Reklama

Reklama

Keď rodina Griswoldovcov nečakane vyhrá v televíznej súťaži zájazd do Európy, rozhodnú sa odcestovať. A to aj napriek nesúhlasu detí, ktoré spoločne s mamou navrhujú, aby cestovali iba rodičia. Do Európy sa však premiestni celá rodina, pričom plánujú navštíviť Londýn, Francúzsko, Nemecko i Taliansko. Lenže Griswoldovci by neboli Griswoldovcami, keby sa niečo odohralo bez komplikácií. V Londýne sa otec Clark (Chevy Chase) nedokáže prispôsobiť jazde na ľavej strane, takže spôsobí niekoľko kolízií. V Nemecku navštívia nesprávnych príbuzných, v Paríži - meste milencov - sa zjavne preberú k životu Rustyho (Jason Lively) hormóny, a jeho sestre Audrey (Dana Hill) nekonečne chýba frajer Jack (William Zabka), ktorému sa snaží v každej nestráženej chvíli telefonovať. V Ríme napokon natrafia na erotický plagát mamy Ellen (Beverly D'Angelo), ktorý vznikol z videonahrávky, ktorú rodine Griswoldovcov ukradli aj s kamerou v Paríži. Ellen sa rozzúri, deti majú historických pamiatok tiež plné zuby, takže rodina sa rozchádza a každý si ide svojou cestou. Až kým zlodeji neunesú Ellen... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (165)

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Charles Fox: 1. Pig in a Poke (0:49) - Danny Gould 2. Holiday Road (2:13) - Lindsey Buckingham 3. Hey, Big Spender (1:20) - Beverly DeAngelo 4. Some Like It Hot (5:06) - The Power Station 5. The Hills Are Alive With the Sounds of the Griswalds (1:06) - Cast of 'European Vacation' 6. Problèmes d'Amour (6:49) - Alexander Robotnick 7. Ça Plane Pour Moi (3:02) - Plastic Bertrand 8. Town Called Malice (2:56) - The Jam 9. New Looks (2:14) - Dr. John 10. Back in America (3:01) - Network ()

Nataniel73 

všetky recenzie používateľa

Celkom podarená komédia o jednej mimoriadne nesympatickej rodine. Film je viac menej po celý čas vtipný a absurdných scénok je neúrekom. Páčili sa mi najmä scénky v Paríži s miestnym čašníkom, zámena izieb v Londýne a hromadná bitka v Nemecku spolu s návštevou cudzích ľudí. Poznám však aj omnoho lepšie a inteligentnejšie natočené rodinné komédie (napr. Sám doma, Simpsonovci, Bohovia sa museli zblázniť). Humor v týchto filmoch mi je proste bližší. Za mňa 55% ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Já si nemůžu pomoct, ale ta rodina je tak debilní a nefunkční, že nechápu, jak mohou vůbec fungovat. Já vím, že je to hlavně sranda, nebo teda by to hlavně měla být sranda, ale mě jsou tak protivní, že už se na ně ani nemůžu koukat. Sem tam to opravdu zachraňuje dobrý vtip, ale postavy už to pro mě až příliš zabíjejí. ()

PALINO 

všetky recenzie používateľa

Rodinka Griswaldovcov vyráža opäť na dovolenku, tentokrát do Európy, takže nie je núdza o množstvo vtipných momentov. V porovnaní s prvým dielom dosahuje tento približne rovnakých kvalít a aj počet vtipných scénok je na tom približne rovnako. Prázdniny v Európe majú len tú nevýhodu, že je to už po druhýkrát. Škoda len, že sme niekde v Európe nenarazili na vtipného Randyho Quaida. ()

jesus666 

všetky recenzie používateľa

Pokračovanie dobrodružstiev Griswaldovcov. Trochu mi tu chýba Randy Quaid, ale Eric Idle (ako večná obeť Griswaldovcov) mi ho dokonale vynahradil. Nechcem sa dotknúť amerických turistov, ale tento film by mali premietať na zaoceánskych linkách amerických aeroliniek, aby "amíci" videli, ako sa väčšinou v zahraničí správajú. Aj keď neviem či by to pochopili :) ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (19)

  • Chevy Chase (Clark Griswold) má na sobě ve filmu mikinu s logem Walley World, což je fiktivní americký zábavní park, do kterého rodina podnikala cestu v prvním díle této série. (ChandlerBing)
  • Doslovný preklad talianskeho bilboardu, na ktorom sa nachádza polonahá Ellen (Beverly D'Angelo), je "Dáma v sprche". (m.a.t.o.)
  • Filmovanie prebiehalo v mestách Chicago, Londýn, Paríž a Rím. (dyfur)

Reklama

Reklama