Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Systémový inžinier firmy FedEx Chuck Noland (Tom Hanks) má svoj osobný a pracovný život rozvrhnutý doslova na minúty - a jeho večne uponáhľaná profesia ho často nečakane odvádza ďaleko od milovanej Kelly Frearsovej (Helen Hunt), ktorú by si raz rád vzal za manželku. Chuckov hektický životný štýl sa dramaticky zmení, keď sa lietadlo, ktorým na Štedrý deň cestuje z USA do Ázie (ako inak, opäť raz za prácou), dostane do búrky a následne sa zrúti do Pacifického oceánu! Chuck katastrofu síce prežije, ocitne sa však na najodľahlejšom a najosamelejšom mieste, aké si kedy vedel predstaviť – na opustenom ostrove! Zbavený „barličiek" civilizácie i vnútorného pocitu večnej časovej tiesne zisťuje, že k tomu, aby si uchránil holý život si najprv musí zaistiť vodu, jedlo a aspoň provizórne útočisko. Keď prekoná i to, pochopí, že jeho najväčším nepriateľom v tomto exotickom vyhnanstve bude... Samota. Ale ako sa jej ubrániť a ako ju prekonať, keď nádej na záchranu je viac než mizivá? Hm... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (969)

kulyk 

všetky recenzie používateľa

Ale no - tak já to přznám. Tom Hanks je..........(trochu, někdy, někde).......dobrý herec. Uf. Ani to moc nebolelo. Slušná robinsonáda v malém vápně FedExu. Taky jsem se rozhodl pořídit si vlastního pana Wilsona. Je chápavý, neodmlouvá - jenom netuším, kam mu Tomík vydlabal ten správný, po dlouhodobé abstinenci uprostřed oušnu tolik nutný, otvor. Mě zatím balon vždycky trapně splaskne ()

Jossie 

všetky recenzie používateľa

Film, kde je prakticky celou dobu jeden herec a přesto ani chvilku nenudí, je prostě dobrý. S jakou dětinskou radostí jsem s napětím sledovala rozbalení každého balíčku a hádala, k čemu může Chuck ty zdánlivě zbytečné věci použít. Pan Wilson byl dokonalý a ten konec mi vrtá hlavou dodnes. Proboha co mohlo být v tom posledním balíčku? ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Film je popretkávaný krásnymi scénami drsného ostrova. Nie je núdza ani o dojímavé, citové scény. Jednou z nich je tá, keď sa Chuck snaží na provizórnom plavidle dostať preč z ostrova a odpláva mu jeho jediný priateľ Wilson. Táto scéna ma veľa krát dokázala rozplakať, ale zároveň som v tom momente úprimne držal Chuckovi palce, nech sa mu podarí zachrániť a nech už nikdy v živote neuzrie ten prekliaty ostrov. Film sa našťastie končí happyendom ale tu si ho Chuck plnou mierou zaslúži po toľkom utrpení, ktoré prežil na ostrove. Taktiež pre mňa nezabudnuteľná scéna je tá, keď sa Chuck vezie v aute pri pesničke od Kráľa Elvisa a zazrieť môžeme v aute aj novú loptu. Stroskotanec je krásny a poučný film, ktorý jednoznačne odporúčam každému pozrieť. ()

DJ Obelix 

všetky recenzie používateľa

Vyborna one-man show Toma Hankse, ktery zde podava jeden ze svych skvelych vykonu, za ktereho bych mu klidne pridelil 3. oscara, protoze - co si budeme namlouvat - cely film stoji a pada na nem (ovsem "pan Wilson" hraje take skvele :-D). PROC ale musel nakonec prijit tak hollywoodsky melancholicky konec? Kvuli nemu musim strhnout jednu hvezdu, chte nechte ()

monolog 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film se mi líbil, i když s Robinsonem Crusoe to nemá nic společnýho. Tady nic nevyrábí, nijak nezvyšuje kvalitu svýho života, protože nemá jak ani z čeho. Ale už jen kvůli výkonu Toma Hankse a způsobu financování filmu (začátek a konec zaplatil FedEx a to mezitím cvakl Wilson). Jinak Hanks jako workoholik je zatím nepřekonanej, takhle doufám nedopadnu. Já se vlastně se svou vrozenou leností ani nemusím bát. Námitky tu mám jen k tomu skoku "o čtyři roky později", já osobně bych se klidně i o hodinu dýl koukal na to, jak se s ostrovem sžívá. Ale rejža měl asi halt jiný názor. Ještě by mě zajímalo, co bylo v tom balíčku, kterej neotevřel. ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (65)

  • Scenárista William Broyles Jr. se rozhodl strávit týden na pláži a vše si zkusit sám - obstarával si jídlo i vodu. (M.B)
  • Keď sa Chuck (Tom Hanks) zbaví boľavého zubu, prezradí Wilsonovi, že sa jeho zubár z Memphisu volá Dr. James Spalding. V Nemecku sa názov zmenil na Dr. James Volley. V maďarskej verzii sa zubár nazýva Dr. James Speedo. (WalterIK7)
  • Tvorcovia sa so svojím zoznamom "zbytočných vecí", ktoré Chuck Noland (Tom Hanks) zachránil, obrátili na odborníkov v oblasti prežitia v prírode a spolu strávili čas nad tým, ako možno tieto veci využiť. (Greenpeacak)

Súvisiace novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (viac)

Očekávaná filmová událost – Rodinný film

Očekávaná filmová událost – Rodinný film

13.02.2016

Drama vypráví o manželích (Vanda Hybnerová a Karel Roden), kteří se vydávají na vysněnou plavbu do Karibiku a doma zanechají dvě nedospělé děti (Jenovéfa Boková a Daniel Kadlec). Nepřítomnost rodičů… (viac)

Reklama tisíckrát jinak

Reklama tisíckrát jinak

07.07.2006

Product placement znáte všichni, a nejvíce z našich filmů, kde se autorům prostě nějak nedaří jej přirozeně zakomponovat do děje. Ovšem v amerických filmech, jako i v některých jiných ohledech,… (viac)

Reklama

Reklama