Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lady Guinevere (Julia Ormond) cestuje do Camelotu, aby sa stala manželkou hrdého kráľa Artuša (Sean Connery) - týmto sobášom totiž zaistí svojmu kráľovstvu ochranu pred agresívnymi vpádmi svojho suseda, princa Malaganta (Ben Cross). Ten sa samozrejme len tak ľahko nevzdáva - chystá sa ju ešte počas jej cesty prepadnúť! Našťastie je však práve nablízku chrabrý rytier Lancelot (Richard Gere), ktorý krásnej dáme v ťažkostiach rád pomôže – a nie naposledy! Keď sa totiž zákernému Malagantovi podarí krásnu Guinevere uniesť, je to práve Lancelot, ktorý ju zo zajatia vyslobodí! Spoločne prežité ťažké chvíľky oboch mladých ľudí naveky spoja – a hoci Lancelot sľúbi Guinevere večnú lásku, mladá kráľovná nechce a nedokáže podviesť svojho manžela, ktorému prisahala vernosť. No stačí jediný bozk na rozlúčku a kráľ si situáciu nesprávne vysvetlí... Jediným ako-tak dôstojným východiskom z nej ostáva už len súboj na život a na smrť... (TV Doma)

(viac)

Recenzie (323)

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Legenda o Artušovi zase trošku jinak. Tentokrát pohádka pro starší se skvělým Seanem Connerym, mladým a (pro někoho viď. mami) hezkým Gerem a jemnou Julii Ormond. Ve výsledku však žádný úžas a obdiv. Je to škoda, potenciál tu byl, ale jak to bývá jednoduchá myšlenka se prostě nezakryje slabým scénářem ani sebe hvězdnějším obsazením. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Tak prostý film, tak bežná téma a tak skvelé stvárnenie, že sa svojho hodnotenia nebojím a ani zaň nehanbím. Veľmi metaforické, plné posolstiev, veľkých príhovorov a dialógov s nádherným odkazom spoločenstva okrúhleho stola. Popravde o dobrých úmysloch tých ľudí v minulosti mám pochybnosti, najmä aj takýchto vecí v súčasnosti, ale film bol o tom dobrom, až priam naivne krásnom dobre. Záver dal len fantastickú bodku za filmom, ktorý som si užil. Veľké historické dobrodružstvo plné lásky, ale aj viery a nádeje, poslušnosti a plnenia povinnosti najmä voči svetu. ()

Reklama

Shit 

všetky recenzie používateľa

Neni to úplně typicky podanej příběh o Artušovi a Lancelotovi, Zucker si s tim tak trochu dělal co chtěl, ale všechno to zachraňuje hlavní trojice Gere, Connery a Ormond, hlavně Gere a Connery jsou skvělý a Ben Cross se zase skvěle hodí na svojí zápornou roli.Ani nevim proč, ale tenhle film mam fakt rád a nějaký ty mušky co film má mi nějak zásadně nevadí ()

Vojcl 

všetky recenzie používateľa

Snad nejhorší zpracování artušovské legendy, které jsem kdy viděl. Scénárista úplně překopal notoricky známý příběh.. Richard Gere mě v hlavní roli velice zklamal!!! Režie také za moc nestojí a nejvíc mi vadilo, že v ději byla naprosto opomenuta mýtická část příběhu. Kdo jste se těšil na Merlina a Morgianu, tak se nedočkáte.. Pořádný filmový průšvih zachraňuje snad jen jako vždy dobrý Sean Connery a akční scény.. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Jerry Zucker se pustil do historického eposu a dopadlo to slabě. Chybí zde vše, co má správný historický film mít. Souboje jsou nezvládnuté, bitky až trapné, a na to nejsem zvyklý. Zucker prostě na tohle nemá. Není divu, že Richard Gere působí dojmem, že se zde ocitl omylem, Julia Ormond ničím neoslní, a tak hereckou čest zachránil charismatický Sean Connery. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (22)

  • Mel Gibson byl v jednu chvíli s tímto projektem spojován, ale nakonec dal přednost filmu Statečné srdce (1995), který režíroval a hrál v něm hlavní roli. (HappySmile)
  • Richard Gere bol všeobecne vnímaný ako príliš starý a príliš očividne Američanom na to, aby hral francúzskeho rytiera Lancelota a tiež celkovo sa zdal nepresvedčivý v historickom akčnom filme. (Arsenal83)

Reklama

Reklama