Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z najkrajších filmov o dospievaní, aký ste kedy videli. Režisér George Clooney (dvojnásobný držiteľ Oscara) nakrútil príbeh o snahe začínajúceho spisovateľa (Tye Sheridan) naplniť svoje romantické a profesionálne ideály. Na barovej stoličke svojho sympatického strýka Charlieho (Ben Affleck), ktorý zastupuje jeho neprítomného otca, šikovný chlapec JR spoznáva úskalia dospievania a množstvo štamgastov a ďalších postáv Long Islandu. (HBO Max)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (79)

elanius 

všetky recenzie používateľa

(81/2022) / Krásny, jemný, malý rodinný filmík v ktorom je všetko umne nadávkované. Film nejde dejovo do žiadneho extrému, je príjemne pomalý a predvídateľný. Priznávam, mám to takto rád a George Clooney mi vyslovene polahodil. Kto by povedal, že Ben Affleck dokáže podať takýto parádny a celkom specifický výkon, skvelá voľba. Presne týmto smerom by mali ísť streamovacie spoločnosti, kvalita xa rozumný peniaz. (8/10) ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Klobúk dole pred Georgeom Clooneym za tento film. Jeho posledné 2 režijné projekty ma veľmi nenadchli, no v prípade "The Tender Bar" si myslím, že si konečne našiel projekt, ktorý sa mu podarilo spracovať presne tak, ako bolo treba. Film v jadre asi nemá úplne originálny alebo veľmi kreatívny príbeh. Keby sme si to zobrali na drobné, tak je to v podstate len film o dospievaní jedného chalana, ktorý vyrastal bez otca. No sú 3 veci, ktoré robia tento film vynikajúcim. Postavy, spracovanie a atmosféra. Všetky postavy v tomto filme sú podľa mňa skvelé. No najlepší je tu asi strýko Charlie v podaní Bena Afflecka. V tejto role bol absolútne pefektný. Tye Sheridan sa opäť ukazuje ako šikovný herec a rovnako oceňujem aj prítomnosť Lily Rabe a Christophera Lloyda. Film je podľa mňa veľmi príjemný a človeka naplní pozitívnou energiou. V tom mi vyhovuje asi absolútne najviac. Každá momentka je dobre zachytená a má v sebe veľkú dávku srdca. Neviem čo by som filmu nejako vysoko vytkol. Jednoducho skvelý film, ktorý človeka naplní veľkou dávkou pozitívnej energie. Hodnotenie: A ()

Reklama

hroubek 

všetky recenzie používateľa

Hodně sympatický feel good film. Něžný bar je pohodový a příjemný film s dobrou atmosférou a fajn soundtrackem. Režisér George Clooney odvádí velmi dobrou práci. Více, než na nějakou převratnou filmařinu se sazí na práci s postavami a vyprávění o tom, jak se chlapce stává muž, a co je v životě důležité. A tohle se Clooneymu povedlo natočit dost dobře a uvěřitelně. Jeho civilní režie se k tomuto příběhu hodně hodí a navíc si Clooney sehnal velmi přesné obsazení. Vím to už několik let, že je Ben Affleck výborný herec a jsem rád, že zde to uvidí další lidé. Affleck má skvěle napsanou postavu a zahrál jí parádně a je radost na něho koukat a poslouchat jeho pravdivé moudra. Skoro každý by chtěl mít takového strejdu. Tye Sheridan je sympaťák a umí hrát a pokud bude dostávat dobré role jako má tady, tak se v Hollywoodu neztratí. Lily Rabe znám převážně ze série American Horror Story a musím říci, že pro mě bylo opravdu osvěžující jí vidět hrát trochu jiným způsobem. Daniel Ranieri je hodně šikovný a snad se mu povede se prosadit, jelikož talent na to má. Velkou radost mi udělal Christopher Lloyd, který i na menší prostoru dokazuje, že je pan herec. Jak už jsem psal, film má pohodovou atmosféru, nikam se nespěchá a celé to hezky plyne. Něžný bar je moc fajn feel good film, který sice nepřináší nic nového, ale díky přesnému obsazení je radost na něj koukat. ()

Borrtex 

všetky recenzie používateľa

Přirozená a všestranně inspirující tvůrčí procházka po cestě za americkým snem. Příběh originálně soustředěný více na dobové pozadí sedmdesátek a na typicky jednoduchý a přitom srdce naplňující životní styl jedné prosté americké rodinky. V jednoduchosti je zkrátka síla. Hold doors, be good to your mother, have some stashies in your wallet, and own a fucking car. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

George Clooney nakrútil typické americké "chcípácké" indie, čiže buď berte, alebo nechajte byť. Ak ste kedysi vyrastali na Americkom nezávislom léte na verejnoprávke, tak si The Tender Bar dosýta vychutnáte a nemusíte ho hodnotiť ani nijako vysokým hodnotením. Spomienková záležitosť, ktorá má najväčší význam predovšetkým pre autora predlohy a pána režiséra, ten si určite uvedomoval, že nekrúti film kvôli zárobku. Nakoniec je to film o opúšťaní ľudí (a života), ktorí vás nejakým spôsobom, či už pozitívnym, alebo negatívnym, alebo aj tak aj tak, ovplyvnili. I keď sa hovorí najmä o Affleckovom výkone, Tye je taký sympaťák, že za mňa je to najmä jeho film. "Phil, have you ever had a sex in Volvo?" 70% ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (14)

  • Väčšina prvých scén sa odohráva v roku 1973. V jednej scéne starý otec (Christopher Lloyd) spieva televíznu reklamnú znelku na cigarety, konkrétne značky Winston. Reklamy na cigarety boli od roku 1971 v televízii zakázané. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

20.03.2022

Legendární herec Christopher Lloyd (Návrat do budoucnost, Addamsova rodina) si na stará kolena řekl, že na odchod do důchodu je v 83 letech ještě brzo, a tak fanouškům (a jistě i vnoučatům) dělá… (viac)

George Clooney není na prodej

George Clooney není na prodej

04.12.2021

Hollywoodské hvězdy často více než na filmech vydělávají v reklamě - kolikrát jste v poslední době viděli George Clooneyho ve filmu a kolikrát jen pít Nespresso? Jedna firma ale zjistila, že slavnou… (viac)

Reklama

Reklama