Reklama

Reklama

Žár

(neoficiálny názov)
  • USA The Burning (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Neoblíbený táborový správce se stane obětí kanadského žertíku, který se však nečekaně změní v tragédii. O pět let později se hrůzně znetvořený muž vrátí na místo tragédie a mezi novými táborníky, kteří jeho příběh znají jen coby zábavně děsivou historku od táboráku, rozpoutá svými ostře nabroušenými zahradnickými nůžkami hrůzostrašný masakr. (nash.)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (98)

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Rok 81´ byl pro slasher velice plodný. Kromě druhého Friday the 13th a taktéž druhého Halloweenu přišel na svět i Antropophagus, Vrah Rosemary a v neposlední řadě taky tenhle neprávem zapomenutý klenot. Když se řekne The Burning, automaticky si vzpomenu na brutální scénu s vorem, kde šílený Cropsy vykydlí hned 5 táborníků. Bohužel je to i jediná scéna, kde gore Toma Saviniho dostane tolik prostoru. Je tu ale naštěstí parádní atmosféra lesů, ve kterém je dostatek strachu i přes den. Logika jde stranou, ale je více než jasné, kdo je jeho divákem: hororový maniak hltající Pátek třináctého či Sleepaway Camp, a ne žádný pseudointelektuál. Pro tuhle sortu diváků to bude jen další tupá vyvražďovačka, ale pro fanoušky tábornických slasherů je Žár doslova povinností. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Ako jeden dosť nepodarený žart, môže skončiť tragicky alebo ako saskoro z normálneho človeka môže stať vraždiaca mašina. Krváčik to bol parádny a vyvážený bol dobrým napätím. V každom filme sa nájde debil a tu bol dvojitý a inteligenčný kvocient mal na úrovni hojdacieho koníka. Takýchto podobných filmov je mnoho a aj pred týmto snímkom. Dialógy patrili k tým sprostejším. Videl som veľa campových vyvraždovačiek a tento je z tých lepších. Lebo je tu dosť prítomné gore, strašidelnosť a v niektorých momentoch aj silné napätie a atmosféru dobre doplnili mrazivé zvuky. Ale jedna novinka tu aj tak bola a to vraždy záhradnými nožnicami. Ale film dopláca na predvídavosť v príbehu a nie moc sympatické postavy. Ale hlavne je to, že som sa bavil. Malo to pomalí rozjazd, ale asi po 50 minútach to začalo mať poriadne grády. ()

Reklama

fcreading 

všetky recenzie používateľa

"Neotáčajte sa, uvidí vás." "Nedýchajte, započuje vás." "Nehýbte sa, inak ste mŕtvi." Hneď úvodná scénka, keď si štyria chlapci chcú spraviť žart z jedného chlapíka je podarená ( zapálenie zaživa ). Od toho momentu sa už nič nedeje, spomeniem scénku keď ten znetvorený vrah zabodne zahradnícke nôžky do brucha striptérky, velmi dobrá scénka. Ďalej sa to nudne vlečie, vrah sa objavuje len miestami, dievčatá sa snažia aj ukázať prsia aby tak trošku zahnali tu nudu, ale ani to nezaberá. Poriadny masaker nastane v druhej polovici, zvlášť scénky v lese sú vydarené, ale bohužial ani to nás nezachráni, snímok sa značne miestami tiahne, ale vyvražďovačka to je dobrá a je cítiť atmosféru 80 rokov 60 percent. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Partia teenegerov si chce vystreliť zo správcu letného tábora. Samotný žart však skončí obrovskou tragédiou. Muž takmer ohorí na smrť. Po niekoľkých rokoch sa po opustení nemocnice vracia na miesto "činu", pričom myslí na jedinú vec - pomstu! Slasher s množstvom slušných gore scén. Až sa nechce veriť, že bol natočený v "dobe kamennej". Vidím, že rok 1981 nebol úspešný len na horory, ale aj inteligentných, pekných, múdrych, skromných, šarmantných ľudí (áno, som 81' :D). Dejová os veľmi jednoduchá a nenáročná. Dialógy typicky primitívne, na úrovni veku hl. hrdinov. Po slušnom úvode nastupuje nudná 40 minútovka. Záverečná polhodinka spĺňa všetky atribúty hororovej klasiky. Z mojej strany prekvapivo spokojnosť - 60%. ()

Kudly4 

všetky recenzie používateľa

Já už mám prostě problém dneska - nedokážu tyhle staré Horory natolik ocenit. Přišlo mi to strašně komický, záběr z kamery, jakože z pohledu vraha úplně tragický, žádný poutavý soundtrack, Gore a triky strašně amatérský, střih občas úplně mimo, dvoje cecky a finále nebylo žádným překvapením. Ten, kdo tohle viděl v dětství, chápu, že to mohl být Hororový zážitek, já ale takový stěstí bohužel neměl. ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (20)

  • Herci Jason Alexander, Fisher Stevens a Holly Hunter zažili v tomto snímku svůj celovečerní filmový debut. (Chatterer)
  • Poslední scéna filmu se měla odehrávat v jeskyni, ale kvůli problémům se lokace v poslední chvíli musela změnit. (Chatterer)
  • Pouze scény s táborákem se skutečně natáčely v noci. (Chatterer)

Reklama

Reklama