Reklama

Reklama

Zakliata jaskyňa

  • Česko Zakletá jeskyně (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pôvodná slovenská rozprávka Zakliata jaskyňa prenesie divákov do čias mýtov a legiend. Hlboko v kráľovskom lese bola jaskyňa, ktorá po stáročia ľuďom poskytovala obživu a kráľovstvu prinášala blahobyt. Jedného dňa našiel solivar Buchwald vstup do jaskyne zapečatený. Tam, kde kedysi boli dvere, je zrazu holá skala. Režisérka Mariana Čengel Solčanská rozpráva prostredníctvom ústrednej ženskej postavy príbeh o nádeji, ale aj o ľudskej chamtivosti. Odvážna Ada, dcéra Buchwalda, musí nájsť stratenú sestru a vyslobodiť neprávom väzneného otca. Zatiaľ čo Ada bojuje o rodinu, bratia Zach a Cyril súperia o to, kto z nich zasadne na kráľovský trón. No víťazom nie je ani jeden. Kráľovnou sa stáva ich macocha Berta, ktorej jedinou túžbou je nájsť cestu do jaskyne. Hlboko v tmavých chodbách sú ukryté rubíny. A tie musí mať. Za každú cenu. Podarí sa jej ich získať? Nájde Ada stratenú sestru a kto je skutočný kráľ? Dobrodružná rozprávka plná napätia vtiahne diváka do sveta tajuplnej jaskyne až sa mu nebude chcieť drať na povrch. (Garfield Film)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (135)

ChrisBa 

všetky recenzie používateľa

Nemuselo to byť tak zlé, nebyť zlého obsadenia a katastrofálnych hereckých výkonov, ktorým "kraľuje" Martina Zábranská.. Snáď v iných filmoch hrá lepšie, pretože tu tak ťažko prehráva, že po tomto výkone si hovorím, že to by som rovno herca mohol robiť aj ja.. princovia takisto neexcelujú.. a práve kvôli tomu je to celé akési málo sympatické, čo je u rozprávok dosť problém.. škoda.. ďalšia z roprávok, ktoré upadnú do zabudnutia... ()

Skuby47 

všetky recenzie používateľa

Velmi ponurá téměř hororová pohádka s řadou nesympatických herců. Žádná z postav nebyla vyloženě kladná, aby si ji dítě mohlo oblíbit. Také do žánru nic nového nepřinesla, byla to jen směsice různých, notoricky známých příběhů. V pohádkách se možná nic moc nového už vymyslet nedá, ale okořenit příběh humorem, příjemnými herci a krásným prostředím by snad neměl být problém. ()

Reklama

Bozvav 

všetky recenzie používateľa

Nádherné scenérie a jímavá hudba v jinak docela zmatené pohádce. Celkem jednoduchý příběh, který se ovšem odvíjí způsobem zcela postrádajícím nějakou logiku, či smysluplný děj. Herci v pohodě, byť nikdo neměl tak výraznou roli, aby mne nějak více oslovila. Celé to tak nějak klouže po povrchu, je to takové nedovařené, nicméně lepší, než to, co v posledních letech vyprodukovala většina ostatních. Za mne 55%. ()

Wyrdas 

všetky recenzie používateľa

Taková pohádka z pohádek. Vidíme zde mnoho předloh, ale téměř nic autentického. Trošku mě mrzela postava královny. Táňu si vždy spojím s nějakou sexy charismatickou postavou. Ale tady byla v roli téměř až staré, zahalené královny - která sic měla šanci se pořádně prosadit a ukázat, ale scénář ji to jak vidno neumožnil. Škoda toho nevyužitého potenciálu. Krom různých klišé vlastně Zakletá jeskyně nepřinesla nic nového a je to škoda. Přesto možná i trošku z lásky ke Slovensku dávám za tři - s hrubou solí. ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

V rámci slovenskej filmovej “rozprávky” je to nesmierne svieže, ale autorkin scenár pôsobí dojmom, že by radšej robila ozajstný historický film, resp. realistické fantasy. Rozprávkových prvkov je tu pomenej a z pohľadu tohto žánru je to vlastne taká modernejšia prerábka SOLI NAD ZLATO, kde úlohu vládcu podzemia preberá samotná jaskyňa oplývajúca soľou aj drahokamami, ako symbol bohatstva a prosperity, o ktoré kráľovstvo vinou zlej vlády prichádza. Poteší kvalitne zvládnutá remeselná stránka vrátane lokácií a množstvo slušne zahratých postáv, ale ich motivácie a náhle premeny charakterov vo viac-menej realisticky podanom príbehu zlyhávajú, čo sa týka predovšetkým oboch princov a ich opakovaného nepochopiteľného konania. Väčšina ostatných postáv sa tam zjaví a budí prísľub či zdanie rozvetvených línií prepracovaného príbehu, aby sa napokon ukázala iba tradičná rozprávková báchorka, v ktorej ten ostatok zostáva iba ako kulisa. ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (10)

  • Natáčelo se i v osadě Stankovany – Podšíp. (tomas_j)
  • Náročnými kousky, které museli především princové zvládnout, byly záběry historického šermu, cval na koních, pád do propasti a slaňování. V případě, kdy byl potřebný odborný dohled, byl připravený svou pomocnou rukou zkušený horský záchranář Pavol Jackovič z Popradu. (SONY_)
  • Původně si v pohádce měl zahrát maďarský vlk. Ten však předtím natáčel jiný projekt na Sibiři a majitelé museli jít po návratu do povinné karantény. Tvůrci Zakleté jeskyně nemohli čekat a našli jiné zvíře v Čechách. Nakonec na natáčení přijelo šest vlků kvůli nutnosti jejich střídání při opakování jednotlivých záběrů. (SONY_)

Súvisiace novinky

62. ročník Zlín Film Festivalu je za dveřmi

62. ročník Zlín Film Festivalu je za dveřmi

18.05.2022

Největší a nejstarší festival filmů pro děti a mládež na světě se vrací do původního termínu. Odstartuje již 26. května ve Zlíně zahájí jej světová premiéra celovečerního animovaného snímku Cesta do… (viac)

Reklama

Reklama