Reklama

Reklama

Dieťa nikoho

(TV film)
  • Francúzsko L'Enfant de Personne (viac)
všetky plagáty

Obsahy(1)

Lyes bol brutálne vytrhnutý z milujúcej rodiny, ktorú mu vytvorila Emilie, náhradná matka, ktorá sa o neho starala, odkedy bol malé bábätko, a dúfala, že si ho raz adoptuje. Namiesto toho sa ocitá v emocionálne chladnom a násilnom prostredí detského domova, ktorý je súčasťou systému, v ktorom nemôžu byť prerušené väzby medzi dieťaťom a jeho biologickou matkou. Hoci sa o neho sama nedokáže postarať, odmieta dať súhlas na jeho adopciu, aj keď tak svojmu synovi škodí... Film bol nakrútený podľa autobiografickej knihy Lyesa Louffoka "V pekle domovov: Ja Lyes, nikoho dieťa", v ktorej popísal svoje traumatické detstvo. V súčasnosti sa rôznymi spôsobmi snaží zlepšiť situáciu nechcených a opustených detí vo Francúzsku. (RTVS)

(viac)

Recenzie (6)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

V krajine galského muezína to s detskými domovmi nebude asi med lízať. Mali by sa na vrchole demokracie vyprázdňovať a oni sa naopak plnia. Jednak kvôli úžasnej administratíve, ale aj kvôli tomu, že kultúrni obohacovači od Marrakeša až po Tripolis a od Djelfi až po Chartúm prídu do krajiny a šup ho do roboty na úrad práce a deti do decáku, lebo ja som psychicky chorý, čo je bežná diagnóza tých pováh výbušnejších pod vplyvom vesty zloženej z klincov a šrubiek. Zároveň sa dozvieme, že sedemnástky v decáku dávajú fajku za tri cigarety, takže len nízky plot delí chuťofkárov od francúzskeho Thajska a to ešte netušia, čo dostanú za 4 cigarety! Na druhej strane, trocha riziko, lebo sa tam nachádzajú aj pedofili juniori, zatiaľ v štádiu zácviku, ktorým nie je akákoľvek prdel cudzia. Inak film neprináša až také emócie, pretože to posledné, čo Lyesovi z Arábie prajete, je nejaké dobro. Necítite žiadnu ľútosť, pretože sa chová ako potomok súrodencov z osady a z hľadiska zloženia francúzskej populácie tých osadníkov je čoraz viac. Ale ako by správny liberál povedal - Hovoriť o budúcnosti ako o svetlej je rasizmus. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Ťažko povedať nakoľko jednotlivé zážitky odrážajú realitu avšak dá sa predpokladať že nie sú veľmi vzdialené realite aj na základe poznatkov z našich decákov, obzvlášť po poslednom útoku chovankýň na vychovávateľku či nočnej návštevy ktorú zažil určite nielen Lyes nielen vo Francúzsku...aspoň sa pár ľuďom zaslepeným vidinou dokonalého Západu otvorili oči, avšak či si takýto film mladá zdegenerácia pozrie je otázne. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Film plný nepochopenia a robenia chýb. A to na všetkých stranách. Lyes je pohadzovaný úradmi po všetkých nemožných miestach, aby po dlhých rokoch skončil tam, kde sám chce. Film niektoré veci nepodáva jasne, niečo preskakuje, ale určitými momentmi ma zaujal. –––– Mal som byť liekom pre moju mamu. ()

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

Francouzský sociální systém svlečený v tomto snímku do naha.Absurdita byla že se neustále roky rozhodovalo o předání do péče zpět matce,které neschopnost byla evidentní ,ale  celou dobu se s tím francouzský soudní systém "bavil"!A za ty roky Lyes pochytil v dětském domově víc špatného než toho co by mu pomohlo v dospělosti zařadit se do normálního života. ()

poet 

všetky recenzie používateľa

Dosť smutný príbeh o tom ako napriek tomu že sa o vas niekto chce starať štat si vás bude radšej pohadzovať po úradoch a detských domovoch... Zároveň pomerne aktuálna sonda do fungovnia detských domov ktorých hlavný podiel tvoria najmä deti migrantov zo severnej afriky o ktorých sa nemá kto postarať. ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Obstojný televízny film o zlyhaniach sociálneho systému opatery o deti bez rodičov. Lyesov príbeh je smutný a plný príkorí vytvárajúcich silné emocionálne napätia. Žiaľ lacná televízna produkcia ich neodkáže ani napriek celkom dobrým hereckým výkonom využiť. Dialógy sú občas prázdne alebo naopak premrštené a akú takú atmosféru sa podarí vytvoriť len v smutných scénach. 65% ()

Reklama

Reklama