Reklama

Reklama

Mairimašita! Iruma-kun

(seriál)
  • Japonsko 魔入りました! 入間くん (viac)
Trailer
Japonsko, (2019–2023), 25 h 58 min (Minutáž: 23–25 min)

Predloha:

Osamu Niši (komiks)

Kamera:

Hirojuki Čiba

Hrajú:

Čitose Morinaga, Šunsuke Sakuja, Takaja Kuroda, Takuja Sató, Rjóhei Kimura, Šun'iči Toki, Ajaka Asai, Daisuke Ono, Saori Hajami, Nao Tójama, Ajumu Murase (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(65)

Recenzie používateľa Hees k tomuto seriálu (3)

Mairimašita! Iruma-kun (2019) 

Mairimashita! Iruma-kun má za mňa naozaj pomalý rozjazd a vlastne je v prvej sérii dosť často nuda. Následne druhá séria ma viac zaujala (ak máte záujem komentoval som aj obe série a zhodnotil som ich zvlášť). Ide o klasické isekai anime, keď je hlavný hrdina prenesený do nejakého sveta, kde ho čakajú nové nástrahy a v tomto prípade ide o hlavného hrdinu Irumu, ktorý vôbec nie je nejaký super najlepší charakter je skôr vtipné ako mu všetko vychádza. Nepoviem, že je Iruma slaboch to vôbec, lebo s tým čo dostal pracoval ako len mohol a vyrovnal sa s tým svojim vlastným spôsobom a tak teda je to silný charakter bez nejakých špeciálnych schopností a to sa samozrejme môže zmeniť neskôr. Ak mám tu všetko zjednodušiť ide hlavne o komediálne anime s dobre vybudovaným svetom plných zaujímavých démonov, kde musí náš hlavný hrdina, ktorý je človek prežiť, tak aby ho neodhalili. Takže ak hľadáte hlavne komediálne anime tak toto môže byť váš horúci kandidát na pozeranie, ale ostatné aspekty sú slabšie a to okrem vybudovaného sveta a čo sa týka charakterov je to tak na dvojku (ako v škole). Problém pre niekoho môže predstavovať naozaj pomalý odľahčený dej a vlastne sa tu často nič ani nedeje, alebo sa nedeje nič významné. Sofistikované súboje ani nečakajte, ale čo môžete čakať je ako tak dobrá romantika medzi Irumom a Amelie, aj keď v tomto prípade nie moc častá (čo je škoda). ()

Season 1 (2019) (S01) 

Mairimashita! Iruma-kun je dobré anime o tom sa tu nejdem sporiť, ale toto anime má nespočetne veľa problémov. Začnem z ostra a to absolútne nudné prenesenie hlavného hrdinu Irumu do nového sveta, tým myslím to je fakt bez nápadu. Toto anime je doslova dobré len na to, aby Vám bežal čas tak ako ste začali tak aj skončíte napriek tomu, že hlavný hrdina bude povýšený a bude mať viac frčiek. Absolútne nudná hlavná postava, taká typická nič nerobím nič nepokazím veziem sa a uvidím. Napriek tomu samozrejme Iruma je sympatický a jeho postava má aspoň hĺbku nie ako niektoré vedľajšie postavy a to nehovorím ešte o hlavnej postave Asmoseusovy ten je akože hodne mimo, absolútne nevieme prečo je na strane Irumu. Jediná a doslova jediná postava, ktorá je naozaj zaujímavá a niečo tam v tom príbehu robí je Amelia, nie len, že vyzerá dobre, je vyššia ako Iruma (hah) a doslova má nejaké zaujímavé hlášky, rozpory a pôsobí, že je napísaná dospelou rukou. Ak by sa toto anime na nič nehralo a by doslova povedalo, že to je len komédia, potom by som to ešte bral, lebo svet, teda vykreslenie sveta a tak celkovo je do istej miery kvalitné možno ako keď dostaneš v škole 2ku akože obstojne dobré a tak isto nejaký hierarchický systém je tam napádaný a to sa mi tiež páči. V iných anime čo majú 23-24 dielov sa toho dozvieme naozaj veľa a tu sme sa dozvedeli niečo len o zopár vedľajších postavách a vlastne nevieme poriadne nič. Možno keby nad všetkým prižmúrim oči tak ako komediálne anime toto anime naozaj obstojí, ostatné nie je až také dobré. Hlavného záporného hrdinu počínanie nedostatočne vysvetlené a arc o Kerori (idolke) absolútne nudný, len aby niečo bolo. Zaujíma ma aj druhá séria, nelámem nad týmto celým palicu. ()

Season 2 (2021) (S02) 

Druhá séria je lepšia ako prvá a by som povedal vo všetkých aspektoch. Stále mi toto anime pripadá zabrzdené ako keby chcelo len divákov jemne hladiť a nikdy nepritvrdzuje, teda myslím si, že je tu skôr snaha o to, aby to bolo komediálne a odľahčené. Z tohto dôvodu mi pripadá veľa dielov ako filler, kde sa vlastne nič dohromady nestane, ale aspoň to nie je až taká nuda ako v prvej sérii. Stále považujem za dôležitú aj romantiku medzi Irumom a Amellie a v tomto prípade som sa dočkal minimálnych interakcií ich dvoch a následne mi bol ponúknutý nejaký slabší diel na konci a toto mi naozaj vadí, lebo romantika medzi nimi dvoma je super a v tomto anime je tak veľa zbytočnej vaty, že by sa mohlo niečo stať medzi nimi oveľa častejšie. Vo veľa epizódach konečne o niečo šlo a v tomto prípade o prestíž triedy, ktorú navštevuje hlavný hrdina. Nové postavy sú niektoré super ako Balam a iné otravné ako Ronove. Musím podotknúť, že anime sa posúva správnym smerom a dočkali sme sa aj akých takých súbojov, aj keď tie vlastne nestáli skoro za nič, ale aspoň bola prítomná nejaká dynamika. Ono to skôr vypadá, že niečo naozaj zaujímavé sa bude diať v tretej sérii. Chválim ešte opening je tak dobrý, že niekedy som ho ani nepreskočil. ()

Reklama

Reklama