením. Děj byl dosti dobrý a já už od začátku pomalu hádal o jaký druh hororu asi půjde. Nápověd tu bylo mnoho, ale zvrat na závěr jsem tedy opravdu neočekával. Následná msta, která je pro Matildu (hvězdu hororu Revenge) již natolik typická, byla pro diváka na pohled velice uspokojivá a já tak dokonce na chvíli váhal, neudělím-li pět hvězd. Závěr mi ještě naservíroval poslední překvapení, ale to už jsem příliš neuvítal a celý film to ukončilo ,,pouze" důstojně. Kdyby však namísto finálních 5-10 minut došlo k dalšímu střetu se zaporáky, pravděpodobně bych udělil i plný počet. Nutno však říci, že i takhle jsem stále velmi spokojen. 80% ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (2)

  • Film byl natočen v Římě a v Lese stínů (Foresta Umbra) v národním parku Gargano. (ČSFD)
  • Při hromadné hostině si lze všimnout, jak většina strávníků pouze předstírá, že jí a pije. (Maraboy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené