Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Horor
  • Krimi

Recenzie (71)

plagát

Nie je z teba až tak paf (2009) 

Skvelé po každej stránke! Vrelo odporúčam každému, kto si rád pozrie kvalitný romantický film :-)

plagát

Alica v krajine zázrakov (2010) 

Kto dokáže zahrať blázna lepšie ako Depp? Kto dokáže zahrať panovačnú hysterku lepšie ako Helena Bohan Carter? Nikto. A presne to sa tu stalo. Opäť sa stretli najlepší z najlepších, zastrešil ich Tim Burton a zrodila sa táto úžasná Disneyovka. Depp je lepší ako v pirátoch a Helena je rovnako skvelá ako v Toddovi. Milota Mii Wasikowskej pridáva filmu nevinnosť a novotu v Hollywoodskej ošúchanosti. V každom Burtonovom filme je cítiť jeho prítomnosť. V Alici to nebolo zase až tak výrazné. To ale absolútne neznížilo zážitok z filmu. Vizuálna stránka je na vysokej úrovni a 3D prevedenie bolo sa mi dostalo oveľa hlbšie pod kožu, ako tomu bolo u Cameronovho Avatara. Ešte raz veľký potlesk pre Burtona!

plagát

Smrť čaká všade (2008) 

Tento film je o tom, "čo" a "ako" robia aj nerobia americkí vojaci. Žiaľ, nie je už o tom, "prečo" to robia a nosná myšlienka celého filmu mi nejako ušla. Ak som sa mal zamyslieť nad tým, ako to dnes vyzerá v Iraku, tak k tomu netrebalo toľko heroickosti, neohrozenosti a pompéznosti. Na druhej starne, bolo tam veľa silných a napínavých momentov situovaných v, pre našinca, deprimujúcej a jednotvárnej krajine. Ale 6 Oskarov? Pri kvalite minuloročných, aj nízkorozpočtových, filmov to určite nemala vyhrať armáda.. rozhodne nie!

plagát

Horúce pozdravy z Paríža (2010) 

Ak videl Guy Ritchie "From Paris with Love", určite prišiel na to, čo chýbalo jeho RocknRolle. A chýbalo jej toho dosť! Johna Travoltu už nedokážem ani vynachváliť, pretože ten je ozdobou všetkých filmov, v ktorých sa ukázal. Či už ako terorista, neskrotený pán v rokoch s duchom mladíka alebo ako humorný americký agent v Paríži. 92 minút filmu zbehlo neskutočne rýchlo. Dokonca mi nevadili ani pasáže, ktoré boli absolútne nereálne. Pretože humor a spôsob, akým boli prevedené, to dokonale zakryl. Buď som híkal pri nápade alebo som sa smial na gagoch. Tento film nie je len bezduchou Parížskou strieľačkou, je kvalitnejší a oveľa vtipnejší ako napríklad "Shot 'Em Up" (mimochodom celkom podarený!) a John Travolta je neporovnateľne väčším esom ako Clive Owen. Summa summarum - kvalitný film, s áčkovým osadenstvom a záverečnú - chystajúcu sa hlúposť - prekonal zdravý rozum v dlani :-) Lahoda pre oči!

plagát

Rollerky (2009) 

Ach Ellen, božia Ellen. Výborný film. Lepší debut medzi režisérov si Brew Barrymore nemohla ani želať! Bolo to veľmi milé, vtipné,.. s inteligentným humorom. Milujem feeling starších časov. Ak sa to ale spojí s problémami, ktoré si postavy vyriešia racionálne, človek nadobudne pocit, že je to možno film aj o ňom.

plagát

Légia (2010) 

No jó. Fulltext od tvorcov je celkom zaujímavý. Škoda, že to bol spolu s dôchodkyňou lezúcou po stene to jediné, čo môžem považovať za dobré. Pri pokračovaní "Nebo-Peklo" vojen zo seriálu SUPERNATURAL som bol celkom nabudený. A po prvých nadprirodzených chvíľach sa rozpadlo všetko, úplne všetko ako domček z kariet. Nedokážem to nazvať ani podpriemerom..

plagát

Starí psi (2009) 

Na to, akou sínusoidou je tento film, bol celkom na úrovni a páčil sa mi. Komédie v americkom, násilnom, duchu príliš nemusím, no občas sa nechám uniesť. Aj tento film mal svoje temné stránky, ktoré ma občas nudili. Hlavne zo začiatku. No svojskosť a veselosť niektorých gagov ma úplne dostala! Občas aj maličkosti, na ktoré režisér nezabudol. Krásna oddychovka, ktorá pobavila.

plagát

Van Diemen's Land (2009) 

Trochu silná káva aj na mňa. Bolo to neskutočne natiahnuté, často nudné.. aj keď to malo myšlienku. No ako celok to pôsobilo príliš fádne. Bolo to na spôsob "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford". Síce pravdivé, ale pridlhé. S postavami som sa síce stotožnil, no nestihol som si k nim vytvoriť akýkoľvek blízky vzťah. A ani na konci filmu som si nepamätal jediné meno. Páni síce mali príliš smutný osud, no svojím spôsobom mi boli cudzí a až na brutalitu troch pasáži mi boli úplne ukradnutí.

plagát

The Collector (2009) 

Po čase, žiaľ nie až tak dlhom, tu máme film, ktorého režisér si myslí, že každý divák je hlupák. Musím sa pochváliť, že nabudúce túto hlúposť nespravím. Saw pre mňa stratil šmrnc, keď sa vytratila originalita a prekvapenie prvotného nápadu. Nechápem, ako som sa mohol prinútiť dopozerať Collector-a až do konca, pretože brutalitou sa to jemne podobá na Saw, no nezmyselnosťou ho predbehlo. Celý film je pôsobí ako myšlienková anorexia a hlúposť strieda hlúposť. Atmosféru som si ani nestihol vychutnať, pretože som premýšľať nad tým, čomu režisér očividne veľa času nevenoval - nad logikou. Stačí, že strieka krv.. Pozitívom boli snáď len prednosti slečny Madeline. Ako inak, dlho si nezahrala..

plagát

G-Force: Veľmi zvláštna jednotka (2009) 

Na animák slabé, prislabé! Oproti konkurenčným animákom sa G-Force nechytalo na mnohé iné. Mňa to nedostalo, ale detičky by ale pobaviť mohlo.