Reklama

Reklama

Edifis, kráľovnin architekt dostane úlohu od Kleopatry aby postavil v Egypte Cézarovi palác do troch mesiacov. Aby to však stihol ,bude potrebovať pomoc. Preto sa vydá do Galska ,aby tu našiel miestneho druida a priateľa Panoramixa. Ten sa vydá do Egypta spolu s Asterixom, Obelixom a psíkom Idefixom aby pomohli Edifovi úlohu splniť. (STV)

(viac)

Recenzie (156)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tak tohohle filmu se chopili primo Goscinny a Uderzo a ze by to melo nejakej velkej prinos se moc rict neda. Ze zacatku je to totiz takovy divny az nudny, nastesti po nejakejch 20 minutach se to rozjede a pak zacne ta spravna zabava. Navic tu je i par muzikalovejch cisel a krome toho s Kleopatrou ve vane jsou paradni. Ze zacatku me to sice nastvalo, ale pak jsem se dobre bavil. ()

zdeny99 

všetky recenzie používateľa

Asterix a Obelix v čele s Panoramixem staví raketovou rychlostí palác pro Kleopatru (tedy pro Césara) pomocí kouzelného lektvaru. Ale před tím postaví ještě jen tak namátkou pyramidu za nějakých deset vteřin. Takže žádní mimozemšťané, ale Asterix, Obelix a Panoramix postavili pyramidy. A už víme i jak. :-) [9986. hodnocení, 140. komentář, 83%, 714. nejlepší film] ()

Reklama

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

V svojom druhom animovanom dobrodružstve Asterix a Obelix dosiahli tú správne vyváženú zmes zábavy. Príbeh stávky Kleopatry a Cézara je síce zobrazený miestami ťarbavou kresbou, ktorá má však svoj šmrnc a punc originality. Podobne vtipy z príbehu plynú nenásilne a aj piesne do neho zapadajú. Či už je to útek z pyramídy, z väzenia, Cézarov špeh či útok Rimanov na stavbu, všade sa darí udržať správnu mieru a neskĺznuť do grotesky. Pri Jupiterovi, Merkúrovi, Tutatisovi, Bélénosovi, Belisamovi či Osirisovi. Ako bonus záver priamo odkazuje na komiks. ()

mortak 

všetky recenzie používateľa

Jak říká papoušek: pořád ty stejné triky. Jenže fungují na jedničku a jsou podpořeny satirou na pracovněprávní vztahy ve Francii (ti Egypťané jsou blázni) - zajímavé, že ani po letech reformování, ani po zvolení Sarka se dodnes nic nezměnilo. Jen to zobrazení Kleopatry není politicky korektní - ty ženské stereotypy! Ex - ministryni Džamile S. by z něho naskakovala husí kůže. ()

AnniqueCh 

všetky recenzie používateľa

Dětský animovaný seriál podle legendárních  komiksů  Francouzského spisovatele René Goscinny od něhož pochází také pro mně  oblíbenější Mikulášovy patálie, když vidíte podle svého oblíbence natočené filmy nebo seriály chcete jistě vidět další filmy nebo seriály podle něj. Musím říct že ani tentokrát mně tohle zpracování legendárních filmů podle legendárních komiksových předloh nezklamalo,  vždyť také vznikli v době kdy vznikali kvalitní umělecké záležitosti, tím spíš by mně mohli zklamat dnešní zpracování, a k tomu všemu ta průvodní hudba a náš prvotřídní Český dabing to prostě nemůže mít člověk nerad. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama