Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z najkrajších filmov o dospievaní, aký ste kedy videli. Režisér George Clooney (dvojnásobný držiteľ Oscara) nakrútil príbeh o snahe začínajúceho spisovateľa (Tye Sheridan) naplniť svoje romantické a profesionálne ideály. Na barovej stoličke svojho sympatického strýka Charlieho (Ben Affleck), ktorý zastupuje jeho neprítomného otca, šikovný chlapec JR spoznáva úskalia dospievania a množstvo štamgastov a ďalších postáv Long Islandu. (HBO Max)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (79)

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

hodně příjemné coming of age indie retro,ve kterém se vlastně nic zásadně dramatického neděje,ale od samého začátku dokáže pohltit svojí příjemnou atmosférou,díky které bych chtěl okamžitě žít v Americe sedmdesátých let.Hodně nahoru to táhne obsazení,jemuž vévodí (trochu překvapivě) Ben Affleck,pro nějž je to nejlepší role za poslední roky a takového strejdu by bral z (a)fleku každý.Pro Clooneyho - režiséra zatím - z mého pohledu - jeho nejlepší kousek (neviděl sem jeho první dva režijní počiny)...80% ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

George Clooney nakrútil typické americké "chcípácké" indie, čiže buď berte, alebo nechajte byť. Ak ste kedysi vyrastali na Americkom nezávislom léte na verejnoprávke, tak si The Tender Bar dosýta vychutnáte a nemusíte ho hodnotiť ani nijako vysokým hodnotením. Spomienková záležitosť, ktorá má najväčší význam predovšetkým pre autora predlohy a pána režiséra, ten si určite uvedomoval, že nekrúti film kvôli zárobku. Nakoniec je to film o opúšťaní ľudí (a života), ktorí vás nejakým spôsobom, či už pozitívnym, alebo negatívnym, alebo aj tak aj tak, ovplyvnili. I keď sa hovorí najmä o Affleckovom výkone, Tye je taký sympaťák, že za mňa je to najmä jeho film. "Phil, have you ever had a sex in Volvo?" 70% ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Takový ten film, ve kterém vlastně není vůbec nic špatně. Jenže v něm taky nic extra, aby jej člověk dokázal více ocenit. Zkrátka takových pohodových filmů vznikají každý rok mraky. George Clooney si evidentně zavzpomínal na své dětství a dospívání. Zřejmě měl nějakého moc fajn strýčka. Ben Affleck vskutku trousí sympatické moudra.... 60% ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Námet je strašne obohratý. Proste ďalšie sfilmované memoáre nejakého spisovateľa v ktorých sledujeme jak vyrastal. Samozrejme nesmie chýbať chudoba, zlé vzťahy s niektorým z rodičov atď, atď. Napriek všednosti je príbeh týchto filmov zaujímavý, ale je často podaný strašne nezáživne. To nie je tento prípad. Prvá polovica v ktorej sledujeme hlavného hrdinu v mladšom veku, je neskutočne svižná a aj tie prvoplánovo nepríjemné scény sú podané s nadhľadom a celkom rýchlo odbité. Čo myslím ako klad, lebo sa to zbytočne nekonečne nenaťahuje. V druhej polovici, keď sa hlavný hrdina dostane na univerzitu, tempo spomalí a príliš to začne prešľapovať na mieste ohľadom otravnej romantickej línie. Popritom som rozmýšľal aká bude teda hlavná pointa, ktorou to uzavrú. Prekvapivo tá, že hlavnému hrdinovi konečne dôjde kto je jeho "skutočným" otcom. Pritom divák to vedel prakticky od začiatku. Ale dobre, každý hlavný hrdina nemusí byť nejaký veľký mysliteľ. Celkovo je teda film za tri hviezdičky, ale štvrtú si film rozhodne zaslúži za Affleckovu postavu skvelého strýka, ktorý celý film hlavnému hrdinovi radí a postupne sa stane hrdinovým skutočným veď viete kým. Tak dobrú, sympatickú, pohodovú úlohu, ktorú si celý čas evidentne užíva, Affleck už dávno nemal. 7/10. ()

DJ_bart 

všetky recenzie používateľa

Co jinýho čekat od feel-good coming of age retro melodramatu pod režijní taktovkou George Clooneyho, než feel-good coming of age retro melodrama pod režijní taktovkou George Clooneyho? Christopher Lloyd si celej film krade pro sebe, no a Ben Affleck by se měl vykašlat na herectví a začít pracovat jako barman. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (14)

  • Ron Livingston, ktorý vo filme vystupoval ako rozprávač (dospelý J.R.), odišiel na Yale, rovnako ako J. R. Moehringer. (Pat.Ko)
  • Na konci filmu, keď JR (Tye Sheridan) nastupuje do Cadillacu, nálepky na čelnom skle sú modré, o pár minút neskôr, keď jazdí po diaľnici, nálepky sú červeno-biele. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

20.03.2022

Legendární herec Christopher Lloyd (Návrat do budoucnost, Addamsova rodina) si na stará kolena řekl, že na odchod do důchodu je v 83 letech ještě brzo, a tak fanouškům (a jistě i vnoučatům) dělá… (viac)

George Clooney není na prodej

George Clooney není na prodej

04.12.2021

Hollywoodské hvězdy často více než na filmech vydělávají v reklamě - kolikrát jste v poslední době viděli George Clooneyho ve filmu a kolikrát jen pít Nespresso? Jedna firma ale zjistila, že slavnou… (viac)

Reklama

Reklama