Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ústřední zápletkou koprodukční česko-německé pohádky je kouzelná čepice, která svému majiteli splní jakékoli přání. Vzácný předmět objevil ve staré truhle sympatický čepičářův syn, ale jakmile vejde ve známost, chce ji za každou cenu získat krutý vévoda. Nezbytné ponaučení prozrazuje, že chamtivost se nevyplácí, ale negativně se odráží inscenační těžkopádnost. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (6)

  • Súčasťou rozprávkového bálu bola aj hostina. Jedlo na stoloch bolo pravé. Záber s hodovaním sa niekoľkokrát skúšal a herci sa ničoho nemohli dotknúť a predstierali, že jedia. (Raccoon.city)
  • Komparz v tomto filme stvárnili aj členovia folklórneho súboru Úsvit alebo divadelného súboru J.K. Tyla, ktorý mali kostymerňu vybudovanú priamo na lúke a vôbec nepoznal dej rozprávky, lebo sa im scenár vôbec nedostal do rúk. (Raccoon.city)
  • Film sa natáčal na hrade Pernštejn a taktiež na zámku v Českom Krumlove, konkrétne v maškarnom sále. (dyfur)
  • Ve filmu byl použit totožný valčík jako v dalším Zelenkově filmu RumplCimprCampr (1997), ačkoliv autor hudby je u obou filmů jiný. (JT19)
  • Z filmu byla cenzurou dodatečně vystřižena scéna, kde kořenářka radí Miloši Kopeckému: „Rozemnete si trochu černobýlu, to vás ochrání.“ V době promítání v kinech totiž došlo k jaderné katastrofě v Černobylu, takže všechny kopie z kin byly svezeny a inkriminované záběry vystřiženy. (Zany)
  • Pohádka se prodala do 27 států což je až neskutečné na to, že u nás tak populární není. (cariada)

Reklama

Reklama